OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OBITUARY
Jeżeli chodzi o szeroko pojęty death metal, to myślę, że ten rok jest wyjątkowo wyrównany. I stare dziady pokazały pazura i młodziki zapodały sporo dobrego grzańska. A jeżeli chodzi o ostatnie Autopsy to jest jedna rzecz, która wyróżnia ich sposród starej gwardii - wokale Krzycha - nie do podjebania. Taki Burial to jest wręcz hit tego lata. Obituary jak i Cannibal Corpse to spore zaskoczenie jak dla mnie, nie spodziewałem się tak swobodnych i skutecznych ciosów. Udany rok w DM i tyle.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nawet bardzo udany. Vallenfyre, Drowned, Rude, Internal Bleeding, At The Gates, Incantation, Desecresy, Dead Congragation, Embalmed, Sinister, a zwłaszcza Szwecja z Mordbrand, Usurpress, Bombs Of Hades, Entombed i Puteraeon.est pisze: Udany rok w DM i tyle.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Warto jednak było rozkręcić hype na OBITUARY swego czasu :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
- zahartowany metalizator
A mnie ten hype jakoś nie złapał. Poprawna nowa płyta, która będzie jeszcze słuchana, ale na przykład Frozen in Time mnie swego czasu mocno rozczarował. Bardzo lubię dziki i chory debiut oraz bardziej metodycznie działającą dwójkę. Późniejsze płyty mi już tak nie robią.
- Drone
-
[V]
nie jesteś prawdziwy.albo przegrałeś życie.moonfire pisze:A mnie ten hype jakoś nie złapał. Poprawna nowa płyta, która będzie jeszcze słuchana, ale na przykład Frozen in Time mnie swego czasu mocno rozczarował. Bardzo lubię dziki i chory debiut oraz bardziej metodycznie działającą dwójkę. Późniejsze płyty mi już tak nie robią.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
est
Horrendous, Misery Index, Pyre, Lvcifyre, no i Teitanblood kurde :)Pacjent pisze:Nawet bardzo udany. Vallenfyre, Drowned, Rude, Internal Bleeding, At The Gates, Incantation, Desecresy, Dead Congragation, Embalmed, Sinister, a zwłaszcza Szwecja z Mordbrand, Usurpress, Bombs Of Hades, Entombed i Puteraeon.est pisze: Udany rok w DM i tyle.
Na dodatek w grudniu jeszcze nowy Cretin, który rozjebie niejedną czaszkę. Hails!
-
Nasum
Do zestawu trzeba jeszcze dodać Origin i Gorgasm
-
Heretyk
zdecydowanieDrone pisze:W ogóle chyba dwójka jest najlepsza.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- harvestman
- weteran forumowych bitew
World Demise i Back From The Death >>> reszta. Nowej jeszcze nie słuchałem, czekam na dostawę.
- moonfire
Ale wygrałem kupę dobrej muzyki.[V] pisze:nie jesteś prawdziwy.albo przegrałeś życie.moonfire pisze:A mnie ten hype jakoś nie złapał. Poprawna nowa płyta, która będzie jeszcze słuchana, ale na przykład Frozen in Time mnie swego czasu mocno rozczarował. Bardzo lubię dziki i chory debiut oraz bardziej metodycznie działającą dwójkę. Późniejsze płyty mi już tak nie robią.
-
Nasum
Heretyk pisze:zdecydowanieDrone pisze:W ogóle chyba dwójka jest najlepsza.
U mnie na równi wraz z World demise
-
535
Jakiekolwiek dywagacje, podważające dominację Slowly We Rot i Cause Of Death, nad resztą, nie mogą być traktowane poważnie. Przykro mi.
-
Nasum
Ale ja nie podważam, dokładam tylko kolejną cegiełkę;-)
-
535
To była ogólna uwaga. Uświadomiłem sobie, że mimo postępującej degradacji organizmu, dokładnie pamiętam okoliczności poznania pierwszej i drugiej płyty bohaterów tematu. To musi być jakiś znak.
- ultravox
Ja pamiętam tylko okoliczności zakupu "Cause of Death". "Slowly We Rot" już nie, ale chyba najpierw dwójkę poznałem.
-
Nasum
ultravox pisze:Ja pamiętam tylko okoliczności zakupu "Cause of Death". "Slowly We Rot" już nie, ale chyba najpierw dwójkę poznałem.
Nie pamiętam już którą płyte poznałem jako pierwszą, też chyba dwójkę. A najbardziej utkwiły mi w pamięci okoliczności zakupu kasety World demise - najprawdopodobniej dlatego, że była to pierwsza płyta Obituary z książeczką, a nie podroby Taktu i Barona. Ale są płyty, których zakup pamięta się mimo upływu lat tak jakby to było wczoraj.
-
SCREAMBLOODYGORE
- weteran forumowych bitew
U mnie podstawówka... przechodziłem wtedy fascynację Beneath The Remains... pojechałem na zawody sportowe gdzie kilku rówieśników z innych szkół paradowało w shirtach Slowly i Cause... to był odpowiedni moment aby zapoznać się z ofertą Panów z Florydy...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
pierwsza licencyjna kaseta Obituary wydana przez MMP to było "The End Complete"Nasum pisze:Nie pamiętam już którą płyte poznałem jako pierwszą, też chyba dwójkę. A najbardziej utkwiły mi w pamięci okoliczności zakupu kasety World demise - najprawdopodobniej dlatego, że była to pierwsza płyta Obituary z książeczką, a nie podroby Taktu i Barona. Ale są płyty, których zakup pamięta się mimo upływu lat tak jakby to było wczoraj.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?