DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Aron
- postuje jak opętany!
Re: DEATH
W Spodku, w grudniu 1990 z Kreator i Dragon? Chyba byli bez Chucka, znajomy tam był i mi opowiadał, niezłe dymy tam odchodziły, jakiś skin czy depeszowiec zarobił kosę na amen.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Dlatego też, koncertujący koledzy, próbowali wspomóc mentalność Schuldinera, nie protestując podczas jakże miłego okrzyku "Chuck FUCK!". To może nie mieścić się w głowie?Nasum pisze:Trasa bez Schuldinera po Europie była chyba po wydaniu Spiritual Healing o ile dobrze pamiętam. Chuck miał jakieś problemy natury emocjonalnej czy cuś.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W którymś z Metal Hammerów był wywiad z jednym z członków DEATH, w którym tłumaczyli co się stało i dlaczego pojechali bez głównego dowodzącego. Później Death rozpadł się, by Chuck znów zreorganizował zespół, skrzyknął nowych muzyków i nagrał "Human" która spotkała się z naprawdę ciepłym przyjęciem. Patrząc teraz z perspektywy czasu, to albo Chuck miał naprawdę ciężki charakter i trudno się z nim współpracowało, albo miał pecha i dobierał sobie nieodpowiednich ludzi. Zawsze byli to znakomici muzycy, ale chyba pochłonięci zbyt wieloma projektami naraz. Te wszystkie zawirowania składu to była niezła telenowela, którą wybaczano, bo muzykę na każdej płycie dostarczał najwyższej próby. Macie może jakies stare wywiady z Chuckiem, gdzie wśród setek standardowych i tych samych pytań, pojawiłoby się jedno lub dwa, które mogłoby naświetlić jakim był człowiekiem - dyktator w swoim zespole, ciężka do zniesienia persona, chimeryk na trasie itp?
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Metalmania w 1995, fajny koncert i jeszcze ciekawsza podróż z dzikami ze Szczecina. Mam traumę do dzisiaj :)Maria Konopnicka pisze:Widziałem Death parę lat później, ale już z Chuckiem - w 1993 albo 1994 roku na Metalmanii. Do listopada daleko, ale jak mi coś nie wypadnie to pewnie się wybiorę na ten ich koncert.
- harvestman
Na koncert się wybiorę, jakby nie patrzeć grają pod domem.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
super :)Po chwilach niepewności już teraz możemy potwierdzić, że do Polski na 2 koncerty przyjedzie zespół Death w odsłonie "Official Tribute to Chuck Schildiner". Jako supporty wystąpią Obscura oraz Darkrise. Więcej szczegółów podamy w piątek!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- MinT
- Kontakt:
i rzecze na to Nieżyt...
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
- zaczyna szaleć
Drone pisze:Bez przesady - trudno powiedzieć póki co, czy to szczere intencje czy jakieś odcinanie kuponów. Kto w ogóle tam gra?
The 2013 Death to All dates will once again feature ‘Human’ musicians Masvidal, DiGiorgio and drummer Sean Reinert. Completing the lineup and filling the massive shoes of Chuck Schuldiner will be vocalist / guitarist Max Phelps of Cynic / Exist.
Once again, proceeds from the Death to All shows will go towards Sweet Relief, an organization which helps provide financial assistance to all types of career musicians who are struggling to stay out of debt while facing illness, disability or age-related issues.
nie jest zle
- Silent_Sea
Następny powrót Death proponuję w składzie z Scream Bloody Gore / Spiritual Healing . Nawet gardłowego by nie musieli szukać, a ciekawe jak by Chris zrobił te wokale . ... aha, na trasie Death jako rozgrzewacz dla Autopsy ale to chyba oczywiste :)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
http://www.relapse.com/label/news/death ... issue.html
tracklista nowej reedycji "Leprosy"
tracklista nowej reedycji "Leprosy"
czyli jak dla mnie wersje 3CD można spokojnie odpuścićDisc 1
1. Leprosy
2. Born Dead
3. Forgotten Past
4. Left To Die
5. Pull The Plug
6. Open Casket
7. Primitive Ways
8. Choke On It
Disc 2
Leprosy - 9/23/87 Rehearsal
1. Open Casket
2. Choke On It
3. Left To Die
4. Left To Die - Take 2
Leprosy - 12/05/87 Rehearsals
5. Left To Die
6. Open Casket
7. Pull The Plug
8. Choke On It
9. Born Dead
10. Forgotten Past
Disc 3
Live at Backstreets, Rochester, NY - December 13th, 1988
1. Leprosy
2. Open Casket
3. Zombie Ritual
4. Pull The Plug
5. Left To Die
6. Mutilation
7. Forgotten Past
8. Born Dead
9. Denial Of Life
10. Primitive Ways
11. Infernal Death
Live at The Dirt Club, Bloomfield, NJ - December 11th, 1988
12. Leprosy
13. Pull The Plug
14. Forgotten Past
15. Primitive Ways
Digital Deluxe ONLY Bonus Tracks - Live at The Dirt Club, Bloomfield, NJ - December 11th, 1988
16. Open Casket
17. Mutilation
18. Infernal Death