CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: CANNIBAL CORPSE

27-04-2011, 23:40

Nie wydaje mi się, aby z Krzysiem jakikolwiek album nagrany po "The bleeding" mógłby zabrzmieć lepiej - po prostu jego wokal nie współgrałby tak bardzo z muzyką jak wokal Fishera. Jak wspominałem jest zbyt jednostajny, bardziej pasuje do skocznych i średnio szybkich kawałków które oferuje SFU niż do szybkich temp które cechują CC. Nie znam chyba drugiego takiego przypadku, przynajmniej z kapel pierwszoligowych, by zmiana frontmana tak bardzo wyszła na dobre jak kanibalom. Przesłucham dokładniej ostatnią płytę, tym razem pod kątem wokalisty - sprawdzę czy rzeczywiście jego ryk jest tak nieludzki, bo jak na razie najlepszą robotę wykonał właśnie na Vile.
Maria Konopnicka

28-04-2011, 01:06

Nasum pisze:Nie wydaje mi się, aby z Krzysiem jakikolwiek album nagrany po "The bleeding" mógłby zabrzmieć lepiej - po prostu jego wokal nie współgrałby tak bardzo z muzyką jak wokal Fishera. Jak wspominałem jest zbyt jednostajny, bardziej pasuje do skocznych i średnio szybkich kawałków które oferuje SFU niż do szybkich temp które cechują CC. Nie znam chyba drugiego takiego przypadku, przynajmniej z kapel pierwszoligowych, by zmiana frontmana tak bardzo wyszła na dobre jak kanibalom.
Też myślę, że wyszła im na dobre. "The Bleeding" moim zdaniem jest zapowiedzią SFU. Uwielbiam wokale Krzysia, ale gdyby został w CC nie przyniosłoby to nic dobrego.
Nasum pisze:Przesłucham dokładniej ostatnią płytę, tym razem pod kątem wokalisty - sprawdzę czy rzeczywiście jego ryk jest tak nieludzki, bo jak na razie najlepszą robotę wykonał właśnie na Vile.
Słuchaj, słuchaj! Genialny i bardzo niedoceniany album. Wyciskałem 120 kg na klatę słuchając tego dwa lata temu, a ważyłem tylko 70 kg. To chyba najwięcej mówi o sile tego krążka. :)))))
535

28-04-2011, 01:11

Wstydziłbyś się "pakować" przy tak zacnym krążku. :))))) He he... A dwa lata temu to ja ważyłem 120 kg, ciekawe, czy dałbyś radę mną wycisnąć. :))))
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

28-04-2011, 08:23

Nasum pisze:Nie wydaje mi się, aby z Krzysiem jakikolwiek album nagrany po "The bleeding" mógłby zabrzmieć lepiej - po prostu jego wokal nie współgrałby tak bardzo z muzyką jak wokal Fishera. Jak wspominałem jest zbyt jednostajny, bardziej pasuje do skocznych i średnio szybkich kawałków które oferuje SFU niż do szybkich temp które cechują CC.
Poszukaj demówek "Vile" z Barnesem na wokalu, o ile nie znasz tego materiału. :)
Obrazek

Obrazek
Nasum

28-04-2011, 11:29

Znam ten materiał - niestety, nie podchodzi mi zbytnio. Być może dlatego że znam tę płytę z innym wokalem, ale naprawdę Chris nie pasowałby na tą płytę.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

26-06-2011, 00:45

Pamiętam jak miałem z 11-12lat i wychowywałem się na pirackich wydaniach kaset `Eaten Back To Life` czy `Butchered At Birth` czy 2 pierwszych lp Napalm Death.Te covery do dzisiaj mnie zabijają hehe zawsze przed starymi chowałem te kasety.Dzisiaj ten zespół to niezłą kaszana niestety.
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 06:10

Pamiętam jak miałem z 11-12lat i wychowywałem się na pirackich wydaniach kaset `Eaten Back To Life` czy `Butchered At Birth` czy 2 pierwszych lp Napalm Death
To niezłe ziółko z ciebie wyrosło.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Mort
rasowy masterfulowicz

26-06-2011, 13:33

Blackwinged pisze:Dzisiaj ten zespół to niezłą kaszana niestety.
Raczej zajebista mielonka. :) Zacząłeś bardzo dobrze, ale gdzieś zgubiłeś drogę. Pomogę Ci ją odnaleźć. Aby wrócić na właściwy tor należy włączyć "Vile" i słuchać tak długo aż się spodoba, później "Gallery of Suicide" i słuchać tak długo aż się spodoba i tak dalej aż dojedziesz do "Evisceration Plague". :)

Cannibal Corpse to nie rewolucjoniści, trzymają się wypracowanego lata temu (na "Vile") stylu i na każdej płycie serwują rozpierdol najwyższej jakości. Nigdy mnie nie zawiedli. Zaraz sobie "Kill" włączę.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

26-06-2011, 15:23

evildead pisze:
Pamiętam jak miałem z 11-12lat i wychowywałem się na pirackich wydaniach kaset `Eaten Back To Life` czy `Butchered At Birth` czy 2 pierwszych lp Napalm Death
Też tak mam, ale z perspektywy czasu opuściłem ten zespół. Myślę że przyjdzie czas w którym na powrót rozpierdoli mnie ta kapela doszczętnie.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 15:54

Mort pisze:Cannibal Corpse to nie rewolucjoniści, trzymają się wypracowanego lata temu (na "Vile") stylu i na każdej płycie serwują rozpierdol najwyższej jakości. Nigdy mnie nie zawiedli, zaraz sobie...
..."Bloodthirst" włączę. To jest dla mnie chyba najlepszy ich krążek.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Tarpaulin
w mackach Zła

26-06-2011, 16:01

Niewątpliwie.
Nasum

26-06-2011, 16:02

"Bloodthirst" to świetna płyta. Zaraz po premierze przesłuchałem ją dosyć pobieżnie. Może miałem lekki przesyt Kanibalami, nie wiem, ale po jakimś czasie przesłuchałem już, że tak powiem, gruntownie i dopiero wtedy zauważyłem, że to niesamowity krążek. Długo potem nie chciała się wyprosić z odtwarzacza.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 16:08

FENIKS pisze:
evildead pisze:
Też tak mam, ale z perspektywy czasu opuściłem ten zespół. Myślę że przyjdzie czas w którym na powrót rozpierdoli mnie ta kapela doszczętnie.
Mnie uczucie uschło - 15 lat temu dałbym się za nich pokrajać, 10 lat temu (he he he) twierdziłem, że to wzór jak powinny się rozwijać zespoły metalowe (he he he), na chwilę obecną wracam baaardzo rzadko, głównie do "The Bleeding" i "Vile". Od chyba 5 lat sobie obiecuję odświeżyć "Eaten...", na razie bezskutecznie. ;) A tych patatajców z "Tomb..." z własnej woli chyba do końca życia nie posłucham. ;))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-06-2011, 16:34

Ja słucham pierwszych czterech płyt. Najbardziej mi pasują. Z wszystkich pozostałych wziąłbym ewentualnie po parę kawałków i zrobił z tego jeden, zajebisty album.
Awatar użytkownika
nicram

26-06-2011, 16:41

Heretyk pisze:Ja słucham pierwszych czterech płyt. Najbardziej mi pasują. Z wszystkich pozostałych wziąłbym ewentualnie po parę kawałków i zrobił z tego jeden, zajebisty album.
Dokładnie, ze wskazaniem na

Obrazek. Później straciłem trochę kontakt z wielce filozoficznym :-) przekazem tego zespołu. Alex Webster to jednak wciąż jeden z moich ulubionych basistów w szeroko pojmowanym metalu.
all the monsters will break your heart
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-06-2011, 16:43

Webster NISZCZY obiekty :)
Awatar użytkownika
nicram

26-06-2011, 16:53

Niszczy, niszczy, tylko szkoda, że jego partie są tak słabo słyszalne na większości płyt CC. Ja na jego miejscu tych wszystkich producentów, którzy chowali jego linie bym zajebał...:-)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

26-06-2011, 16:57

Polecam zatem Blotted Science, tam masz okazję posłuchać jego partii w pełni ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
nicram

26-06-2011, 16:59

Właśnie sobie zapodaję z jutube. Zajebiste. Dzięki.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

26-06-2011, 17:24

Webstera i tak bije na łeb DiGiorgio.... :)
ODPOWIEDZ