SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SLAYER vs METALLICA

31-05-2012, 22:44

Herezjarcha pisze:
Nasum pisze:
[V] pisze:e,jakie tam pozery,Tom niech sobie wierzy w co chce,tylko sie zastanawiam czy mu to nie przeszkadza i nie ma jakiegos konfliktu na lini jego przekonania- liryki i wizerunek zespolu. Byla kiedys taka sytuacja,na wysokosci Diabolus in Musica,ze nie chcial chyba zaspiewac In the name of god,ze wgledu na tekst,wiec moze cos jest na rzeczy..
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie
Jeszcze pytanie jak on to co robi i co śpiewa w Slayer interpretuje. Bo może on tak naprawdę naucza :)
The pestilence is Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the cult of purity
Infectious imbecility
I've made my choice. Six six six

yeah,kochanie chodzmy do kosciola..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-05-2012, 22:46

:D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
535

31-05-2012, 22:54

Nasum pisze:
535 pisze:Nic, bo musiałbym nagrodę na pół przerąbać.
Pazerny nie jestem;-)
Mogę Ci przesłać trochę podkładu, do odsłuchiwania tego materiału. Odkładam sobie codziennie do słoika.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-06-2012, 00:17

metallica to kupa gówna

lepszy najdurniejszy tekst kinga (New faith) niz te spusty tego pierdolonego debila hetfielda :DDD

edit: zartowalem, metalica jest spoko zespol
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

01-06-2012, 07:34

Nasum pisze:
[V] pisze:e,jakie tam pozery,Tom niech sobie wierzy w co chce,tylko sie zastanawiam czy mu to nie przeszkadza i nie ma jakiegos konfliktu na lini jego przekonania- liryki i wizerunek zespolu. Byla kiedys taka sytuacja,na wysokosci Diabolus in Musica,ze nie chcial chyba zaspiewac In the name of god,ze wgledu na tekst,wiec moze cos jest na rzeczy..
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie.
W tym kontekście trzeba dociekać dlaczego Proscriptor nie dostał etatu w Slayer. :)
Bo chyba nie przez słabą grę. :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-06-2012, 07:48

Grywał w Melechesh, wiec poza wiara w diabła, wierzy tez w sumeryjskie bóstwa. :) Zgodnie z twoja logika, dosc uniwersalna ma wiare. :)
Co za pierdolenie. LOL
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
535

01-06-2012, 07:51

Dzisiaj ciąg dalszy rozważań. Tajemnica bolesna. Slayer, a kwestia wiary. Wszystkich chętnych zapraszam do udziału w dyskusji.
Awatar użytkownika
nicram

01-06-2012, 09:02

Nasum pisze:
nicram pisze:
535 pisze:No to "tera bedzie" problem. Polowanie na pozerów czas zacząć... Tomek jest pierwszy, Glen,..., dawać mi tu ich wszystkich!!! Na koniec Roman. I muszę wyrzucić wszystkie farby oraz szminki. Spalić resztkę płyt i kaset...potem zameldować u proboszcza...Zadanie wykonane. Panowie, zaraz zawołam Marię, a Ona już się Was zapyta konkretnie.
Chyba zestawienie Tomka z Glenem i Romanem nietrafione. Obaj pokazali, że katolikami nie są, co więcej dość zajadle z tą religią walcząc...
Chodziło chyba o to, że Tom jako katolik wrzeszczy że bóg nienawidzi nas wszystkich, a Glen jako zadeklarowany satanista wziął ślub kościelny. Ponoć to plotka, no ale kto tam wie...
Wzięcie ślubu kościelnego przez niekatolika nie jest objawem hipokryzji jak u Tomka. Jeżeli w ogóle to prawda, że Glen taki ślub wziął, to prawdopodobnie laska go przycisnęła i stanął na kobiercu dla niej. Sam kościół taki stan rzeczy dopuszcza.
Scaarph pisze:
Nasum pisze:
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie.
dokładnie, tu nie ma co roztrząsać. przecież to tylko teksty, przecież to tylko muzyka, nic tu nie jest na poważnie, to wszystko to tylko takie puszczanie oka.
Hehe ja jestem idealistą. Nie słucham bardzo dobrych kapel chrześcijańskich, którzy choć nieźle napierdalają to z ich przekazem nie jest mi po drodze. Choć to tylko teksty i ideologia.

Niech żyje CHAOS!!!!
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 09:14

Slayer to bardzo dobra kapela chrześcijańska, te teksty Tomka o aborcji... ;))

niech żyhe CHAOS !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

01-06-2012, 09:18

SLAYER - Massacre of the Unborn

No survive

Unborn child cut to pieces
Left without a name
Unwanted because of the problems of humanity

Unspeakable crime
Silent war is the name of the game
Millions are dying in actions of death and pain
Misguided mothers make this happen
Sometimes for a financial situation
Or a sexual mistake

Massacre of the unborn
Massacre of the unborn
Massacre of the unborn child

Innocent blood cries in vain
Defenseless lives are slaughtered everyday
They should make a law against this insanity
Unborn corpses are growing in extreme quantity

Premature stage
Slowly destroyed by the human race

Tortured by tyrants
Unjustly demise
Infant children are left to die

Just innocent lives they slay
There is no chance to escape

Murdering is the matter of this case
A merciless torture to take
No one will live, because they won't survive
There's infant dying
Can't you see
That they will not have a chance
Of growing up in this life
Yare Yare Daze
est

01-06-2012, 09:28

?
nicram, a ten pan w Twoim avatarze, co z nim?
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 09:29

on przynajmniej jest szczery sam ze sobą i odwołuje koncerty Rotting Christ ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
nicram

01-06-2012, 09:31

i nie gra The Conjuring i Mary Jane. Est, widzisz różnicę? SZCZEROŚĆ. Poza tym Megadeth nie ma katolskich tekstów. :-)
Ostatnio zmieniony 01-06-2012, 09:34 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 09:31

est pisze:?
nicram, a ten pan w Twoim avatarze, co z nim?
To dopiero ziółko. :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-06-2012, 09:32

hcpig pisze:W tym kontekście trzeba dociekać dlaczego Proscriptor nie dostał etatu w Slayer. :)
Bo chyba nie przez słabą grę. :)
Właśnie chyba przez grę, reszta to wymysł ludzi z Osmose. Nie to, że grał źle, bo to konkretny wymiatacz, ale byli lepsi od niego (Kevin Talley wypadł podobno najlepiej). No i ponoć cały ten casting był robiony tylko po to, żeby zwrócić uwagę Lombardo i sprowokować go, żeby wrócił do kapeli.
nicram pisze:Wzięcie ślubu kościelnego przez niekatolika nie jest objawem hipokryzji jak u Tomka.
Oczywiście, że jest.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 09:34

Ale bądźmy szczerzy, jeżeli chodzi o Bentona, to jak mozna brać na serio dorosłego faceta z wypalonym krzyżem na czole ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-06-2012, 09:36

ultravox pisze:
nicram pisze:Wzięcie ślubu kościelnego przez niekatolika nie jest objawem hipokryzji jak u Tomka.
Oczywiście, że jest.
A sluchanie przez metalowcow, muzyki tworzonej przez hipokrytów (wg. powyzszej tezy) jest juz ok? :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-06-2012, 09:42

Zenek pisze:Ale bądźmy szczerzy, jeżeli chodzi o Bentona, to jak mozna brać na serio dorosłego faceta z wypalonym krzyżem na czole ;D
dokładnie w ten sam sposob co dorosłego faceta z krzyzem an szyi
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
nightspiryt

01-06-2012, 09:45

ultravox pisze:
Oczywiście, że jest.
Ale to jest bardzo powszechne, że niewierzący facet bierze ślub kościelny (i w gruncie rzeczy traktuje go jak świecką ceremonię) tylko dlatego, że jego kobieta o tym marzy.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-06-2012, 09:54

maciek z klanu pisze:a sluchanie przez metalowcow, muzyki tworzonej przez hipokrytów (wg. powyzszej tezy) jest juz ok? :)
A nie wiem, to już nie jest mój problem. Dla mnie prywatne życie muzyków nie ma większego znaczenia. Jeżeli są szczerzy w tym co robią, to fajnie, ale pewności nigdy mieć nie można. Płyt nie będę przez to wyrzucał ani palił, nie jestem wrażliwy na tym punkcie.
nightspiryt pisze:ale to jest bardzo powszechne, że niewierzący facet bierze ślub kościelny (i w gruncie rzeczy traktuje go jak świecką ceremonię) tylko dlatego, że jego kobieta o tym marzy.
Ja to doskonale rozumiem (sam zresztą brałem ślub kościelny), ale lubię nazywać rzeczy po imieniu - w przypadku osób otwarcie deklarujących wrogość względem kościoła jest to jednak pewnego rodzaju hipokryzja.
ODPOWIEDZ