KAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Re: KAT
more fire!Najprzewielebniejszy pisze:wyciekła tracklista
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Stary Metal
- w mackach Zła
Myślę, że nie o brak kapusty tutaj chodzi.535 pisze:Ja pierdole. Lista sponsorów dłuższa niż na Ogniem i mieczem. Doprawdy żenujące, że kilku dorosłych facetów nie ma siana, by wydać sobie płytę z własnym rzępoleniem.
To są sponsorzy, którzy po prostu chcą umieścić swoje logo na - jak im się wydaje - płycie legendy polskiego metalu.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
No tak. Nie pomyślałem, że ktoś może być aż tak tępy.Stary Metal pisze:Myślę, że nie o brak kapusty tutaj chodzi.535 pisze:Ja pierdole. Lista sponsorów dłuższa niż na Ogniem i mieczem. Doprawdy żenujące, że kilku dorosłych facetów nie ma siana, by wydać sobie płytę z własnym rzępoleniem.
To są sponsorzy, którzy po prostu chcą umieścić swoje logo na - jak im się wydaje - płycie legendy polskiego metalu.
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Posłuchałem sobie tego albumu (na razie raz) i cóż... Nie jest to najlepszy KAT. Warsztatowo nawet nie jest tak źle, ale wadą jest straszna generyczność tego materiału. Takie hard'n'heavy od szablonu. Parę fajnych momentów się tu znajdzie, ale całościowo kolejne utwory szybko zlewają się w jedno. Brak tu riffów i melodii do zapamiętania.
No i faktycznie, Luczyk nie robi tu "looków w back", bo ze starym KATem nie ma to za wiele wspólnego muzycznie. Czyli lekki dysonans poznawczy - muzyka inna niż dawniej, ale okładka do przeszłości już nawiązuje.
Na świeżo jestem na "nie". Jeszcze co prawda dam tej płycie szansę, ale jak nie chwyci, na co się nie zanosi, to nie będę jej trzymał na półce z sentymentu dla nazwy KAT, tylko pójdzie dalej.
No i faktycznie, Luczyk nie robi tu "looków w back", bo ze starym KATem nie ma to za wiele wspólnego muzycznie. Czyli lekki dysonans poznawczy - muzyka inna niż dawniej, ale okładka do przeszłości już nawiązuje.
Na świeżo jestem na "nie". Jeszcze co prawda dam tej płycie szansę, ale jak nie chwyci, na co się nie zanosi, to nie będę jej trzymał na półce z sentymentu dla nazwy KAT, tylko pójdzie dalej.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
słuchał już ktoś Kata bez Romka ? bo już jest w wypożyczalniach i można się pośmiać ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
no fakt mogłem się lepiej przyjrzeć bo uciekł mi Luczyk i myślałem że to o Kacie z Romkiem ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
O Luczykowym. O dziwo, już tydzień temu był w Empikach. Skusiłem się wtedy. Może chcesz odkupić? ;)Żułek pisze:no fakt mogłem się lepiej przyjrzeć bo uciekł mi Luczyk i myślałem że to o Kacie z Romkiem ;)
- Żułek
jeszcze nie słuchałem ale już wiem że nie chce ;)
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Nie powiem, że Cię nie rozumiem. ;)
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
JEBAĆ ROMANA
JEBAĆ LUCZYKA
KAT GUWNO
JEBAĆ LUCZYKA
KAT GUWNO
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- vicek
- zahartowany metalizator
Medard pisze:No teraz to pojechałeś,vicek pisze:Obecnny Kat z Romanem tez nie lepszy
wieszcza polskiego metalu i naczelnego bełkota się nie krytykuje.
Chodzi o to że Hiro nie umie w metalowe riffy . Niech sobie djenty gra.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Posłuchałem tego nowego "Kata" i jak dla mnie tragedia. Jestem fanem talentu Luczyka i wiedziałem, że trzeba całkowicie wyzbyć się z głowy starych brzmień aby tę płytę uczciwie ocenić. Ale ona po prostu okazała się kaszaną - nawet w kategorii LZ/DP klonów - a przecież można nagrać przyjemne rzeczy w tym nurcie. Trudno mi znaleźć jakiś pozytyw, ale jak widać jakichś fanów mają. Zastanawia mnie tylko, czy Pan Piotr jest świadomy i robi to wszystko z wyrachowaniem, czy żyje rzeczywiście w jakiejś bańce wierząc, że jest liderem wielkiego zespołu z ambicjami na karierę światową.
Pytania forumowego kolegi na Chaos Vault wcale nie były bardzo tendencyjne. Wręcz przeciwnie - stanowiły doskonałą platformę dla Piotra, aby się zrehabilitować i zyskać trochę szacunku ludzi, zwłaszcza w Polsce. No ale jak widać nie skorzystał.
Nawiasem mówiąc "Mind Cannibals" było całkiem fajną płytą w porównaniu do nowej. Taka z niej "Without Looking Back", że aby ktokolwiek zwrócił na nią uwagę poza samą nazwą stworzono nawet okładkę, która jest niemalże kolażem wszystkich poprzednich. Dziwne posunięcie!
Pytania forumowego kolegi na Chaos Vault wcale nie były bardzo tendencyjne. Wręcz przeciwnie - stanowiły doskonałą platformę dla Piotra, aby się zrehabilitować i zyskać trochę szacunku ludzi, zwłaszcza w Polsce. No ale jak widać nie skorzystał.
Nawiasem mówiąc "Mind Cannibals" było całkiem fajną płytą w porównaniu do nowej. Taka z niej "Without Looking Back", że aby ktokolwiek zwrócił na nią uwagę poza samą nazwą stworzono nawet okładkę, która jest niemalże kolażem wszystkich poprzednich. Dziwne posunięcie!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- nicram
Pan Piotr był, jest i zawsze będzie typowym polskim Januszem przekonanym o swojej wielkości. Z pretensjami, że wszyscy próbują mu rzucać kłody pod nogi. Nigdy nie lubiłem tego pajaca. Do zaorania.Anzhelmoo pisze:Zastanawia mnie tylko, czy Pan Piotr jest świadomy i robi to wszystko z wyrachowaniem, czy żyje rzeczywiście w jakiejś bańce wierząc, że jest liderem wielkiego zespołu z ambicjami na karierę światową.
all the monsters will break your heart
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Przeca grał deathmetala w sceptic.vicek pisze:Medard pisze:No teraz to pojechałeś,vicek pisze:Obecnny Kat z Romanem tez nie lepszy
wieszcza polskiego metalu i naczelnego bełkota się nie krytykuje.
Chodzi o to że Hiro nie umie w metalowe riffy . Niech sobie djenty gra.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
Lord Gorloj pisze:JEBAĆ ROMANA
JEBAĆ LUCZYKA
KAT GUWNO

- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Niby nic wielkiego, ale trochę rozbawił mnie komentarz i ton w jakim został napisany, będący reakcją na wrzutę bootlegu Kata z Jarocina.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.