IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: IMMOLATION
Failures... ma genialne brzmienie! Prosto z dna piekla!
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Maria Konopnicka
U mnie akurat w tym przypadku jedno jest zbieżne z drugim. :)Riven pisze:Sorry, nie wyrazilem sie precyzyjnie - chodzilo mi o to, ze te albumy robia mi rownie dobrze, nie o miejsce w hierarchii plyt death metalowych czy pietno jakie odcisnely na gatunku, bo to wiadomo, inna bajka. :)
Lubię debiut Entombed - bardziej jednak cenię debiut Grave i Unleashed, stąd mogło Ci utkwić błędne przekonanie o moim "nielubieniu" Entombed. Lubię Entombed, ale pewnie nie tak bardzo jak inni. :)Riven pisze:btw, przeciez Ty nie lubisz Entombed? :D
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Marian, z głupotami na temat Voivod i Coroner poradziłeś sobie w kilka dni, a z głupotami na temat Entombed do dziś idziesz na ustach, jak to jest? :D
- KreatoR
Duszna i gęsta, a do tego zapylona siarkowodorem palącym po uszach:)Mort pisze:Mnie z ich dyskografii Failures For Gods najbardziej kreci. To bezbozna muzyka.
-
Maria Konopnicka
Nie twierdzę przecież, że debiut Entombed był mniej ważny czy mniej wpływowy niż debiut Grave i Unleashed. Twierdzę, tylko, że płyty tych dwóch ostatnich kapel przemawiają do mnie bardziej. Może to wynika z faktu, że Grave i Unleashed widziałem na żywo w pierwszej połowie lat 90-tych, może dlatego, że kawałki tych dwóch kapel (a nie Entombed) poznałem jako pierwsze za sprawą składanki "In The Eyes Of Death"? Nic na to nie poradzę, że gdy słyszę wczesny Grave i Unleashed to krew wrze w mych żyłach, a Entombed powoduje co najwyżej lekką gorączkę i suchość w ustach. Co więcej kolejne płyty Entombed, które ukazały się po debiucie przyjąłem bez spazmów, nawet osławione "Wolverine Blues" było dla mnie płytą porządną, ale nie szarpiącą za serce (jak ukazujące się rok wcześniej albumy Unleashed i Grave, które po dziś dzień uważam za najlepsze w ich dyskografii). Po debiucie, kolejnym tak naprawdę zajmującym dla mnie krążkiem ENTOMBED był dopiero "Morning Star" późniejsze dwa dobre, ale niewiele powyżej "przeciętnej". Reasumując - dla mnie nie taki ten ENTOMBED wspaniały jak go Trotzky maluje.
-
Hollowman
- w mackach Zła
Przecież Entombed są przynajmniej klasę wyżej od reszty Szwecji. Nie dość że debiutem rozstawili konkurencje po kątach, ba, oni potem zrobili to jeszcze przynajmniej dwa razy ;)
- KreatoR
To moja herezja!Hollowman pisze:Przecież Entombed są przynajmniej klasę wyżej od reszty Szwecji. Nie dość że debiutem rozstawili konkurencje po kątach, ba, oni potem zrobili to jeszcze przynajmniej dwa razy ;)
-
Hollowman
- w mackach Zła
Toż to żadna herezja, ino prawda sama ;)
-
SCREAMBLOODYGORE
LeftHandPath=DarkRecollections=LikeAnEverflowingStreamHollowman pisze:Przecież Entombed są przynajmniej klasę wyżej od reszty Szwecji. Nie dość że debiutem rozstawili konkurencje po kątach, ba, oni potem zrobili to jeszcze przynajmniej dwa razy ;)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Oczywiscie.Hollowman pisze:Przecież Entombed są przynajmniej klasę wyżej od reszty Szwecji. Nie dość że debiutem rozstawili konkurencje po kątach, ba, oni potem zrobili to jeszcze przynajmniej dwa razy. ;)
this is a land of wolves now
- Castor
hihi, dla mnie brzmienie to największy minus tej płyty. Pod tym względem jest znacznie gorzej niż na "Close..." czy "Unholy Cult".Deathless King pisze:Failures... ma genialne brzmienie! Prosto z dna piekla!
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie zdecydowanie "plus dodatni", takie brudne, zgnile, az milo posluchac.
I AM MORBID
- Castor
Ja od samego początku nie mogłem się przyzwyczaić do brzmienia tej płyty. Dla mnie jest po prostu przepitolone.
-
Vitriol
Mam cię zabić?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Lepiej zwalić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Castor
Może zacznij od siebie, co? ;)Vitriol pisze:Mam cię zabić?
- KreatoR
Castor się wyrabia i zaczyna stosować forumowe określenia ale jeszcze się nie nauczył ich znaczenia. Przepitolone brzmienie? LOL!Castor pisze:Ja od samego początku nie mogłem się przyzwyczaić do brzmienia tej płyty. Dla mnie jest po prostu przepitolone.
-
Vitriol
Dobrze :-)!!!Castor pisze:Może zacznij od siebie, co? ;)Vitriol pisze:Mam cię zabić?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Tak, wpierw zabij siebie potem jego, zelazna logika castora. Zreszta po co i z kim ty rozmawiasz, raz go poparlem to mi powiedzial zebym spierdalal.
- Castor
Poparłeś? Szkoda tylko że napisałeś to z przekąsem. Poza tym obrażasz się jak baba!