OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: OBITUARY
Miał bardzo charakterystyczny styl gry, słuchając debiutu Six Feet Under od razu można wychwycić że gra tam gitarzysta z Obituary. Kiedy czytałem że odchodził z SFU z powodów problemów osobistych, nie przypuszczałem że chodzi o alkohol. Zjebał wszystko na całej linii.
-
ZłyPan
Allen to się chyba więcej w narkotynki bawił, niż w wódeczki różne smakowite...
-
Nasum
W narkotyki też, ale pierwszy raz do pierdla [poszedł za prowadzenie po pijaku. Problem z alkoholem pojawił sie pierwszy.
-
Nasum
Kurde, palstikowa wersja najnowszej płyty już chyba została wykupiona, bo na stronie mystica pozostał już tylko ten digi.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
było? http://loudwire.com/obituary-inked-in-b ... um-stream/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
- zahartowany metalizator
-
Thetoxicavenger
- rozkręca się
kozacka ta nowa cd tylko ta perkusja brzmi miejscami zbyt kwadratowo
-
Nasum
harvestman pisze:było? http://loudwire.com/obituary-inked-in-b ... um-stream/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie było. Słuchamy ;-)
- Żułek
w sumie nic ciekawego ale chociaz nie ma zjebanych solówek ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
nowa płyta ZAJEBISTA. Doskonałe numery,cały materiał brzmi jak zbiór najlepszych momentów z Back From the Dead i Frozen in Time + tony hardcorowych fascynacji . Naprawdę fantastycznie się tego słucha. W porównaniu z nijakimi i nudnymi Xecuctioner's Return czy Darkest Day na nowej płycie naprawdę czuć świeżą krew, wrócił ten dawny groove ,nic tylko słuchać i się delektować. Jedna rzecz która wzbudzi kontrowersje to ustawienie bębnów/ich brzmienie: jest dziwne, mam wrażenie ,że w tym aspekcie można by jeszcze podkręcić coś więcej i wygenerować większą moc.
Poza tym jestem zachwycony.
Poza tym jestem zachwycony.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
535
Jednak się udało. Muszę przyznać, że mimo pewności, iż zawodu nie będzie, zaskoczony jestem tym jak dobra jest ta płyta. Oczywiście do poziomu Tourniquets Hacksaws and Graves brakuje, no ale jakie to ma znaczenie w obliczu faktu, że tego chce się słuchać. Już martwię się o siebie, czym zakończy się styczniowe spotkanie "na żywo" z tym zespołem. Może wykupię jakąś polisę, a może lepszy będzie mocny łańcuch?535 pisze:Paaanie, to nie jest Autopsy.Nasum pisze:535 pisze: Czego chcieć więcej?
Płyty,która rozesmaruje mnie jak mesełe na chlebełe, a po premierowym odsłuchu nacisnę przycisk play jeszcze ze sześć razy z rzędu.
-
Nasum
Otóż to. Obituary nagrał płytę, którą krytycy pewnie określa jako zachowawczą czy jakoś tak, ale dla mnie, jako fana, tóry lubi te ich kwadratowe rytmy i nieskomplikowane zagrywki, ta płyta to strzał w dziesiątkę. Nie ma tutaj nic, co mogłoby zaskoczyć, niemetrowych solówek Srantolli, który spieprzył sprawę, jest jak to określił V dawny groove, jest prosto i do przodu, od czasu Frozen in time chyba najlepszy materiał. Słychać tutaj radochę z gry, po prostu słuchać i delektować się. Obituary powrócił w wielkim stylu.
Mankamenty? Brzmienie perkusji, ale mi ono jakoś nie przeszkadza. Wokale Johna mogłyby być bardziej wsciekłe, takie jak na jedynce, ale też nie jest jakos tragicznie. Więcej minusów po prostu nie widzę. A jeśli chodzi o ich występ w styczniu to nie można odpuścić.
Mankamenty? Brzmienie perkusji, ale mi ono jakoś nie przeszkadza. Wokale Johna mogłyby być bardziej wsciekłe, takie jak na jedynce, ale też nie jest jakos tragicznie. Więcej minusów po prostu nie widzę. A jeśli chodzi o ich występ w styczniu to nie można odpuścić.
-
535
Niestety w tym przypadku należy jeszcze wspomnieć o pieniądzach, bo przecież od nich się zaczęło. Ja widzę, że płyta kosztuje jakieś 11 dolarów. W Mystic pięćdziesiąt parę, a wydanie specjalne siedemdziesiąt parę złotych. Specjalne kurwa. Miałem to łajno w dłoniach. Zwykłe, chamskie digi z wytłoczoną tekturką, wyceniane przez saturn na 84 złote i dziewięćdziesiąt groszy. Przejebałem w życiu beztrosko parę złotych, ale bez przesady.
-
Nasum
Dobrze że przynajmniej w Mystic pojawiło się znowu normalne wydanie, bo przez jakis czas można było się zaopatrzyć tylko w ten śmieszny digi, którego cena zwala z nóg.
- manieczki
przegrałeś 535
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pacjent
Brzmienie tej płyty to skandal roku. Skandal, bo sam materiał jest świetny. Podpierdująca perkusja i cała reszta pozbawiona należytego ciężaru. I oni na nagranie tego krążka zebrali kasę od fanów?! Powinni ją jak najszybciej oddać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
W polszy to by oddali ale w stanach to przejebali na dziwki, alko i dragi ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- manieczki
pobite garyyyy
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dobrze brzmi. Przy tak hardcore'owym zacięciu nie mogła brzmieć mięsiście. Wszystko jest tu surowe - od sekcji, przez gitary do wokali. Wszystko mi pasuje.Pacjent pisze:Brzmienie tej płyty to skandal roku. Skandal, bo sam materiał jest świetny. Podpierdująca perkusja i cała reszta pozbawiona należytego ciężaru. I oni na nagranie tego krążka zebrali kasę od fanów?! Powinni ją jak najszybciej oddać.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No właśnie, mi też od razu rzuciło siew ucha, że dużo core na tej nowej płycie. I jest w sumie lepiej niz sie spodziewałem. Moze ich najlepszy krązek od czasów World Demise.