przygode z death metalem zaczalem glownie od morbid angel, death, possessed i suffocation wlasnie. suffocation wydawalo mi sie nudne jak chuj, pozbawione polotu i jakiegokolwiek sensu. no chyba nigdy sie tak muzycznie nie mylilem, olsnilo mnie dopiero w zeszlym roku ;) genialny band.Żułek pisze:to tam jest coś do skumania ? nie wiedziałem ;)Suffocation tez nie moglem skumac :).
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: MASTODON
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Harlequin
Nie przeczę, bo muzyka nietuzinkowa, a kazda płyta jest inna. Niemniej jednak po prostu nie chce mi sie wracać do 3 a nawet 4 ostatnich płyt. Jak mnie kiedyś najdzie faza na farmerów to włacze.Drone pisze:Tkwicie w ogromnym błędzie. To wybitny zespół.
-
W czym sie niby ta wybitnosc przejawia?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
We wszystkich aspektach ich muzyki. Polot kompozycyjny, wspaniałe riffy, wielowarstwowość muzyki. Można długo wymieniać.
Swoją drogą się dziwię, że zespół, który tak wiele zawdzięcza METALLICE, ma u Ciebie tak niskie noty.
Swoją drogą się dziwię, że zespół, który tak wiele zawdzięcza METALLICE, ma u Ciebie tak niskie noty.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
podchodzilem wiele razy do ich muzyki ale nie zaskoczylo, Twój opis bardziej mi pasuje do TOOL np ale tez czsami zastanawiam sie,czy MASTODON nie robi bardziej wymagajacej muzyki, podczas gdy np wspomniany TOOL operujac wciaz bardzo bogata gama kolorów wyrzuca równiez w przestrzen wiele takich ladnych melodii, popowych cytatów, wydaje sie bardziej chwytliwy (moze za wyjatkiem ostatniej plyty) .Drone pisze:We wszystkich aspektach ich muzyki. Polot kompozycyjny, wspaniałe riffy, wielowarstwowość muzyki. Można długo wymieniać.
W przypadku MASTODON slysze potencjal,kreca mnie fragmenty,ale napotykam jednak na jakas sciane, calosciowo nie porywa mnie to ,nic nie buzuje.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
MASTODON to zespół z korzeniami hardcore'owymi. Może to jest odpowiedź na pytanie, dlaczego niektórym to do końca nie "zeżarło".
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Korzenie może i w hc, ale teraz to myszung kompletny. Sludge, doom, hc, tu coś zatraszują, tam zaiwanią coś od Zeppów. Taki śmietniczek. Nawet wyglądają jak Oscar the Grouch ;) Natomiast ten tego - Dailor to jeden z najlepszych pałkarzy na tym łez padole. Tutaj nie ma wątpliwości.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Uwielbiam tego pałkarza. Wygrywa cuda, a robi to tak niezwykle swobodnie. Do tego jest jeszcze najlepszym wokalistą w tym zespole :)
- harvestman
- weteran forumowych bitew
+1, chłopak jest wyjątkowo utalentowany.ramonoth pisze:Uwielbiam tego pałkarza. Wygrywa cuda, a robi to tak niezwykle swobodnie. Do tego jest jeszcze najlepszym wokalistą w tym zespole :)
- Drone
TOOL to eleganckie szkice węglem na czerpanym papierze, MASTODON to impresjonistyczna feeria barw.[V] pisze:podchodzilem wiele razy do ich muzyki ale nie zaskoczylo, Twój opis bardziej mi pasuje do TOOL np ale tez czsami zastanawiam sie,czy MASTODON nie robi bardziej wymagajacej muzyki, podczas gdy np wspomniany TOOL operujac wciaz bardzo bogata gama kolorów wyrzuca równiez w przestrzen wiele takich ladnych melodii, popowych cytatów, wydaje sie bardziej chwytliwy (moze za wyjatkiem ostatniej plyty) .Drone pisze:We wszystkich aspektach ich muzyki. Polot kompozycyjny, wspaniałe riffy, wielowarstwowość muzyki. Można długo wymieniać.
W przypadku MASTODON slysze potencjal,kreca mnie fragmenty,ale napotykam jednak na jakas sciane, calosciowo nie porywa mnie to ,nic nie buzuje.
-
wiadomo. tylko na ostatniej płycie lekki spadek formy. poza tym wszystko totalnie zajebisteDrone pisze:Tkwicie w ogromnym błędzie. To wybitny zespół.
- Riven
- Kontakt:
ja poki co mam w 100% tak jak V. niby wszystko jest na miejscu, niby graja tak jak powinno mi sie podobac, ale czuje w tym jakas lipe. no ale dobra, to w sumie stan sprzed ~2 lat. w najblizszym czasie sprobuje znow i z przyjemnoscia uderze sie w piers.
ktora plyte w takim ukladzie zamontowac najlepiej? Crack the Skye sluchalem jak wyszla, wiec poprosze cos innego
ktora plyte w takim ukladzie zamontowac najlepiej? Crack the Skye sluchalem jak wyszla, wiec poprosze cos innego
this is a land of wolves now
-
Blood Mountain w pierwszej kolejności. w drugiej Leviathan
- Riven
- Kontakt:
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zdecydowanie pora na Blood Mountain.
- Drone
Jeżeli ktoś nie załapie "Blood Mountain", to już nie ma dla niego ratunku.
-
straszne rzeczy.
- Żułek
Drone pisze:Jeżeli ktoś nie załapie "Blood Mountain", to już nie ma dla niego ratunku.
to co ja biedny teraz zrobie ? :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- kampeki
- postuje jak opętany!
Na nowej koncertówce niby wokalnie jest lepiej (niby bo słychać to niestety tylko w niektórych utworach) ale to jak się Brent Hinds męczy to aż uszy bolą...
Za młody jesteś na Heroda!