PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: PURE METAL - Paradise Lost
Chętnie kupie ten magazyn.... i oleję ciepłym moczem. Kapela 2 płyt...Icon i Host... wszystko poza jest gówna warte. Sorry, może wam się to nie podobać, (sorry Maria) ale tak jest:)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja tam mam cholerny sentyment do tej kapeli i tak mnie jakoś trzyma po dziś dzień. Nie pamiętam kiedy przykładowo po raz ostatni przesłuchałem "Gothic" czy choćby "Icon", ale przyznam się szczerze, że "One Second" to jedna z moim ulubionych ich albumów, nie wiem czym to było spowodowane, może faktem iż w czasie jej ukazania się byłem pod cholerne dużym wrażeniem Depeche Mode i albumów "Songs of Faith and Devotion" oraz "Ultra", które po dziś dzień uważam że jedna z najlepszych w dyskografii DM, ale wracając do meritum "One Second" był dla mnie kpl. i przede wszystkim bardzo odważnym albumem co by nie powiedzieć w ich wykonaniu. Po takim albumie jak "Draconian Times" chyba mało kto się spodziewał takiej płyty ... "One Second"
"Faith Divides Us - Death Unites Us" jeszcze nie miałem okazji posłuchać, jedyne co rzuciło mi się w oczy to nadzwyczaj pozytywne recenzje tego albumu wśród fanów PL. Stwierdziłem, że ściągać nie będę tej płyty tylko najzwyczajniej w świecie sobie ją po prostu zakupię i posłucham z oryginału, na razie ją zakupiłem teraz czekam na przesyłkę.[V] pisze:nie nabylem jedynie dwoch ostatnich plyt ktore uwazam za ewidentnie slabsze i dla mnie wielce rozczarowujace..
tak z ciekawości, czemu?Olo pisze:też tak miałem - ale mi zupełnie przeszło - paradoksalnie po tym, gdy pierwszy raz zobaczyłem ich na żywo swego czasu w Stodole... (po wydaniu "Draconian times" bodajże)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najlepsze bedzie Shades Of God (calkiam slusznie), potem Icon, plus nowa, Host gowno etc, skad wiem, bo naczelny tomek?n udziela sie na forum PMZ jak i metalcave i gejdolinie i wiadomo co na ten temat soadzi, udzilea sie tez tam moonfire , prawa reka i atreju trzecia reka. nic nowego raczej niz to co pisza nie bedzie a zespol i tak sie skonczyl na 3 plycie, no 4 ewentualnie
Ostatnio zmieniony 02-11-2009, 19:59 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Shades Of God najlepsza, Icon fajna i One Second fajna, reszta mi nie robi.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
jak wypuszczą wydanie specjalne poświęcone w całości beherit to kupię 

-
- weteran forumowych bitew
Odnośnie PURE METAL: Paradise Lost mnie nie interesuje, ale czy czasopismo będzie się ukazywać? Kiedyś dotarłem do jakiegoś numeru, kupiłem egzemplarze archiwalne i muszę powiedzieć, że było zupełnie ok, mimo paru irytujących wad zresztą.
-
- postuje jak opętany!
Re: PARADISE LOST
Proponuję w tym miejscu dalej roztrząsać, która płyta PL jest najlepsza i dlaczego. W ogóle to nie rozumiem zachwytów co poniektórych nad ich debiutem (jakby toporem robiony).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
debiut brzmi jak próba.
Gothic - ciągle daje radę
Shades of god i Icon - mistrzowskie
Draconian Times - nudne whuj
One Second - świetne
Host - zbyt stateczne jak dla mnie
Believe in nothing - parę świetnych momentów
Symbol of life - mało świetnych momentów
Paradise Lost - już to gdzieś słyszałem
In Requiem - świetne brzmienie
Gothic - ciągle daje radę
Shades of god i Icon - mistrzowskie
One Second - świetne
Host - zbyt stateczne jak dla mnie
Believe in nothing - parę świetnych momentów
Symbol of life - mało świetnych momentów
Paradise Lost - już to gdzieś słyszałem
In Requiem - świetne brzmienie
- Triceratops
debiut brzmi jak próba.
Gothic - ledwo ale daje radę
Shades of god - mistrzowskie
Icon - swietne mimo wszystko
One Second - nudne whuj
Host - nudne whuj
Believe in nothing - nudne whuj
Symbol of life - nudne whuj
Paradise Lost - nudne whuj
In Requiem - nudne whuj
One Second - nudne whuj
Host - nudne whuj
In Requiem - nudne whuj
woodpecker from space
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nowa płyta jest zajebista i zjada starocie na śniadanie-nie rozumiem tych zachwytów nad "SoG" to jest dopiero nudne whuj.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Triceratops
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
świetny tekst-podobał mi się.btw- gothic to moim zdaniem zdecydowanie lepsza płyta od "SoG'.
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Lykantrop
Podpisałbym się pod tym rękami i nogami. Z tym wyjątkiem, że od "One Second" wzwyż to już nie jest nuda, tylko megakupa, gnój i parkiet remizy w Podpierdolicach Dolnych.Triceratops pisze:debiut brzmi jak próba.
One Second - nudne whuj
Host - nudne whuj
In Requiem - nudne whuj
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
zaloze sie ze zadnego z tych albumów nie slyszales,albo sluchales co najwyzej 20 sekund.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Lykantrop
No, niestety, nie trafiłeś. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" miałem nawet na kastetach, a okazji do posłuchania było kilka. Ewidentne sprzyjanie publice mało wymagających nastolatków w zielonych glanach i z kwiatostanami we włosach. Jedynie "In Requiem" nie miałem okazji tknąć, no ale powątpiewam, aby ci angole byli w stanie wykrzesać z siebie jeszcze jakiś ogień.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
nie chce mi sie z toba gadac.Lykantrop pisze:No, niestety, nie trafiłeś. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" miałem nawet na kastetach, a okazji do posłuchania było kilka. Ewidentne sprzyjanie publice mało wymagających nastolatków w zielonych glanach i z kwiatostanami we włosach. Jedynie "In Requiem" nie miałem okazji tknąć, no ale powątpiewam, aby ci angole byli w stanie wykrzesać z siebie jeszcze jakiś ogień.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
a mi się Vulture wydaję, że za Tobą przemawia sentyment niż rzeczywiście obiektywna wartość tej muzyki[V] pisze:nie chce mi sie z toba gadac.Lykantrop pisze:No, niestety, nie trafiłeś. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" miałem nawet na kastetach, a okazji do posłuchania było kilka. Ewidentne sprzyjanie publice mało wymagających nastolatków w zielonych glanach i z kwiatostanami we włosach. Jedynie "In Requiem" nie miałem okazji tknąć, no ale powątpiewam, aby ci angole byli w stanie wykrzesać z siebie jeszcze jakiś ogień.

Coś tam było! Człowiek!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
debiut brzmi kiepsko, ale słychać zalażki czegoś bardziej konkretnego
Gothic - sentyment, oryginalnie jak na swój czas i bardzo dobrze
Shades of god - trochę przynudzania, ale wszyscy zawsze słuchają do końca bo jest tam "As I die"
Icon - najlepszy
Draconian Times - wciąż OK, ale trochę przedobrzone
One Second - nadchodzi nowe, ale jeszcze jest dobrze - ciekawiej niż na "Draconian.."
Host - słyszałem chyba z jeden kawałek i byłem przerażony
Believe in nothing - zapomniałem już wtedy że istnieje taki zespół
Symbol of life - -//-
Paradise Lost - wydali coś pod takim tytułem?
In Requiem - dostałem od kogoś do posłuchania i zaskoczenie... wrócili do klimatów z okolic Draconian Times, Icon.. całkiem OK
Gothic - sentyment, oryginalnie jak na swój czas i bardzo dobrze
Shades of god - trochę przynudzania, ale wszyscy zawsze słuchają do końca bo jest tam "As I die"
Icon - najlepszy
Draconian Times - wciąż OK, ale trochę przedobrzone
One Second - nadchodzi nowe, ale jeszcze jest dobrze - ciekawiej niż na "Draconian.."
Host - słyszałem chyba z jeden kawałek i byłem przerażony
Believe in nothing - zapomniałem już wtedy że istnieje taki zespół
Symbol of life - -//-
Paradise Lost - wydali coś pod takim tytułem?
In Requiem - dostałem od kogoś do posłuchania i zaskoczenie... wrócili do klimatów z okolic Draconian Times, Icon.. całkiem OK
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Re:
hah,oczywiscie jest to dla mnie osobiscie zespól szalenie wazny,choc prochu nie wymyslili,to jednak jest/byla to banda przejawiajaca wyjatkowy talent w zakresie pisania doskonalych,melodyjnych utworów,które zostaja gdzies w czlowieku gleboko.Skaut pisze:a mi się Vulture wydaję, że za Tobą przemawia sentyment niż rzeczywiście obiektywna wartość tej muzyki[V] pisze:nie chce mi sie z toba gadac.Lykantrop pisze:No, niestety, nie trafiłeś. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" miałem nawet na kastetach, a okazji do posłuchania było kilka. Ewidentne sprzyjanie publice mało wymagających nastolatków w zielonych glanach i z kwiatostanami we włosach. Jedynie "In Requiem" nie miałem okazji tknąć, no ale powątpiewam, aby ci angole byli w stanie wykrzesać z siebie jeszcze jakiś ogień.
duet Holmes + Mackintosh stworzyl razem kilka niezapomnianych albumów,po Host to juz róznie bywalo,ale nawet te nowsze dokonania róniez zawieraja mnostwo ciekawych propozycji...
powiem Ci jakie sa moje przypuszczenia:Otóz jest wielce prawdopodbnym iz dziala tutaj prawo serii,na zasadzie np. Believe In Nothing mi nie podszedl,to Symbol Of Life tez musi byc zjebany,no niech sprawdze,o moj boze,jaki fatalny teledysk,no i znowu te klawisze,a w ogóle to jak oni teraz wygladaja

A jesli przyjrzysz sie temu dokladniej,dostrzezesz ze takie utwory jak:
Sun Fading
Over The Madness
Mystify
Symbol of Life
Channel for the Pain
World Pretending
Never Again
by wymienic tylko kilka,sa naprawde dobre.to jest wciaz klasyczny PL owszem troche w slabszej formie,ale wciaz interesujacy dla potencjalnego fana PL która kuma ze zespól wyróznia przede wszystkim charakterystyczna atmosfera a nie konotacje z takim czy innym gatunkiem muzycznym.