ULCERATE /New Zealand/

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: ULCERATE /New Zealand/

16-01-2011, 20:51

twoja_stara_trotzky pisze:CORONER (...) ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać.
E tam.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:00

Conflagrator pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:CORONER (...) ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać.
E tam.
tłumacząc ze śląskiego na polski - odstaw twarde :wink:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

16-01-2011, 21:10

no nie powiecie mi, że uważacie pierwsze dwa krążki Coroner za zbliżone poziomem do dwóch ostatnich ;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-01-2011, 21:11

Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:14

Ihasan pisze:Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?
właśnie słucham - bo taka dyskusja :D
zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle, za duzo tu zapożyczeń... niw eim - moze chwyci za jakis czas - ale to juz któreś podejscie i jakos nie porywa
wole jedynke lub dwójkę CORONERA posłuchać :wink:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 21:17

Adrian696 pisze:
Ihasan pisze:Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?
właśnie słucham - bo taka dyskusja :D
zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle, za duzo tu zapożyczeń... niw eim - moze chwyci za jakis czas - ale to juz któreś podejscie i jakos nie porywa
wole jedynke lub dwójkę CORONERA posłuchać :wink:
napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-01-2011, 21:29

Adrian696 pisze:zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle,
ten jaka maruda!
przejdź się, przewietrz zarzuć na spokojnie ten krążek i odpłyń w tych dźwiękach jak reszta :wink: Ta płytka nie tylko jest dobra, ona jest bardzo dobra. Można się doszukiwać "zapożyczeń/inspiracji", ale jest to zrobione w taki sposób, że mi w ogóle nie przeszkadza. Powiem więcej jest to zrobione na takim poziomie, że płyta działa wręcz magnesująco a nie odpychająco.
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:31

twoja_stara_trotzky pisze: napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenie :lol: :lol: :lol:
odpowiedział gość który nie mogł przebrnąć przez GHOST tak długa, aż nie poznał plotek odnośnie składu - potem juz był zachwyt :lol: :lol: :lol:
a co do zapożyczeń odpowiedziałem w innym temacie :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 21:46

Adrian696 pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenie :lol: :lol: :lol:
odpowiedział gość który nie mogł przebrnąć przez GHOST tak długa, aż nie poznał plotek odnośnie składu - potem juz był zachwyt :lol: :lol: :lol:
a co do zapożyczeń odpowiedziałem w innym temacie :lol:
jaki zachwyt? przecież nawet do 25 mojej się nie dostał w zeszłym roku, a był to słaby rok :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:48

twoja_stara_trotzky pisze: jaki zachwyt? przecież nawet do 25 mojej się nie dostał w zeszłym roku, a był to słaby rok :lol: :lol: :lol:
hehehe - juz tam sie śmiałem, ze plotki odnośnie składu i +10 do słuchu dostałeś :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 21:49

raczej plotki mnie skłoniły do posłuchania tego w całości w dobrej jakości.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:51

twoja_stara_trotzky pisze:raczej plotki mnie skłoniły do posłuchania tego w całości w dobrej jakości.
tak czy siusiak, nie ważne czy ukradłeś czy Ciebie okradli, zamieszany w kradzież jesteś :wink:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 21:56

ale ja nie widzę związku - pytam się ciebie, którędy na Poznań, a ty mi mówisz, że Tczew jest na prawo ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-01-2011, 21:58

twoja_stara_trotzky pisze:ale ja nie widzę związku - pytam się ciebie, którędy na Poznań, a ty mi mówisz, że Tczew jest na prawo ;)
bo i tak z wrodzona sobie przekornością pojedziesz do Katowic, to na chuj odpowiadać poważnie :wink:
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 23:55

twoja_stara_trotzky pisze:nie, nie dałem rady wysłuchać nawet w połowie tej poprzedniej i wracam do nowej. puśćcie je sobie jedna po drugiej, a usłyszycie TEN SKOK JAKOŚCIOWY I STYLISTYCZNY. porównanie z Voivod zupełnie z czapy. ja mam inne, chociaż podobne stylistycznie. CORONER. niby na wszystkich płytach Szwajcarów słychać, że to ten sam zespół, pojawiają się charakterystyczne patenty, ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać. to jest właśnie taki skok, jak między RIP i Punishment a Mental Vortex i Grin (celowo pomijam No More Color, bo to etap przejściowy, który Ulcerate od razu pominęło). i nikt mi nie wmówi, że czarne jest białe i odwrotnie. to jest różnica klas. różnica we wszystkim, od muzycznego wyczucia i wyobraźni, po aranżacje i brzmienie.
Pierwsze dwa Coroner'y nadal są zajebiste. A to,że kolejne płyty są lepsze to i tak nie podważa ich wartości. W sumie zastanawiam sie po cholerę aż tak bardzo tłumaczysz się z tego, że poprzednia płyta Ulcerate Ci nie pasuje. Tak juz bywa, że nie wszystkie dobre płyty rozumie się o czasie... :wink:
simondebelem
zaczyna szaleć
Kontakt:

17-01-2011, 00:18

troc brzmieniowo uważam że właśnie poprzednia jest bardziejsza więcej mięsa mniej produkcji ale to już kto co lubi ...
co do Coroner to No more Colour robi mi najbardziej, nastepne płyty równiez ale nie maja +10 za sentyment :) więc chyba nie ma co się rozpisywać o wartościach subiektywnych
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

17-01-2011, 19:29

That's what she said !
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

21-01-2011, 09:48

Nowa płyta rozpierdala w drobny mak, jak ostatnimi czasy nie gustowałem w sterylnych produkcjach Death Metalowych tak ta płyta zawładnęła mną całkowicie.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

21-01-2011, 09:52

Realista pisze:Nowa płyta rozpierdala w drobny mak, jak ostatnimi czasy nie gustowałem w sterylnych produkcjach Death Metalowych tak ta płyta zawładnęła mną całkowicie.
wreszcie załapał :wink:
w sumie lepiej późno niż wcale :mrgreen:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

25-03-2011, 22:19

Wreszcie się trochę osłuchałem z tą płytą i w sumie mogę tylko powtórzyć to co już zostało zauważone wyżej, tj. jest naprawdę dobrze. Zdecydowanie inaczej podeszli do kompozycji i je rozwinęli w kierunku "post-metalu". Zapożyczeń nie chce opisywać bo się nie znam i nie umiem ;) Trochę mi tylko takiego solidnego pierdolnięcia basu na tej płycie brakuje ale brzmieniowo, poza tym basem, się nie ma do czego przyczepić. Ogólnie, jestem bardzo na tak i chętnie wracam do tej płyty.
The madness and the damage done.
ODPOWIEDZ