E tam.twoja_stara_trotzky pisze:CORONER (...) ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać.
ULCERATE /New Zealand/
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
DCI Hunt
Re: ULCERATE /New Zealand/
- Adrian696
- zahartowany metalizator
tłumacząc ze śląskiego na polski - odstaw twardeConflagrator pisze:E tam.twoja_stara_trotzky pisze:CORONER (...) ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no nie powiecie mi, że uważacie pierwsze dwa krążki Coroner za zbliżone poziomem do dwóch ostatnich 
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?
- Adrian696
właśnie słucham - bo taka dyskusjaIhasan pisze:Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?
zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle, za duzo tu zapożyczeń... niw eim - moze chwyci za jakis czas - ale to juz któreś podejscie i jakos nie porywa
wole jedynke lub dwójkę CORONERA posłuchać
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenieAdrian696 pisze:właśnie słucham - bo taka dyskusjaIhasan pisze:Adrian, a Ty w końcu przesłuchałeś tą płytę?![]()
zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle, za duzo tu zapożyczeń... niw eim - moze chwyci za jakis czas - ale to juz któreś podejscie i jakos nie porywa
wole jedynke lub dwójkę CORONERA posłuchać
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ten jaka maruda!Adrian696 pisze:zgadzam sie z Trocakiem, ze poprzednia była średnia - ale nie zgadzam sie ze nowa jest zajefajna bo nie jest - jest dobra i tyle,
przejdź się, przewietrz zarzuć na spokojnie ten krążek i odpłyń w tych dźwiękach jak reszta
- Adrian696
odpowiedział gość który nie mogł przebrnąć przez GHOST tak długa, aż nie poznał plotek odnośnie składu - potem juz był zachwyttwoja_stara_trotzky pisze: napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenie![]()
![]()
a co do zapożyczeń odpowiedziałem w innym temacie
- twoja_stara_trotzky
jaki zachwyt? przecież nawet do 25 mojej się nie dostał w zeszłym roku, a był to słaby rokAdrian696 pisze:odpowiedział gość który nie mogł przebrnąć przez GHOST tak długa, aż nie poznał plotek odnośnie składu - potem juz był zachwyttwoja_stara_trotzky pisze: napisał gość, który wali spusty nad połową retro-piardów, które brzmią jak jedno wielkie zapożyczenie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a co do zapożyczeń odpowiedziałem w innym temacie
- Adrian696
hehehe - juz tam sie śmiałem, ze plotki odnośnie składu i +10 do słuchu dostałeśtwoja_stara_trotzky pisze: jaki zachwyt? przecież nawet do 25 mojej się nie dostał w zeszłym roku, a był to słaby rok![]()
![]()
- twoja_stara_trotzky
raczej plotki mnie skłoniły do posłuchania tego w całości w dobrej jakości.
- Adrian696
tak czy siusiak, nie ważne czy ukradłeś czy Ciebie okradli, zamieszany w kradzież jesteśtwoja_stara_trotzky pisze:raczej plotki mnie skłoniły do posłuchania tego w całości w dobrej jakości.
- twoja_stara_trotzky
ale ja nie widzę związku - pytam się ciebie, którędy na Poznań, a ty mi mówisz, że Tczew jest na prawo 
- Adrian696
bo i tak z wrodzona sobie przekornością pojedziesz do Katowic, to na chuj odpowiadać poważnietwoja_stara_trotzky pisze:ale ja nie widzę związku - pytam się ciebie, którędy na Poznań, a ty mi mówisz, że Tczew jest na prawo
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Pierwsze dwa Coroner'y nadal są zajebiste. A to,że kolejne płyty są lepsze to i tak nie podważa ich wartości. W sumie zastanawiam sie po cholerę aż tak bardzo tłumaczysz się z tego, że poprzednia płyta Ulcerate Ci nie pasuje. Tak juz bywa, że nie wszystkie dobre płyty rozumie się o czasie...twoja_stara_trotzky pisze:nie, nie dałem rady wysłuchać nawet w połowie tej poprzedniej i wracam do nowej. puśćcie je sobie jedna po drugiej, a usłyszycie TEN SKOK JAKOŚCIOWY I STYLISTYCZNY. porównanie z Voivod zupełnie z czapy. ja mam inne, chociaż podobne stylistycznie. CORONER. niby na wszystkich płytach Szwajcarów słychać, że to ten sam zespół, pojawiają się charakterystyczne patenty, ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać. to jest właśnie taki skok, jak między RIP i Punishment a Mental Vortex i Grin (celowo pomijam No More Color, bo to etap przejściowy, który Ulcerate od razu pominęło). i nikt mi nie wmówi, że czarne jest białe i odwrotnie. to jest różnica klas. różnica we wszystkim, od muzycznego wyczucia i wyobraźni, po aranżacje i brzmienie.
-
simondebelem
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
troc brzmieniowo uważam że właśnie poprzednia jest bardziejsza więcej mięsa mniej produkcji ale to już kto co lubi ...
co do Coroner to No more Colour robi mi najbardziej, nastepne płyty równiez ale nie maja +10 za sentyment
więc chyba nie ma co się rozpisywać o wartościach subiektywnych
co do Coroner to No more Colour robi mi najbardziej, nastepne płyty równiez ale nie maja +10 za sentyment
- ryszard
- postuje jak opętany!
That's what she said !
- Realista
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta rozpierdala w drobny mak, jak ostatnimi czasy nie gustowałem w sterylnych produkcjach Death Metalowych tak ta płyta zawładnęła mną całkowicie.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wreszcie załapałRealista pisze:Nowa płyta rozpierdala w drobny mak, jak ostatnimi czasy nie gustowałem w sterylnych produkcjach Death Metalowych tak ta płyta zawładnęła mną całkowicie.
w sumie lepiej późno niż wcale
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wreszcie się trochę osłuchałem z tą płytą i w sumie mogę tylko powtórzyć to co już zostało zauważone wyżej, tj. jest naprawdę dobrze. Zdecydowanie inaczej podeszli do kompozycji i je rozwinęli w kierunku "post-metalu". Zapożyczeń nie chce opisywać bo się nie znam i nie umiem ;) Trochę mi tylko takiego solidnego pierdolnięcia basu na tej płycie brakuje ale brzmieniowo, poza tym basem, się nie ma do czego przyczepić. Ogólnie, jestem bardzo na tak i chętnie wracam do tej płyty.
The madness and the damage done.