SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Set
- postuje jak opętany!
głos na "blood ritual", bo to pierwsze co uslyszalem. rozdupcza do dzis.a oto moj prywatny ranking wzorem masterfulowym ostatnimi czasy hehe
Blood Ritual>>>Worship Him>>>>>>>>>>>>Ceremony of Opposites>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Passage...choc "jupitearan vibe" to jeden z moich ulubionych kawalkow w ogole. dodam, ze znam tylko te plyty, ktore wymienilem
Blood Ritual>>>Worship Him>>>>>>>>>>>>Ceremony of Opposites>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Passage...choc "jupitearan vibe" to jeden z moich ulubionych kawalkow w ogole. dodam, ze znam tylko te plyty, ktore wymienilem
- Tokarz
- zaczyna szaleć
Byłeś na ich koncercie w 1994 w "Stodole", grali razem z Cannibal Corpse i Desultory? Przy tym koncercie 99% kapel blackmetalowych wali gównem i amatorszczyzną.Wysłane przez Duban
Koncertowy Samael wali gównem na kilometr... Jeden z najbardziej nieporadnych i źle brzmiących koncertów, jakie widziałem we Wrocławiu.
- Duban
- weteran forumowych bitew
Nie, nie byłem. I nie interesuje mnie to, jak grali na żywo 12 lat temu. Dziś to jest dziś. Koniec i kropka. Uwielbiam ich stare płyty, widziałem na VHS jakiś stary koncert. Ale co z tego? Teraz na koncertach jest kiła i tyle!Wysłane przez Tokarz
Byłeś na ich koncercie w 1994 w "Stodole", grali razem z Cannibal Corpse i Desultory? Przy tym koncercie 99% kapel blackmetalowych wali gównem i amatorszczyzną.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Tokarz
- zaczyna szaleć
Niestety nie mogę z Tobą polemizować w tej kwestii, gdyż Samael ostatnio widziałem w '99 r.Wysłane przez Duban
Nie, nie byłem. I nie interesuje mnie to, jak grali na żywo 12 lat temu. Dziś to jest dziś. Koniec i kropka. Uwielbiam ich stare płyty, widziałem na VHS jakiś stary koncert. Ale co z tego? Teraz na koncertach jest kiła i tyle!

Co do tematu, to muszę się przyznać, że łykam bez popitki wszystkie wydawnictwa tej kapeli. Śledzę ich dokonania od 1991 r., czyli praktycznie od wydania "Worship Him". Nie mogę powiedzieć, żeby wydali jakąś kiepską płytę. Każda jest po prostu inna, każda ma niepowtarzalny klimat. Najsłabszy jest "Eternal".
Jak dla mnie absolutny KVLT.
Zagłosowałem na "Ceremony...". ta płyta była chyba największym zaskoczeniem.
- Duban
Luz. Ja nie jestem ich wrogiem, jak pisałem wyżej - bardzo lubię ich stare materiały. Jednak to co dane mi było słyszeć jakieś 2 lata temu wołało o pomstę do nieba. Grający przed Samael StrommoussHeld dał - paradoksalnie - lepszy koncert o gwiazdy wieczoru!Wysłane przez Tokarz
Niestety nie mogę z Tobą polemizować w tej kwestii, gdyż Samael ostatnio widziałem w '99 r.
Jeśli chodzi o moje odczucia co do płyt, to są dokładnie takie same. Może troszkę później się z nimi zapoznałem. I chyba dlatego tak bardzo jestem rozczarowany ich aktualną postawą na żywo. Nie zwalałbym winy na klub, sprzęt itp. itd. Inne zespoły potrafią na tych samych deskach zabrzmieć rewelacyjnie!
If you believe the western sun
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
zaglosowalem na ''Worship Him''.
jest garsc zespolow ktore potrafia zbudowac taki klimat, mrok miazdzy i wylewa sie z tej plyty. pozniej jeszcze tak do 'ceremony of opposites' bylo dobrze, nastepnie zjazd po rowni pochylej do tanecznego szamba.
najlepsze kawalki:
1. 'Into the Pentagram'
2.'Rite of Cthulhu'
3.'Bestial Devotion'
jest garsc zespolow ktore potrafia zbudowac taki klimat, mrok miazdzy i wylewa sie z tej plyty. pozniej jeszcze tak do 'ceremony of opposites' bylo dobrze, nastepnie zjazd po rowni pochylej do tanecznego szamba.
najlepsze kawalki:
1. 'Into the Pentagram'
2.'Rite of Cthulhu'
3.'Bestial Devotion'
- -=(Evil_Zoom_B)=-
- starszy świeżak
- Kontakt:
Wróć, przesłuchaj dwa razy "Ceremony of opposites" i przeproś. Właśnie na "Ceremony..." głosowałem. Mocna rzecz, gdzieś w pół drogi między ich elektroniką, a pierwotnym brudem.Wysłane przez Blackult
Słyszałem "Worship Him", "Blood Ritual", "Passage", "Exodus" i "Eternal". Ciężko wybrać co mi się najbardziej podoba. Kręci mnie najbardziej debiut, ale podobają mi się ich późniejsze pomysły, choć nie podchodzę do nich tak emocjonalnie.
Per rectum ad astra!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Wintermoon
- starszy świeżak
- longinus696
- zahartowany metalizator
Niemożliwe, że cokolwiek jest słabsze od dwóch płyt dyskotekowych dla dzieci, które zostały nagrane po "Passage".Wysłane przez twoja_stara_trotzky
Ceremony to najsłabszy Samael.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Czym się naćpałaś dziewojo?Wysłane przez twoja_stara_trotzky
Ceremony to najsłabszy Samael.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Edinazzu
- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
-
- rozkręca się
To pojechałeś.
Może chociaż dyskusja się ożywi, he he. To, że najsłabszy w dyskografii to jeszcze chuj, ale żeby gównem to nazywać? I co kurwa macie do tych dzieci (Longinus to samo, tylko inne płyty)?
Wniosek z tego taki, żeby nie zostać uznanym za dzieciaka, trzeba by w sumie poprzestać na "Worship Him". Kurwa, ja tam łykam wszystko bez popity. I chuj na to poradzę.
Dzieciak jestem.

Wniosek z tego taki, żeby nie zostać uznanym za dzieciaka, trzeba by w sumie poprzestać na "Worship Him". Kurwa, ja tam łykam wszystko bez popity. I chuj na to poradzę.

Imperare sibi maximum est imperium. Nunc est bibendum!