SODOM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-02-2008, 08:42

ta, tez mi tu cos nie pasuje
this is a land of wolves now
jesterSS

05-02-2008, 08:44

Zamiast "powala" powinno być raczej "bawi"...
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

05-02-2008, 09:14

Ja tych przeróbek starych numerów nie kupiłem, nie kupię, nie słuchałem i słuchał nie będę. Tak samo z Testament i "First Strike...".
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-02-2008, 12:11

^^ Coś w tym guście.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-02-2008, 13:13

ssijcie, Into The Pit i First Strike Is Deadly brzmia duzo lepiej niz pierwotne wersje.

i tak najlepszym tego typu albumem jest STILL REIGNING
Awatar użytkownika
gen_molibden
świeżak

05-02-2008, 14:00

Czeslaw czy jestes jedynakiem? Takim kochanym syneczkiem mamusi? :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-02-2008, 15:01

Więcej TAKICH "skoków na kasę"!!!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
jesterSS

05-02-2008, 17:09

Nie, bo jak przykład pójdzie w las i spotka się z pozytywnym odzewem, to może czekać nas zalew takich nikomu nie potrzebnych wydawnictw i co to będzie?
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-02-2008, 17:19

Nic nie będzie. Kto ma rozum ten wie jak kał pachnie i po 1szym niemiłym posiedzeniu użyje neutralizującego spray'u.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-02-2008, 21:37

Tudzież Parasola.

Poważnym będąc po prostu nie rozumiem krytycznych głosów pod adresem "The Final Sign Of Evil". Nabijacie się ze mnie?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-02-2008, 21:57

akurat teraz nie ; ))
no bez jaj, to jest przeciez jakas nieudolna proba wskrzeszenia klimatu tamtych lat. po pierwsze, perkusista gra nierowno, co nie jest oldskulowe, tylko zwyczajnie chujowe. po drugie, ow klimat to nie tylko brzmienie gitary (ktore jest nota bene gorsze niz wtedy), ale tez cala reszta i w ogole sam fakt, ze trzyma sie w reka ta a nie inna plyte z tego a nie innego okresu. poza tym outbreak of evil to po prostu tragedia w porownaniu z pierwowzorem.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-02-2008, 22:02

Nie dogadamy się. :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-02-2008, 22:21

Maria Konopnicka pisze: Tak konsekwentnej i wiernej swojemu stylowi kapeli thrash metalowej nigdy nie było.
Amen.

Co do "The Final Sign Of Evil": ta płyta to dla mnie coś wyjątkowego. To nie jest "kolejny album na półce".
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

05-02-2008, 22:38

Maria Konopnicka pisze: nie ma co porównywać do płyty Testamentu - bo to zupełnie różne koncepcje były i o co innego chodziło. To tak jakbyś napisał, że wolisz pralkę od lodówki - bo zajebiście pierze i czyste ubrania z niej wyjmujesz. A oskarżanie Sodomu - o chęć pojechania na jakiejś modzie jest jakimś nieporozumieniem. Tak konsekwentnej i wiernej swojemu stylowi kapeli thrash metalowej nigdy nie było. Gdyby chcieli wstrzelić się w aktualnie panującą modę to nagraliby te kawałki jeszcze raz - w lepszym studiu, mocniej, szybciej, nowocześniej (wzorem Testament, Anthrax, Exciter). Jednak tego nie zrobili i wydali coś dla swoich prawdziwych fanów, fundując taką sentymentalną podróż w czasie i próbując odpowiedzieć na pytanie: jaki mógłby być ich debiut gdyby te X lat temu mogli nagrać cały materiał, którym dysponowali. Dla mnie to płyta niezwykła, a pomysł sam pomysł - paradoksalnie - nowatorski. A, że zawartość urywa łeb prawdziwym maniakom, a jednocześnie powoduje niesmak u oldskulowców, którzy załapali się już tylko na re-oldskul... Tak miało być ! SODOM rządzi!!!!!
Maryjan zgadzam się z każdym słowem które napisałeś, zresztą w jakimś wywiadzie Tom stwierdził że ta płyta jest dla starych fanów i maniaków tej kapeli
jebać frajerów
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

06-02-2008, 00:01

nie pierwszy hehe, różnimy się głównie w ocenie Bruce`a Lee ;) zaś co do samej muzy to nie aż tak bardzo
jebać frajerów
jesterSS

06-02-2008, 07:42

Maria Konopnicka pisze:[ The Final Sign of Evil, który był świetnym prezentem dla fanów i tak go należy traktować.
Już niejaki Słyż Krzysztof przy okazji jakiegoś mini Vader pisał o takich "prezentach". Nie powinieneś mówić o prezencie gdy za niego płacisz, i to jeszcze cenę regularnego albumu. Dla mnie to wciąż zwykły "skok na kasę" w starej, dobrej tradycji Dimmu Borgir. Nie chodzi mi tu o samą płytę, a jedynie groźny przejaw pewnej tendencji do wydawania tego typu rzeczy. Nazwijmy rzecz po imieniu. Ściślej - nie nazywajmy szamba perfumerią:)
jesterSS

06-02-2008, 07:56

rob pisze: Maryjan zgadzam się z każdym słowem które napisałeś, zresztą w jakimś wywiadzie Tom stwierdził że ta płyta jest dla starych fanów i maniaków tej kapeli
A co miał powiedzieć? Stary chwyt marketingowy - kto nie kupi, ew. komu się płyta nie spodoba nie jest prawdziwym fanem i maniakiem kapeli, człowieku! Reklamy dyskomańskich płyt zawsze kończą się zwrotem "do nabycia w DOBRYCH sklepach muzycznych", czyli sklep, który klocka na półkę nie sprowadzi nie jest już dobrym sklepem muzycznym. TO JEST DOKŁADNIE TAKA SAMA METODA.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

06-02-2008, 08:20

Maria Konopnicka pisze:Najlepszym tego typu albumem jest Still Cyco After All These Years - ale to inny typ niż STILL REIGNING i jeszcze inny niż ostatnie dzieło SODOM
Prawda, ST nagrał te płytę w zupełnie innym typie, ale zgadzam się, że jest niezwykle udana.
DCI Hunt

06-02-2008, 09:10

Maria Konopnicka pisze: wydali coś dla swoich prawdziwych fanów, fundując taką sentymentalną podróż w czasie i próbując odpowiedzieć na pytanie: jaki mógłby być ich debiut gdyby te X lat temu mogli nagrać cały materiał, którym dysponowali. Dla mnie to płyta niezwykła, a sam pomysł - paradoksalnie - nowatorski. A, że zawartość urywa łeb prawdziwym maniakom, a jednocześnie powoduje niesmak u oldskulowców, którzy załapali się już tylko na re-oldskul... Tak miało być ! SODOM rządzi!!!!!
Otóż to. Z początku miałem mieszane odczucia odnośnie tej płyty, bo nowe wersje "Blasphemer" czy "Outbreak Of Evil" są mimo wszystko słabsze niż wersje pierwotne. Całościowo to jednak bardzo fajna rzecz i słucha mi się tego wybornie. Zdecydowanie wolę "The Final Sign Of Evil" niż ostatnią propozycję pewnego norweskiego zespołu, który pod płaszczykiem zabawy konwencją serwuje nam pozbawiona isnpiracji muzyczną tandetę.
jesterSS

06-02-2008, 10:30

Ulver czy Mayhem?
ODPOWIEDZ