LINKIN PARK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: LINKIN PARK

05-08-2015, 10:25

Kurwaćukoglu pisze:Funeral For A Friend to przecież niemal zupełnie marginalne emo czy inne screamo, natomiast Linkin Park zaczarowali świat, sprzedając grubo ponad 10 milionów egzemplarzy samego debiutu. I to jest właśnie ta subtelna różnica ;) . A zatem nawet z punktu widzenia czysto socjologicznego, warto zapoznać się z Hybrid Theory.
jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

05-08-2015, 10:28

albo zostańmy katolikami
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 10:31

^ Bardzo sensowny wniosek :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
kenediusze
weteran forumowych bitew

05-08-2015, 10:56

Kurwaćukoglu pisze:Album niesłychanie przebojowy, ale w warstwie emocjonalnej może być dla Ciebie zbyt infantylny.
Przesłuchałem ten kawałek co tu został wklejony przez harvestmana i podziękuję za resztę, jeśli Hybrid Theory jest ich najlepszą produkcją (albo najbardziej kasową) to reszty wolę nawet sobie nie wyobrażać. Przebojowości w dobrym sensie nie notuję, słyszę za to masę lukru i gładkiego, bezpiecznego pitolenia z quasiagresywnymi wokalami. Takie to... miałkie? Nic się pod tym graniem nie kryje, wiem że to subiektywne odczucie, ale mam wrażenie jakbym oglądał wydmuszkę jajka pomalowaną na krzykliwe kolory i wzorki.

Był tu jakiś czas temu pacjent, co próbował prać forume na wynalazki typu SUICIDE SILENCE i przyszło mi do głowy, że te wszystkie jego deathcory i metalcory to w pewnym sensie zwulgaryzowana i dociążona wersja tego co przed chwilą słyszałem w wykonaniu LINKIN PARK, kolejne ogniwo ewolucji. Ale nie wiem czy teoria jest słuszna i nie mam zamiaru tego sprawdzać przez odsłuchiwaniu kilkudziesięciu płyt z czymś co mnie wybitnie nie jara.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Heretyk

05-08-2015, 11:03

Baton sprawdzajacy jakiś Linkim Park? hmmm... dziwne rzeczy się tu ostatnio dzieją...
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 11:05

Pewnie wszystko przez tych wstrętnych katolików :) :) :) .
Baha Kurwaćukoglu
kenediusze
weteran forumowych bitew

05-08-2015, 11:06

Heretyk pisze:Baton sprawdzajacy jakiś Linkim Park? hmmm... dziwne rzeczy się tu ostatnio dzieją...
Też mnie to zastanawia.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-08-2015, 11:07

Za duzo slonca i muzgi sie przegrzewaja. Zreszta tylko tak mozna wytlumaczyc istnienie tego watku na tym forum.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

05-08-2015, 19:58

Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!

Fenomeny socjologiczne to można rozkminiać Korna, Slipknot, Deftones, Offspring nawet ich nie lubiąc (ja nie lubię np. właśnie Korna ale nauczyłem się go szanować), nie mam nic przeciwko tematom o Avenged Sevenfold ale kurwa LP to nawet nie jest post-grandżowa spierdolina, nie wiem jak jakiś Staind co miał 5 minut w MTV i zniknął tylko BOYSBAND - przypominam o istnieniu takiego słowa. Jebany boysband, liga N'Sync, Backstreet Boys i Just 5 a nie jakieś awangardowe, przełomowe i ważne zjawisko na scenie rockowej.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 22:20

hcpig pisze:Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!

Fenomeny socjologiczne to można rozkminiać Korna, Slipknot, Deftones, Offspring nawet ich nie lubiąc (ja nie lubię np. właśnie Korna ale nauczyłem się go szanować), nie mam nic przeciwko tematom o Avenged Sevenfold ale kurwa LP to nawet nie jest post-grandżowa spierdolina, nie wiem jak jakiś Staind co miał 5 minut w MTV i zniknął tylko BOYSBAND - przypominam o istnieniu takiego słowa. Jebany boysband, liga N'Sync, Backstreet Boys i Just 5 a nie jakieś awangardowe, przełomowe i ważne zjawisko na scenie rockowej.
Wszystko ładnie, pięknie wyłuszczyłeś, tylko pytanie; kto napisał chociaż słowo o przełomowości :) ?
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 22:23

Kurwaćukoglu pisze:
hcpig pisze:Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!

Ale, ale... Czy my się zanadto nie oddalamy od meritum? Bo jeszcze jak tak dalej pójdzie, to na 12 stronie tego tematu będzie można odnieść wrażenie, że ja tu bronię Linkin Park jako twórców arcydzieł, podczas gdy mój wpis prezentował racjonalne i pozbawione niepotrzebnych emocji stanowisko :) .
Przestrzegałem przed takim scenariuszem dwie strony wcześniej :) .
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-08-2015, 22:29

hcpig pisze: sorry ale KURWA STOP!
+10
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Drone

05-08-2015, 22:50

Kolego K., czy zechcielibyście wziąć udział w małym teście muzycznym? Mieliśmy kiedyś na forum taką piękną tradycję testów :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

05-08-2015, 22:52

Kolega K. to pewnie Maria K. który w końcu odfoliował debiut (?) linkin park.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Drone

05-08-2015, 22:54

Nie no, Marian miewał słabości, ale sam na posadzkę się nie przewracał.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 22:54

Drone pisze:Kolego K., czy zechcielibyście wziąć udział w małym teście muzycznym? Mieliśmy kiedyś na forum taką piękną tradycję testów :)
Czy trzeba będzie coś gdzieś sobie wkładać i wyniki odczytywać z pasków? Bo jeśli tak, to chyba jednak podziękuję :) .
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Drone

05-08-2015, 23:10

Sprawa jest bardzo prosta. Przedstawię listę pewnych 10 albumów i poproszę o krótkie komentarze do każdego z nich.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

05-08-2015, 23:13

A czemu to niby miałoby służyć?
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

05-08-2015, 23:17

Ukazaniu, na ile te Twoje posty są na poważnie, a na ile to jest chujowy trolling.
Awatar użytkownika
Drone

05-08-2015, 23:19

Powiedzmy. Chciałbym wiedzieć, z kim mamy do czynienia, skoro już jesteśmy niemalże na "ty" :)
ODPOWIEDZ