jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić.Kurwaćukoglu pisze:Funeral For A Friend to przecież niemal zupełnie marginalne emo czy inne screamo, natomiast Linkin Park zaczarowali świat, sprzedając grubo ponad 10 milionów egzemplarzy samego debiutu. I to jest właśnie ta subtelna różnica ;) . A zatem nawet z punktu widzenia czysto socjologicznego, warto zapoznać się z Hybrid Theory.
LINKIN PARK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: LINKIN PARK
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- mistrz forumowej ceremonii
albo zostańmy katolikami
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
-
- weteran forumowych bitew
Przesłuchałem ten kawałek co tu został wklejony przez harvestmana i podziękuję za resztę, jeśli Hybrid Theory jest ich najlepszą produkcją (albo najbardziej kasową) to reszty wolę nawet sobie nie wyobrażać. Przebojowości w dobrym sensie nie notuję, słyszę za to masę lukru i gładkiego, bezpiecznego pitolenia z quasiagresywnymi wokalami. Takie to... miałkie? Nic się pod tym graniem nie kryje, wiem że to subiektywne odczucie, ale mam wrażenie jakbym oglądał wydmuszkę jajka pomalowaną na krzykliwe kolory i wzorki.Kurwaćukoglu pisze:Album niesłychanie przebojowy, ale w warstwie emocjonalnej może być dla Ciebie zbyt infantylny.
Był tu jakiś czas temu pacjent, co próbował prać forume na wynalazki typu SUICIDE SILENCE i przyszło mi do głowy, że te wszystkie jego deathcory i metalcory to w pewnym sensie zwulgaryzowana i dociążona wersja tego co przed chwilą słyszałem w wykonaniu LINKIN PARK, kolejne ogniwo ewolucji. Ale nie wiem czy teoria jest słuszna i nie mam zamiaru tego sprawdzać przez odsłuchiwaniu kilkudziesięciu płyt z czymś co mnie wybitnie nie jara.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Baton sprawdzajacy jakiś Linkim Park? hmmm... dziwne rzeczy się tu ostatnio dzieją...
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Pewnie wszystko przez tych wstrętnych katolików :) :) :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
Też mnie to zastanawia.Heretyk pisze:Baton sprawdzajacy jakiś Linkim Park? hmmm... dziwne rzeczy się tu ostatnio dzieją...
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Za duzo slonca i muzgi sie przegrzewaja. Zreszta tylko tak mozna wytlumaczyc istnienie tego watku na tym forum.
this is a land of wolves now
- hcpig
Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!
Fenomeny socjologiczne to można rozkminiać Korna, Slipknot, Deftones, Offspring nawet ich nie lubiąc (ja nie lubię np. właśnie Korna ale nauczyłem się go szanować), nie mam nic przeciwko tematom o Avenged Sevenfold ale kurwa LP to nawet nie jest post-grandżowa spierdolina, nie wiem jak jakiś Staind co miał 5 minut w MTV i zniknął tylko BOYSBAND - przypominam o istnieniu takiego słowa. Jebany boysband, liga N'Sync, Backstreet Boys i Just 5 a nie jakieś awangardowe, przełomowe i ważne zjawisko na scenie rockowej.
Fenomeny socjologiczne to można rozkminiać Korna, Slipknot, Deftones, Offspring nawet ich nie lubiąc (ja nie lubię np. właśnie Korna ale nauczyłem się go szanować), nie mam nic przeciwko tematom o Avenged Sevenfold ale kurwa LP to nawet nie jest post-grandżowa spierdolina, nie wiem jak jakiś Staind co miał 5 minut w MTV i zniknął tylko BOYSBAND - przypominam o istnieniu takiego słowa. Jebany boysband, liga N'Sync, Backstreet Boys i Just 5 a nie jakieś awangardowe, przełomowe i ważne zjawisko na scenie rockowej.
Yare Yare Daze
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Wszystko ładnie, pięknie wyłuszczyłeś, tylko pytanie; kto napisał chociaż słowo o przełomowości :) ?hcpig pisze:Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Przestrzegałem przed takim scenariuszem dwie strony wcześniej :) .Kurwaćukoglu pisze:Ale, ale... Czy my się zanadto nie oddalamy od meritum? Bo jeszcze jak tak dalej pójdzie, to na 12 stronie tego tematu będzie można odnieść wrażenie, że ja tu bronię Linkin Park jako twórców arcydzieł, podczas gdy mój wpis prezentował racjonalne i pozbawione niepotrzebnych emocji stanowisko :) .hcpig pisze:Tendencje rewizjonistyczne na forume trafiły na niebezpieczne tory, pluto już na DsO, podważano zasługi Metalliki itp. a kiedy ktoś próbuje rehabilitować w JAKIKOLWIEK sposób Linkin Park to sorry ale KURWA STOP!
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Drone
Kolego K., czy zechcielibyście wziąć udział w małym teście muzycznym? Mieliśmy kiedyś na forum taką piękną tradycję testów :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Mental
Kolega K. to pewnie Maria K. który w końcu odfoliował debiut (?) linkin park.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Drone
Nie no, Marian miewał słabości, ale sam na posadzkę się nie przewracał.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Czy trzeba będzie coś gdzieś sobie wkładać i wyniki odczytywać z pasków? Bo jeśli tak, to chyba jednak podziękuję :) .Drone pisze:Kolego K., czy zechcielibyście wziąć udział w małym teście muzycznym? Mieliśmy kiedyś na forum taką piękną tradycję testów :)
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Drone
Sprawa jest bardzo prosta. Przedstawię listę pewnych 10 albumów i poproszę o krótkie komentarze do każdego z nich.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Ukazaniu, na ile te Twoje posty są na poważnie, a na ile to jest chujowy trolling.
- Drone
Powiedzmy. Chciałbym wiedzieć, z kim mamy do czynienia, skoro już jesteśmy niemalże na "ty" :)