Jak każdy z tego forum będzie się smarował gównem przed pójściem do pracy też będziesz tak robić?shitfun pisze:na razie zdecydowana większość jest na tak, chciałem zauważyć
AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- FENIKS
- w mackach Zła
Re: AZARATH
-
- weteran forumowych bitew
ja tak robię od zawsze, przeczytaj uważnie mój nick
i trochę bez sensu ten twoj post
i trochę bez sensu ten twoj post
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- FENIKS
- w mackach Zła
bez sensu?
w kwestii dyskusji nt. okładki gdzie każdy swoje zdanie wypowiada Ty "chciałes zauważyć" (dać do zrozumienia) że wiekszość ją akceptuje... no i co z tego ? to znaczy że nie można mieć innego zdania niż ogół, bo nie wypada, co reszta powie? pisz dalej listy do pani domu...
Co do ksywy to chciałbym zobaczyć cię z gównem w ryju jak na płycie którą się wzorowałeś...
w kwestii dyskusji nt. okładki gdzie każdy swoje zdanie wypowiada Ty "chciałes zauważyć" (dać do zrozumienia) że wiekszość ją akceptuje... no i co z tego ? to znaczy że nie można mieć innego zdania niż ogół, bo nie wypada, co reszta powie? pisz dalej listy do pani domu...
Co do ksywy to chciałbym zobaczyć cię z gównem w ryju jak na płycie którą się wzorowałeś...
- Scaarph
- zahartowany metalizator
okładka bardzo dobra, na pewno lepsza od tej z epki, ale ja tam bym się nie pogniewał, gdyby kontynuowali zamysł z poprzednich wydawnictw. to był taki trochę znak rozpoznawczy. teraz tylko czekać, aż revenge wrzuci na okładkę jakiś kolorowy malunek :/
-
Jakiś ty przewrażliwiony. To o "Pani domu" to chyba niecelne, bo nie wiem gdzie to do mnie chcesz odnieść. Poza tym czytaj ze zrozumieniem posty, a nie doszukuj się w nich drugiego dna.FENIKS pisze:bez sensu?
Nie zobaczysz. Nie zasługujesz synek, he he...FENIKS pisze:Co do ksywy to chciałbym zobaczyć cię z gównem w ryju jak na płycie którą się wzorowałeś...
edit: Gdzie napisałem, że każdy musi ją akceptować?
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nie ma dnia, żebym nie przeczytał na tym forum czegoś, po czym spadam z krzesła i turlam się ze śmiechu.Nif pisze:Dobrze, że stawiają na zmiany bo dwie ostatnie płyty były takie, że mogłoby ich nie być.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Dokładnie! Cover zajebisty!!Xapapote pisze:coverek świetny. bankowo kupię to na winylu. mam nadzieję, że Bart wyda ten album w gatefoldzie, z wkładeczką z tekstami, i generalnie, że concept graficzny będzie miodny. o muzę jestem spokojny. kroi się najlepsze wydawnictwo metalowe na naszej scenie od ładnych paru(nastu) lat.
Wczoraj robiłem zakupy w WHP i się lekko podkurwiłem bo już epki nie ma na Lp. Skandal kurwa! :)
Mam nadzieję, że jeszcze będą. O efekt końcowy szaty graficznej jak i muzyki AZARATH na płytę jestem nadzwyczaj spokojny - wiem, że będzie bardzo dobrze.
- Only_True_Believers
No popatrz... mam tak samo jak Ty. :)Heretyk pisze:Nie ma dnia, żebym nie przeczytał na tym forum czegoś, po czym spadam z krzesła i turlam się ze śmiechu.Nif pisze:Dobrze, że stawiają na zmiany bo dwie ostatnie płyty były takie, że mogłoby ich nie być.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
która bardziej do VESANII pasuje niż MA :)est pisze:Na pewno lepsza od nowej okładki morbid angel...
- Castor
Nie do Vesanii tylko do Behemotha. Vesania na każdej musi mieć tę teatralną maskę, to jest ich znak rozpoznawczy, którego na MA brakuje.

- Mental
Jakaś taka religijna ta okładka.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Takie samo skojarzenie mam. Ale fajna.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
dobra, ale nie pasuje mi do Azarath, ale moze to dlatego, ze przywyklem do stylu z poprzednich czterech. moze wszystko sie wyjasni przy okazji tych dekoracji na koncertach, czymkolwiek by one nie byly
-
- rasowy masterfulowicz
Przed chwilą wpadła mi w oko na Allegro o tu: http://allegro.pl/azarath-holy-possessi ... 17404.htmlIhasan pisze:Wczoraj robiłem zakupy w WHP i się lekko podkurwiłem, bo już epki nie ma na Lp. Skandal kurwa! :)
Okładka oczywiście zajebista. Trasa jeszcze lepsza. Bomba.
- Xapapote
Ciekawe za ile pójdzie?
Mam wrażenie, że parę osób nie rozumie, że artysta ma prawo do tego żeby dowolnie kształtować swoją sztukę. W momencie kiedy zespół staje się niewolnikiem konwencji lub - co gorsze - oczekiwań fanów, traci swoją indywidualność. W tej kapeli ostatnio sporo się zmieniło, personalnie przede wszystkim i to na pewno ma przełożenie na muzykę i jej oprawę. To artysta kształtuje swoje dzieło, a nie oczekiwania odbiorców. Póki co wszystko wskazuje na to, że panowie z Azarath doskonale opracowali koncepcję nowego albumu.
I znowu analogia do wątku o MA - najpierw z dupy okładka i przeciętny kawałek, potem jakieś kuriozum w postaci ołtarza na skarpetki, w końcu mocno rozczarowujące sample. Na etapie oczekiwania na full lenghta Azarath niemiłosiernie punktuje MA. Każdy nius z ich obozu to mocny strzał. Najpierw fantastyczny singiel, teraz bardzo dobra okładka. Jedyny zgrzyt to nieudana trasa, ale nie zawsze muszą być rurki z kremem.
Wiem, że to nie zawody sportowe i nie chcę tego tak traktować, ale nic nie poradzę na to, że "Holy Possesion" kręci się regularnie, a nowe kawałki MA nie wywołują we mnie chęci żeby do nich wracać. Nie uważam, że są tragiczne, złe itp. Są po prostu do bólu nudne. Bez jaj.
Mam wrażenie, że parę osób nie rozumie, że artysta ma prawo do tego żeby dowolnie kształtować swoją sztukę. W momencie kiedy zespół staje się niewolnikiem konwencji lub - co gorsze - oczekiwań fanów, traci swoją indywidualność. W tej kapeli ostatnio sporo się zmieniło, personalnie przede wszystkim i to na pewno ma przełożenie na muzykę i jej oprawę. To artysta kształtuje swoje dzieło, a nie oczekiwania odbiorców. Póki co wszystko wskazuje na to, że panowie z Azarath doskonale opracowali koncepcję nowego albumu.
I znowu analogia do wątku o MA - najpierw z dupy okładka i przeciętny kawałek, potem jakieś kuriozum w postaci ołtarza na skarpetki, w końcu mocno rozczarowujące sample. Na etapie oczekiwania na full lenghta Azarath niemiłosiernie punktuje MA. Każdy nius z ich obozu to mocny strzał. Najpierw fantastyczny singiel, teraz bardzo dobra okładka. Jedyny zgrzyt to nieudana trasa, ale nie zawsze muszą być rurki z kremem.
Wiem, że to nie zawody sportowe i nie chcę tego tak traktować, ale nic nie poradzę na to, że "Holy Possesion" kręci się regularnie, a nowe kawałki MA nie wywołują we mnie chęci żeby do nich wracać. Nie uważam, że są tragiczne, złe itp. Są po prostu do bólu nudne. Bez jaj.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Gore_Obsessed
Co nie? AZARATH wznosi się na wyżyny, nagrywa najlepsze płyty w karierze, z którymi może się bez najmniejszych kompleksów pokazać wszędzie, wskakuje na poziom absolutnej światowej czołówki, a tu się okazuje, że one mogłyby nie istnieć. :) Rozumiem chęć wzbudzenia kontrowersji, ale bez przesady.Heretyk pisze:Nie ma dnia, żebym nie przeczytał na tym forum czegoś, po czym spadam z krzesła i turlam się ze śmiechu.Nif pisze:Dobrze, że stawiają na zmiany bo dwie ostatnie płyty były takie, że mogłoby ich nie być.
Nowa okładka jest świetna. Ta z singla mi się nie podoba, ale tym razem jest to na odpowiednim poziomie. Wolałbym, co prawda, żeby pozostali przy pierwotnej konwencji, ale jeśli ma być coś nowego to niech będzie tej klasy. Brakuje mi tylko starego logo. Myślę, że dałoby się je gdzieś wpasować.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rasowy masterfulowicz
Nieudana trasa?Xapapote pisze:Jedyny zgrzyt to nieudana trasa, ale nie zawsze muszą być rurki z kremem.
- Xapapote
No w zasadzie absencja Azarath na trasie, która miała w założeniu promować nowy materiał. :)
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Only_True_Believers
Napisałem, że mogłyby nie istnieć, bo zawsze jak mam ochotę na Azarath to słucham "Infernal Blasting". To było ich najlepsze dzieło i nie nagrali nic lepszego z tamtym składem. Być może "D.I.E." to dobra płyta, ale mnie zawsze drażniło brzmienie i nachalna melodyjność, nie mówiąc już o tym, że marnie ten album wyglądał w cieniu wielkiego poprzednika.Kaszub pisze:Nie wierzę w co, co widzę. Napisz, dlaczego te płyty są kiepskie, ew. dlaczego Ci się nie podobają.Nif pisze:Dobrze, że stawiają na zmiany, bo dwie ostatnie płyty były takie, że mogłoby ich nie być.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Lubię co prawda stare okładki Azarath robione w dość demówkowym stylu (których surowość może niekoniecznie na początku wynikała z pomysłu na image, z którego jednak powstała pewna jakość i rozpoznawalny styl), ale do kurwy nędzy nowa okładka autorstwa Zbigniewa B. jest po prostu zajebista. Wymowa, symbolika, nawiązania, kolorystyka (!), wykonanie (pierwszy obraz - a nie szkic - wspomnianego jegomościa z którym się spotykam) - po prostu zajebiście!