CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: CANNIBAL CORPSE
Nową płytę przesłuchałem kilka razy na jednej ręce. Znaczy na palcach jednej ręki aby tyle razy i sądze że "Kill' jak i poprzednie płyty są dla mnie lepsze. Zgadzam się z Blockiem 69, ale jeszcze muszę jej dać czas. Ta płyta jest bardziej rytmiczna i wydaje mi się że prostrza. Przez to może wydawać się bardziej przystępna, ale nie dla mnie. Ja to lubię zmiany temp, nałożonych w chuj chorych cannibalowskich melodi i jazda do przodu ! Za to wokal ma potężny na tej płycie i ten pierwszy utwór 'Priests Of Sodom' mną tak zamiata że aż brak słów ! miazga !! Na 'Unnatural' Rutan gra solo.
Ostatnio zmieniony 22-02-2009, 19:58 przez długopisyyyyyyyyyy, łącznie zmieniany 2 razy.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
zupełnie jakbym to sam napisał. No, może oprócz ostatniego zdania MarianaMaria Konopnicka pisze:U mnie to najczęściej słuchany album tego roku - setki nieprzesłuchanych płyt, które kupiłem w tym roku leżą w foliach na półce, a ostatni album Cannibal Corpse przesłuchałem już co najmniej 100 razy. Paradoksalnie - płyty jeszcze nie zakupiłem i słucham w wersji mp3, ale album już zamówiony i w połowie tygodnia trafi w moje łapska. Cannibale niegdy mnie nie rozczarowali, ale tym albumem cholernie miło mnie zaskoczyli, już poprzedni był świetny - przemyślany, kipiący od fajnych pomysłów, świetnie zagrany - teraz mamy czystą moc i cieżar, cholera dla mnie to chyba najlepszy krążek CC od czasów "Tomb of the Mutilated." W sumie fajnie, że zajebali taką płytą w kontekście tych naszym forumowych gadek, w których pojawiały się głosy znużonych malkontentów, próbujących odmówić Cannibalom zasług dla gatunku!Heretyk pisze:rewelacyjna ta nowa płyta, myślałem, że już mnie niczym nie zaskoczą, a tu proszę... taka miła niespodziankai chce się do niej wracać, a to bardzo ważne

Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
Daj jej jeszcze kilka przesluchan, po pierwszych 3 wydawala mi sie slabsza niz Kill, ale to bylo tylko zludzenie.długopisyyyyyyyyyy pisze:Nową płytę przesłuchałem kilka razy na jednej ręce. Znaczy na palcach jednej ręki aby tyle razy i sądze że "Kill' jak i poprzednie płyty są dla mnie lepsze. Zgadzam się z Blockiem 69, ale jeszcze muszę jej dać czas.
np. Cannibal Corpse - Evisceration Plague :+)
I AM MORBID
Dam, dam.. na przykład wczoraj naleciało mnie jakoś na Krisiun - "Southern Storm" a z dwa mniesiące temu mi nie podeszła i wydawała się nudna.. szzzzz kurwa leże i kwicze, rozłożyło mnie. Zresztą podobnie było z Venomem - "Hell" Też mi weszedł dopiero po kilku miesiącach. Rozjebał !
-
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=137358
Nowy teledysk do obejrzenia. Rybak ma coraz grubszy kark

- Góral
- w mackach Zła
Szkoda tylko, że w wokalu coraz mniej mocy.est pisze:http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=137358
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
po tylu koncertach i plytach... nawet struny z żelaza by nie wytrzymały...
-
A 41 lat to nie najmłodszy wiek.
-
- zaczyna szaleć
hmmmm....Maria Konopnicka pisze: na ostatniej płycie CC nagrał najlepsze wokale w swoim życiu
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Za to platynowe Klej Betona, czy złote Dolana wciąż pięknie brzmiąAnalripper pisze:po tylu koncertach i plytach... nawet struny z żelaza by nie wytrzymały...

- metal
- świeżak
no może nie najlepsze co nie zmienia faktu, że wokal Canibali po prostu miażdży w starym dobrym stylu.Maria Konopnicka pisze:na ostatniej płycie CC nagrał najlepsze wokale w swoim życiuGóral pisze:Szkoda tylko, że w wokalu coraz mniej mocy.est pisze:http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=137358
- Block69
To jest w sam raz numer do promowania tej płyty. Niezły i nic więcej.est pisze:http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=137358
PENIS METAL
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Zajebisty, jak wszystko CC!!
- Gore_Obsessed
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
- Rattlehead
Fajno jest, jeszcze jakby Krzychu gościnnie wystąpił byłoby miło.
support music, not rumors
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
A propos dvd, zdecydowanie warto rzucic okiem na Centuries of Torment. Swietny dokument, sporo fajnych historii z poczatkow zespolu, choc nie wiem na ile bedzie to nowosc dla najwiekszych maniakow, bo sam nigdy szczegolnie sie w wywiady z CC etc nie wczytywalem, w dodatku opowiedzianych bez sztucznego luzu, bez napinki. Wszystko wypada naturalnie i zwyczajnie ciekawie sie to oglada.
- Gore_Obsessed
Byłem - to był jeden z moich pierwszych dużych koncertów i jeden z tych, które będę pamiętał do końca życia.