SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 22:52

O moje pojęcie o black metalu się nie martw.
Zdecydowanie jedno przesłuchanie jakiego dokonujesz nie pozwala ocenić płyty żadną miarą.
Jeżeli riffy i atmosfera w takim "The Rite Of War Cross", "The Pentagram Burns", albo "Delirium" nie są do bólu black metalowe (w najlepszym wydaniu) to chyba czas przerzucić się na Kiss.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 23:07

You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
stary

13-07-2006, 23:56

satyricon gra black metal.zdecydowanie.bm to nie tylko muzyka ale także texty, jakas tam postawa idt idt.a czy sa teraz bardziej bm czy mniej to juz inna sprawa i bardzo nieostra.jak nie graja bm to co oni kurwa graja/death?thrash/gotyk? idą c tokiem rozumowania marii to najnowszy darkthrone to także nie jest black metal.
Awatar użytkownika
Impious
zaczyna szaleć

13-07-2006, 23:58

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
idą c tokiem rozumowania marii to najnowszy darkthrone to także nie jest black metal. [/quote]

Bo nie jest!
Awatar użytkownika
Impious
zaczyna szaleć

14-07-2006, 00:07

Za trudne pytanie. Ciężko na nie odpowiedzieć jednoznacznie bo Darkthrone odrazu kojarzy sie z Black Metalem wieć automatycznie nowa płyta też taka powinna być. Ale dla mnie nie jest. A czym jest to nie wiem?
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

14-07-2006, 00:34

panowie wyluzujcie, przecież nie rozmawia się z pochłaniaczem MacDonaldów o dobrym jedzeniu, bo i co jego opinia jest warta ?
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

14-07-2006, 10:52

pytanie zasadnicze - i co z tego ?
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-07-2006, 11:45

Widzę, że dyskusja na temat kto jest true a kto nie jest wciąż żywa w katolandzie.

Może, wzorem sławetnej organizacji TTF, zaczniecie rozsyłać spamy (flyers już wyszły z obiegu) z listą untrue?

A nowy Satyricon jest przezajebisty.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
vomit

14-07-2006, 15:15

Satyricon, tak samo zresztą jak Darkthrone nie gra takiego black metalu jak grali lat 10-15 temu. I powtarzam pytanie Wója: i co z tego?

Zgadzam się za to z tym, że Satyricon nagrywa najchujowsze teledyski na tej naszej planetce
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-07-2006, 15:25

[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Satyricon, tak samo zresztą jak Darkthrone nie gra takiego black metalu jak grali lat 10-15 temu. I powtarzam pytanie Wója: i co z tego?[/quote]
Satyricon skończył się na "Kill'em All"

[quote]Zgadzam się za to z tym, że Satyricon nagrywa najchujowsze teledyski na tej naszej planetce [/quote]
Nie widziałeś chyba clipów Immortal i Maniac Butcher
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-07-2006, 15:26

[quote][i]Wysłane przez - IX -[/i]
Ja bym ci wyslal flyersa z waglikiem :] [/quote]
Waglikiem to możesz sobie w piecu napalić
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-07-2006, 20:24

Zgadzam się za to z tym, że Satyricon nagrywa najchujowsze teledyski na tej naszej planetce [/quote]
Gratuluję zjebanego gustu.
Proszę, powiedz w takim razie kto zrobił ostatnio lepiej wyprodukowany teledysk?
Obrazy na tak wysokim poziomie wykonania (pomijam zawartość) są rzadkością w metalu.

vomit

14-07-2006, 22:03

Gadaj co chcesz dla mnie teledysk do "Mother North" jest najgorszą rzeczą jaką widziałem. A reszta ich teledysków to MTV. Czyli: jak robią coś "true" wychodzi im tandeta (coś jak dimmu borgir), a gdy robią teledyski "dobrze wyprodukowane" wychodzą one ugrzecznione, które szef jakiegos polsatu albo innego "te-fał-enu" może dać w ramówce rano, przed transmisją z jakieś pielgrzymki.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-07-2006, 22:48

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Zgadzam się za to z tym, że Satyricon nagrywa najchujowsze teledyski na tej naszej planetce [/quote]
Gratuluję zjebanego gustu.
Proszę, powiedz w takim razie kto zrobił ostatnio lepiej wyprodukowany teledysk?
Obrazy na tak wysokim poziomie wykonania (pomijam zawartość) są rzadkością w metalu. [/quote]

Zjebanego gustu? Sądzilem, że wlasnie Ty uciekasz od kiczowatego mainstream'u. Co z tego ze jest zajebiscie wyprodukowany? Ostatnie klipy Dimmu Borgir (nie czepiac się - chodzi mnie tylko o poziom produkcji) są tez zajebiste pod względem produkcji, ale czy oba niosą ze sobą jakąś wartość artystyczną? W ogóle uważam, że scena black nie powinna kręcić jakichkolwiek klipów, bo albo wygląda to tragicznie albo komicznie.
A nowy Satyricon ...

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
... jest przezajebisty. [/quote]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-07-2006, 23:12

Gadaj co chcesz dla mnie teledysk do "Mother North" jest najgorszą rzeczą jaką widziałem. [/quote]
Nie przesadzaj. Widziałem wiele gorszych. Jak na amatorskie warunki to był on nawet dobry.
gdy robią teledyski "dobrze wyprodukowane" wychodzą one ugrzecznione, które szef jakiegos polsatu albo innego "te-fał-enu" może dać w ramówce rano, przed transmisją z jakieś pielgrzymki. [/quote]
A tu się zgodzę, żeby było zabawniej. To najpoważniejszy zarzut wobec tego teledysku.
[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Zjebanego gustu? Sądzilem, że wlasnie Ty uciekasz od kiczowatego mainstream'u. Co z tego ze jest zajebiscie wyprodukowany? Ostatnie klipy Dimmu Borgir (nie czepiac się - chodzi mnie tylko o poziom produkcji) są tez zajebiste pod względem produkcji, ale czy oba niosą ze sobą jakąś wartość artystyczną? [/quote]
No i masz rację, ale ja po prostu lubię rzeczy dobrze zrobione i uważam, że to nie ujma mieć dobrze wyprodukowany teledysk, pod warunkiem, że się kontroluje jego zawartość treściową (jak Manson, który jest w tym zajebisty). Jak narazie to scena metalowa nie pokazała nic dobrego, więc albo niech nie robią teledysków wcale, albo niech im robią fachowcy, jeśli już muszą, bo mam dość cienizny w ich wykonaniu.

vomit

15-07-2006, 14:10

Dokładnie. Tyle, że ci fachowcy trochę kosztują.

Chociaż dla mnie jednym z najlepszych teledysków jakie widziałem jest tele do "As Above So Below" - a przecież nie ma tam gołych dup biegającyh z cyckami na wierzchu, ani nie brali w nim udziału rezyserzy, ani kolesie od efektów za miliony zielonych. Po prostu świetna robota, przy minimalnych środkach.
stary

15-07-2006, 16:48

w porównaniu to takich komiksów jak np immortal ten clip satyricon a także np as above so below to arcydzieła.( tylko behemoth to chyba nie black metal heheh)
ODPOWIEDZ