SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
stary

12-07-2006, 22:48

to tak jest ,mi np ostatni keep of kalessin nie podchodził a teraz nie moge sie oderwać.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

12-07-2006, 22:53

[quote][i]Wysłane przez - IX -[/i]
Mansona posluchaj, na pewno ci sie spodoba! [/quote]

przy Golden Age of Grotesque Now,Diabolical jest taaaaaaaki malutki.....
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 09:11

Teledysk do "K.I.N.G." jest całkiem, całkiem. Tylko jak dla mnie, to za mało się tam dzieje. Ale plastycznie jest dobry. Po prostu.
Aha. Jeśli "Nemesis Divina" była dla dzieci, to "Rebel..." był od razu dla dorosłych, bo to najlepsza ich płyta jak dotąd, a i w blacku w ogóle też się wysoko plasuje.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2006, 10:37

a kysz, do lasu, paskudo! ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 19:42

Czytałeś ostatni wywiad z Satyrem w Mysticu?
Pięknie tam wyłożył ideę black metalu. Poczytaj sobie, to będziesz wiedział, że "Rebel..." to esencja blacku.
A szyszki niech w lesie zostaną.

Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 20:17

Myślę, że Satyr ma większe pojęcie o black metalu niż kilku forumowiczów, którzy coś tam sobie uroili w swoich główkach, słuchając drugoligowych kapel.

stary

13-07-2006, 21:22

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
...bo pierwsza liga metalu to Satyricon, Mayhem, Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Ancient i Old Man's Child. Masz rację - wolę drugą ligę :)

czy Ulver, Arcturus i Enslaved to też black metal? [/quote]

enslaved to juz nie metal.to operetka.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 21:29

Maria oczywiście wszystko spłycił wrzucając do jednego wora genialne Mayhem i Satyricon (ktoś wątpi?) z pozostałymi gniotami.
Co to jest ta druga liga to sam sobie dośpiewaj. Powiem tylko, że to kapele ostatnio wielce cenione, ale na potęgę jadące z dawnych mistrzów, podczas gdy prekursorzy robią już coś innego i nie błaźnią się wyważaniem otwartych drzwi.

"You copy my style and you call yourself a man" hehehehehe, kurwa, co za geniusz.

To, że wywiad ukazaqł się w Mysticu nic nie znaczy. Satyr zapewne nie wie, że to periodyk dla gospodyń wiejskich. Treść jest jednak zacna i godna uwagi (szczególnie ostatnia kwestia).

Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 21:32

blek metyl czeba mniec f sercó, a nie pszecztyadź w kojojowym pisemq co to takiego.

zasadniczo wszystkie tego typu wywiady, mozna o kant dupy potluc. to tak jakby ksiadz ci tlumaczyl w jaki sposob masz rozumiec swiat dookola. dlatego nie lubie czytac wywiadow ani w ogole pism muzycznych
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 21:37

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
czy Ulver, Arcturus i Enslaved to też black metal? [/quote]
A kogo to obchodzi?
Ulver swoją twórczością jest bardziej black metalowy niż połowa prawdziwków dzisiaj. Przede wszystkim robi genialną muzykę. A ja, gdy go słucham, mam nieodparte wrażenie, że słucham czegoś wciąż dzikiego i nieokiełznanego (i to nie w sensie napierdalania w struny). Pod tym względem to ciągle przypomina mi o ich black metalowych korzeniach.

Masz Maria tych płyt w pizdę i jeszcze trochę, a gada się z Tobą, jakbyś zupełnie nie kumał o co chodzi w tej muzie.

Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 21:40

longi, on ma swoje pojecie tej muzy, ty masz swoje, ja tez mam kurwa swoje. zapominasz chyba, ze o to wlasnie chodzi. bo to nie jakias popelina, muza lekka, latwa i przyjemna, tylko cos, co oddzialywuje na emocje. kazdy kuma to po swojemu.

jeden lubi sliwki, drugi lubi dziwki
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 21:49

a nie jest? o_O
vomit

13-07-2006, 21:49

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Powiem tylko, że to kapele ostatnio wielce cenione, ale na potęgę jadące z dawnych mistrzów
[/quote]

Jak chociażby?
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 21:50

tokio hotel! \m/
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 21:51

Ależ pajonk. Twój post jest nie do mnie skierowany.
To nie ja odmawiam jednemu z twórców black metalu prawa do mówienia co nim jest a co nie jest. To tylko kilku gości na forum, którzy upstrzyli sobie w głowach, że black metal wygląda tak a nie inaczej.
Fenriz świetnie pokazał takim jak oni wielkiego faka w swoim tekście. A także tym samozwańczym "szatanom", których teraz pełno na scenie.
Tak się składa, że lubię i śliwki i dziwki. Tymsamym jestem w stanie zrozumieć wizję BM jaką proponuje mi DsO i tę, która wypływa od Satyricon.

Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 21:58

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Tymsamym jestem w stanie zrozumieć wizję BM jaką proponuje mi DsO i tę, która wypływa od Satyricon. [/quote]
ja wole wlasna. i zasadniczo sram na to czy ktos jest tworca, odtworca czy potworca. muzyka - to jedyne co sie liczy. nowa plyta satyricon do mnie nie przemawia. nie ma dla niej miejsca w mojej wizji tej muzyki. ot, tyle i az tyle
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-07-2006, 22:08

twoje prawo
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-07-2006, 22:29

Weź zacznij słuchać muzyki zamiast ją kupować.
Jeżeli porównujesz Satyricon do stylu Soulfly czy Slipknota to chyba jesteś głuchy.

A czym niby jest black metal jeśli nie mrocznym rock and rollem? I sorry, ale jeśli tam jest imprezowa atmosfera to chyba nie umiesz "czytać" atmosfery muzyki poza prostym odbieraniem jej powierzchownej warstwy.

I nie odpierdalaj popeliny wyszukując moich pierwszych postów na temat tego albumu, skoro od paru miesięcy bez zająknięcia uznaję jego wielkość.

ODPOWIEDZ