Nie słyszę tam żadnej Francji za bardzo. DELIKATNIE gdzieniegdzie pobrzmiewa DsO i to by było na tyle.Blackult pisze:trochę za bardzo francja jak dla mnie, ale całkiem fajny album, z głową robiony
KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: KRIEGSMASCHINE
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Sova
- rasowy masterfulowicz
może o jedną zdrowaśkę za mało? ;)Drone pisze:Gdzie mój egzemplarz, do diaska!
sprawdziłem, poszło 6 lutego priorytetem. na mail Ci wysłałem link z monitoringiem przesyłki
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
O to to. No i struktura utworow, teksty w formie traktatow bez refrenu itd. Ale poza tym klimat jest kompletnie unikalny. Sa oczywiste zbieznosci, ale zbyt duzo Francji nie stwierdzono. I dobrze.DST pisze:Nie słyszę tam żadnej Francji za bardzo. DELIKATNIE gdzieniegdzie pobrzmiewa DsO i to by było na tyle.Blackult pisze:trochę za bardzo francja jak dla mnie, ale całkiem fajny album, z głową robiony
this is a land of wolves now
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Francji faktycznie za dużo nie ma; jest za to polska z wąsami i laczkami na girach w skarpetkach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Kontakt:
- Plastek
- Kontakt:
Nie masz racji kolego.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Analogie są w dwóch względach:Riven pisze:O to to. No i struktura utworow, teksty w formie traktatow bez refrenu itd. Ale poza tym klimat jest kompletnie unikalny. Sa oczywiste zbieznosci, ale zbyt duzo Francji nie stwierdzono. I dobrze.DST pisze:Nie słyszę tam żadnej Francji za bardzo. DELIKATNIE gdzieniegdzie pobrzmiewa DsO i to by było na tyle.Blackult pisze:trochę za bardzo francja jak dla mnie, ale całkiem fajny album, z głową robiony
1. Wspomniana struktura tekstów
2. Grając bm z dysonansami po prostu nie da się już uniknąć skojarzeń z Francją; te charakterystyczne dźwięki muszą kierować w stronę DsO, które, w tej formie, taki sposób grania wprowadziło zdaje się jako pierwsze, a na pewno je rozpowszechniło. Amen.
Poza tym skojarzenia sa powierzchowne, tu się wszystko dzieje zupełnie inaczej i, najważniejsze, na warunkach dyktowanych przez M i jego kolegów.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- morbid
- rasowy masterfulowicz
osobiście bardzo podoba mi się styl grania Macieja na perkusji, świetne gęste przejścia (brzmienie !!!) , techniczne patenty oraz przebogata rytmika powoduje ze albumu słucha sie wspaniale....GRATULACJE!!!
- Only_True_Believers
Oki, wiemy juz ,że perkusja jest super, ale co z riffami i wokalem?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
Baton
Wokale doskonałe. Gitara, hm, to ciężko opisać, ale tu jest wszystko na opak niż zwykle, riffy niewiele znaczą same w sobie. Wiosło rzęzi, zgrzyta, sprzega, dysonuje i w ogóle. W każdym razie jest bardzo monolitycznie na każdej płaszczyźnie, wszystkie elementy się dopełniają ze sobą i cięzko je rozdzielac, nawet jeśli perkusja się tak w uszy rzuca, to bez gitar nie miałaby wiele sensu... Album jest przerażająco ponury, wychodzi tutaj czym powinno być słowo "black" w określeniu "black metal".
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Jak dotąd głównie poraża mnie brzmienie perkusji. Kolejne warstwy do odkrycia.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
powiedz to fanom Infernal War, prosto w oczy łamaną angielszczyzną ;)yossarian84 pisze:blasty lubią pederasty
- Riven
- Kontakt:
Perkusja najbardziej i najszybciej rzuca sie w uszy, ale moim zdaniem pozostale elementy sa na podobnym poziomie. Jestem po ok 25 odsluchach i powoli trace wszelkie watpliwosci co do oceny ;).Only_True_Believers pisze:Oki, wiemy juz ,że perkusja jest super, ale co z riffami i wokalem?
this is a land of wolves now
- Zenek
już miałem pisać fajne angielskie tłumaczenie, ale to się tak nie godzi tak trollować.
A nowe Kriegsmachine jest świetne. Rytm i trans. Ale z tym Dannym Careyem to ktoś się w tym temacie zapędził jakkolwiek te bębny superanckie nie są.
A nowe Kriegsmachine jest świetne. Rytm i trans. Ale z tym Dannym Careyem to ktoś się w tym temacie zapędził jakkolwiek te bębny superanckie nie są.

-
Sodomix
- postuje jak opętany!
Tak sobie słucham już chuj wie który raz i słowo klucz - Amebix ;)
-
atr
- postuje jak opętany!
po paru odsłuchach stwierdzam, że jest doskonale.
ciężkie snujące się kompozycje z niebanalną sekcją rytmiczną.
jednak do odkrycia jest jeszcze wiele
ciężkie snujące się kompozycje z niebanalną sekcją rytmiczną.
jednak do odkrycia jest jeszcze wiele
Hjertet mitt slår i mørket
- DST
- rasowy masterfulowicz
To ja jestem tym zapędzającym się:)Zenek pisze:już miałem pisać fajne angielskie tłumaczenie, ale to się tak nie godzi tak trollować.
Wiesz, jak odpaliłem "Ascetism and Passion" to pierwsze skojarzenie, które przyszło mi do głowy to właśnie "Lateralus" - podobne "plemienne" zapędy, podobne operowanie dynamiką i popuszczona sprężyna na werblu (właśnie to ostatnie sprawia, że w niektórych momentach bębny brzmią wysoko).
Ale chuj już z tymi bębnami, wszystko na tym albumie jest na poziomie. Ten album jest jakiś taki nerwowy, rozedrgany i kurewsko ponury, wręcz grobowy, a takich rzeczy szukam w takiej muzyce. Słucham non stop, ale im dłużej go słucham, tym mniej jestem w stanie go opisać.
- aginsiak
- w mackach Zła
Pierwsze co przyszło mi na myśl słuchając tej płyty to Grand Declaration Of War.
-
pr0metheus
to mnie troche zniechecilesaginsiak pisze:Pierwsze co przyszło mi na myśl słuchając tej płyty to Grand Declaration Of War.