DEUS MORTEM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEUS MORTEM

12-03-2013, 10:17

Lykantrop pisze:
est pisze:Ogólnie to niektórzy tutaj słuchają płyt z nastawieniem na wyłapanie w nich czegoś co jest nie tak. Żal mi ich.
Ale w temacie o DM tego nie widzę, poza gorzkimi słowami prawdy.
Nie słyszałem Deus Mortem, ale nawet jeśli jest chujowe na maksa to domyślam się, że wielu uznało to za chujowe już rok przed wydaniem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-03-2013, 10:22

I odwrotnie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 10:34

est pisze:
Lykantrop pisze:
est pisze:Ogólnie to niektórzy tutaj słuchają płyt z nastawieniem na wyłapanie w nich czegoś co jest nie tak. Żal mi ich.
Ale w temacie o DM tego nie widzę, poza gorzkimi słowami prawdy.
Nie słyszałem Deus Mortem, ale nawet jeśli jest chujowe na maksa to domyślam się, że wielu uznało to za chujowe już rok przed wydaniem.
dobre, zważywszy że płyta została nagrana w 2010 r., to już wtedy niektórzy mogli to uznać za chujowe, a może jeszcze wcześniej jak kapela w ogóle powstała
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-03-2013, 10:39

W zasadzie to było dokładnie odwrotnie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est

12-03-2013, 11:27

Co to znaczy?
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 11:30

??
est

12-03-2013, 11:34

Pytam się co znaczy "dokładnie odwrotnie" bo to jakiś żywopłotowy slang chyba jest :)
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 11:41

jeżeli o mnie chodzi to ja też nie wiem co autor miał na myśli
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-03-2013, 11:42

Możliwe, chodzi o to, że powstaniu Deus Mortem, ich występom na trasie z Azarath i w końcu wydanej w 2011 roku epce towarzyszyły głównie pozytywne opinie, więc oczekiwania w stosunku do pełnego albumu były spore.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

12-03-2013, 11:43

Pewnie chodzi o to, że niektórzy uznali za arcydzieło, płytę roku, ciary i ból / syf totalny, gówno, że ja jebię zanim powstała choćby jedna nuta na tą płytę. Normalne, tak już jest.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
est

12-03-2013, 11:48

Nerwowy pisze:Możliwe, chodzi o to, że powstaniu Deus Mortem, ich występom na trasie z Azarath i w końcu wydanej w 2011 roku epce towarzyszyły głównie pozytywne opinie, więc oczekiwania w stosunku do pełnego albumu były spore.
No ale to jest chyba normalne, że kiedy jakiś muzyk znany z tego czy innego projektu nagrywa coś nowego to ludzie mają oczekiwania. Tak to się wszystko kręci. Natomiast negatywne nastawianie się na coś od pierwszej wzmianki w prasie jest oznaką umysłowej sraczki.
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 11:49

może i tak może i nie - to już indywidualna sprawa
Awatar użytkownika
Lykantrop

12-03-2013, 11:56

krz63 pisze:Pewnie chodzi o to, że niektórzy uznali za arcydzieło, płytę roku, ciary i ból / syf totalny, gówno, że ja jebię zanim powstała choćby jedna nuta na tą płytę. Normalne, tak już jest.
To jest jakieś skrajne demonizowanie, poza euforią kolegi Holi'ego nie zauważyłem u kogokolwiek z pozostałych użyszkodników szkodliwego podniecenia związanego z premierą debiutu DM. To jest jakieś podejście nastolatka neofity, żeby z góry skazywać coś na potępienie i odwrotnie. Ja posłuchałem "Emanations..." te kilka albo i naście razy zanim wygłosiłem opinię, w której też jakoś specjalnie z błotem nie zmieszałem dzieła all-star bandu polskiej sceny.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 12:03

Typowa wypowiedź teoretyka, a nie praktyka, przede wszystkim nie mieszaj podniecenia z ciekawością, bo to nie jedno i to samo, a ponadto co lub kto się tobie objawiło, iż znasz stany emocjonalne zza ekranu komputera, to już ma chorobliwe cechy wręcz
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

12-03-2013, 12:07

Lykantrop pisze:
krz63 pisze:Pewnie chodzi o to, że niektórzy uznali za arcydzieło, płytę roku, ciary i ból / syf totalny, gówno, że ja jebię zanim powstała choćby jedna nuta na tą płytę. Normalne, tak już jest.
To jest jakieś skrajne demonizowanie, poza euforią kolegi Holi'ego nie zauważyłem u kogokolwiek z pozostałych użyszkodników szkodliwego podniecenia związanego z premierą debiutu DM. To jest jakieś podejście nastolatka neofity, żeby z góry skazywać coś na potępienie i odwrotnie. Ja posłuchałem "Emanations..." te kilka albo i naście razy zanim wygłosiłem opinię, w której też jakoś specjalnie z błotem nie zmieszałem dzieła all-star bandu polskiej sceny.
Ja nie demonizuję, uważam za rzecz naturalną to, że przed przesłuchaniem płyty ma się do niej z góry jakieś nastawienie, które pod pewnym względem na pewno ma wpływ na odbiór. Sam jak dostawałem kiedyś do recezji płytę z naklejką np. CCP Records to byłem negatywnie nastawiony przed przesłuchaniem płyty.
Ale fakt faktem, że są ludzie którzy zanim powstaje płyta już wydają na nią wyrok, że albo chujnia, albo arcydzieło. Ale tak było od kiedy pamiętam nawet z prywatnych rozmów lata temu, więc tu bym internetu nie winił.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Lykantrop

12-03-2013, 12:10

Holi pisze:Typowa wypowiedź teoretyka, a nie praktyka, przede wszystkim nie mieszaj podniecenia z ciekawością, bo to nie jedno i to samo, a ponadto co lub kto się tobie objawiło, iż znasz stany emocjonalne zza ekranu komputera, to już ma chorobliwe cechy wręcz
Masz tutaj praktykę, panie nierozentuzjazmowany:
Holi pisze:no to kto zagra w końcu, czy raczej zagrał ??
Holi pisze:data wydania CD ? ktoś wie, gdzie to będzie można zakupić ???
Holi pisze:płyta marzec-kwiecień ? tak, ale którego roku ?
Holi pisze:"Emanations of the Black Light"! - czekamy
Holi pisze:dobrze by było aby już ogłosili kiedy można się spodziewać tej płyty
Holi pisze:wie ktoś kiedy w końcu ma się ukazać ten debiut, oprócz daty - niebawem ?
Holi pisze:a gdzie ta płyta ? chciałoby się rzec
Holi pisze:no i kiedy ta płyta ?
Holi pisze:co do tej kapeli w odniesieniu do długograja chyba obowiązuje hasło - płyta BĘDZIE ???
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 12:20

po to jest też forum, aby był przepływ informacji, kto ma tyle czasu żeby wyszukiwać posty, ten ma też czas żeby tu pierdoły wypisywać
est

12-03-2013, 12:23

Mnie to zawsze zastanawia, że ktoś marnuje tyle energii na zespoły, których nie lubi. Wystarczy poczytać temat o Metallice. Też mi się zdarza ponabijać z SFU420 czy nowego Marduk, ale nie loguję się po to by wylewać pomyje dla zasady na wszystko co mi nie siedzi. Szkoda życia no:)
Holi
w mackach Zła

12-03-2013, 12:31

no fakt żałosne to jest, chociaż jeszcze bardziej żałośni są ludzie, którzy działają tak tylko dla zasady, czasami mam wątpliwości co oni w ogóle robią " przy tej muzie " przecież jest tyle innych dźwięków, że może tam się odnajdą, podsumowując -ich piłka nie moja
Awatar użytkownika
Lykantrop

12-03-2013, 12:34

est pisze:Mnie to zawsze zastanawia, że ktoś marnuje tyle energii na zespoły, których nie lubi. Wystarczy poczytać temat o Metallice. Też mi się zdarza ponabijać z SFU420 czy nowego Marduk, ale nie loguję się po to by wylewać pomyje dla zasady na wszystko co mi nie siedzi. Szkoda życia no:)
Od razu nie lubi. Wszystko musi być białe albo czarne, kocha albo nienawidzi. Można coś zwyczajnie przegryźć i można się zachwycać głębią smaku. Gdyby realizować zasadę "gówno - nie tykam i nie opiniuję" to, to nie byłoby forum, ale jakieś wzajemne kółko adoracji walących konia ignorantów :)
krz63 pisze:
Ja nie demonizuję, uważam za rzecz naturalną to, że przed przesłuchaniem płyty ma się do niej z góry jakieś nastawienie, które pod pewnym względem na pewno ma wpływ na odbiór. Sam jak dostawałem kiedyś do recezji płytę z naklejką np. CCP Records to byłem negatywnie nastawiony przed przesłuchaniem płyty.
Ale fakt faktem, że są ludzie którzy zanim powstaje płyta już wydają na nią wyrok, że albo chujnia, albo arcydzieło. Ale tak było od kiedy pamiętam nawet z prywatnych rozmów lata temu, więc tu bym internetu nie winił.
Oczywiście, że coś takiego jak uprzedzenia i stereotypy są naturalne. Bym powiedział, że właśnie dopiero na forum Masterfula pewna grupa osób podjęłą siermiężną walkę z tą przykrą przypadłością rodziny ludzkiej i starała się spojrzeć na niektóre płyty z perspektywy osoby wyzbytej "zaplecza ideologiczno - historycznego". Dzięki temu split Vlad Tepes/ Belketre czy Ildjarn w końcu uzyskały należny aplauz, a niektóre "kulty" jak Cynic zostały zmieszane z błotem. Tyle, że w tym temacie absolutnie nie dostrzegam tego taplania się w morzu stereotypów. Tutaj już chyba każdy (no dobra, prawie...) ma już tyle lat na karku, że startuje z pozycji neutralnego obserwatora w przypadku kapel, które dopiero co wynurzyły łeb z bagna.
ODPOWIEDZ