MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

09-03-2011, 21:59

Rattlehead pisze:Illud Divinum Insanus
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=155065
Season Of Mist mówicie? ;)))
Coś tam było! Człowiek!
Sineater
postuje jak opętany!

Re: MORBID ANGEL

10-03-2011, 21:34

Glene pisze:
Sineater pisze:A jak już jesteśmy przy Timie Youngu to nie widział ktoś w Polsce już nowej Aurora Borealis "Timeline: The Beginning And End Of Everything"? Jest w jakimś distro już? Potrzebne dwie sztuki, nie mogę żyć ze świadomością, że nowa płyta Rona Vento ujrzała światło dzienne a ja jej jeszcze nie mam.
No i oczywiście trzymam kciuki, że Morbid Angel z Timem nagrają coś prawie tak dobrego jak "Time, Unveiled"! :)
Ta Aurora jest naprawde taka, dobra, bo nigdy jej nie slyszalem, z czym to sie je? Ja sie ciesze, ze w koncu Morbid Angel wydaje plyte, licze, ze bedzie bardzo dobra.
Moim zdaniem jest absolutnie fantastyczna. Vento ma po prostu talent do wymyslania fenomenalnych riffów. Może kuleje trochę sposób ich lepienia w kawałki, ale same motywy są obłędne. Jedna z ciekawszych i najoryginalniejszych amerykańskich kapel drugiej połowy lat 90-tych i przełomu wieków, konsekwentnie olewana przez wszystkich. Osobiście znam tylko jednego maniaka Aurory, ale obaj jesteśmy die hard :). Mam całą dyskografię i wracam do wszystkich płyt bardzo regularnie. Tam jest i Atheist i Kreator i Sadus i Morbid Angel i Nile i Marduk. No po prostu ciekawe. Najlepiej zacząć od wydania "Northern Lights" z kawałkami bonusowymi z "Praise The Archaic Lights Embrace", ale ogólnie to można w ciemno wchodzić w kazdą płytę, z tym zastrzeżeniem, że "Relinquish" jest już nieco nudniejsza i wtórniejsza. Osobiście widziałbym Rona vento jako drugiego gitarnika na trasach Morbid Angel, zamiast tego Norwega.

"sky burial" z "time, unveiled". Taka Aurorka w pigułce :)
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

10-03-2011, 21:56

Sineater pisze:
Glene pisze:
Sineater pisze:A jak już jesteśmy przy Timie Youngu to nie widział ktoś w Polsce już nowej Aurora Borealis "Timeline: The Beginning And End Of Everything"? Jest w jakimś distro już? Potrzebne dwie sztuki, nie mogę żyć ze świadomością, że nowa płyta Rona Vento ujrzała światło dzienne a ja jej jeszcze nie mam.
No i oczywiście trzymam kciuki, że Morbid Angel z Timem nagrają coś prawie tak dobrego jak "Time, Unveiled"! :)
Ta Aurora jest naprawde taka, dobra, bo nigdy jej nie slyszalem, z czym to sie je? Ja sie ciesze, ze w koncu Morbid Angel wydaje plyte, licze, ze bedzie bardzo dobra.
Moim zdaniem jest absolutnie fantastyczna. Vento ma po prostu talent do wymyslania fenomenalnych riffów. Może kuleje trochę sposób ich lepienia w kawałki, ale same motywy są obłędne. Jedna z ciekawszych i najoryginalniejszych amerykańskich kapel drugiej połowy lat 90-tych i przełomu wieków, konsekwentnie olewana przez wszystkich. Osobiście znam tylko jednego maniaka Aurory, ale obaj jesteśmy die hard :). Mam całą dyskografię i wracam do wszystkich płyt bardzo regularnie. Tam jest i Atheist i Kreator i Sadus i Morbid Angel i Nile i Marduk. No po prostu ciekawe. Najlepiej zacząć od wydania "Northern Lights" z kawałkami bonusowymi z "Praise The Archaic Lights Embrace", ale ogólnie to można w ciemno wchodzić w kazdą płytę, z tym zastrzeżeniem, że "Relinquish" jest już nieco nudniejsza i wtórniejsza. Osobiście widziałbym Rona vento jako drugiego gitarnika na trasach Morbid Angel, zamiast tego Norwega.

"sky burial" z "time, unveiled". Taka Aurorka w pigułce :)
No nie powiem mocne nazwy padly, z checia obadam:) Dzieki za przewodnik;)
Ostatnio zmieniony 10-03-2011, 21:59 przez Glene, łącznie zmieniany 1 raz.
Sineater
postuje jak opętany!

10-03-2011, 21:57

Milczenie oznacza zgodę? :)
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

10-03-2011, 22:00

Troche mi sie z postem pokrecilo;) ale w tym wypadku tak;)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

10-03-2011, 22:06

Sineater pisze: "sky burial" z "time, unveiled". Taka Aurorka w pigułce :)
Fajne to to
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:20

Pteroczłek pisze:Sceptycyzm sceptycyzmem, ale jednak ujawnienie tytulu wywolalo pewien dreszczyk emocji :) Niechze juz kurwa wydadza te plyte!
szkoda że tytuł jest bez sensu. żenada prawie jak Kali być głodna...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-03-2011, 22:24

Morbid ANgel być wielka zespoła ze słoneczny Floryd, najlepsza zespoła death metalu na plent ziemia. mówić wam, świetna tytuła płytu.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:26

no. możesz zostać ich konferansjerem albo rzecznikiem prasowym ;)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:33

Bonny pisze: szkoda że tytuł jest bez sensu. żenada prawie jak Kali być głodna...
A co to w ogóle znaczy w wolnym tłumaczeniu?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
[V]

10-03-2011, 22:34

Drone pisze:Ciekawe, czy Sandoval jeszcze kiedyś zagra z MA, ale raczej w to nie wierzę.
Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 22:37

Alsvartr pisze:
Bonny pisze: szkoda że tytuł jest bez sensu. żenada prawie jak Kali być głodna...
A co to w ogóle znaczy w wolnym tłumaczeniu?
owa boskość, szalony
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-03-2011, 22:39

Bonny pisze: owa boskość, szalony
Brzmi całkiem sensownie.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

10-03-2011, 22:40

lol, mam nadzieję ze ktoś z zespołu zrobił sobie jaja z dziennikarzy i to będzie zupełnie inny tytuł,
jest tyle fajnych słów po angielsku na I
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

10-03-2011, 22:42

Insanus Illud Divinum pewnie bedzie koniec konców...
[V]

10-03-2011, 22:43

ultravox pisze:
Brzmi całkiem sensownie.
ten tytul brzmi absolutnie zajebiscie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Sineater
postuje jak opętany!

10-03-2011, 22:45

Swoją drogą wygląda na to, że Morbid Angel zyją w błogiej nieswiadomości, że grają w Polsce z Judas Priest. Przynajmniej na oficjalnej stronie ten fakt jest konsekwentnie przemilczany.
A na I był zdecydowanie polecał zatytułować płytę "Incantation - Mortal Throne Of Nazarene 2"
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

10-03-2011, 22:53

a to nie jest jakaś gra słów, jak w przypadku B.?
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-03-2011, 23:57

[V] pisze:
ultravox pisze:
Brzmi całkiem sensownie.
ten tytul brzmi absolutnie zajebiscie.
brzmi kompletnie bezsensownie - niezgodność rodzajów gramatycznych. niepotrzebnie wstawiłem ten przecinek, stąd może być iluzja sensowności. powinno być "owa boskość szalony"
Drone pisze:
Obawiam się Ojcze, że potraktowaliście sprawę niedokładnie. Ów boży (boski) szaleniec! Poza tym to może być nawiązanie do frazy "Illud tempus" - teraz i na wieki.
nie sądzę żeby to było nawiązanie, nic na to nie wskazuje.
"Ów boży (boski) szaleniec" jak sugerujesz, to byłoby ewentualnie "ille divinus insanus", ale tylko w kiepskiej łacinie. żaden porządny autor posługujący się tym językiem tak by nie napisał, bo "insanus" to przymiotnik r. męskiego, a w łacinie tylko r. nijaki może się substantywizować. poza tym podług klasycznych zasad stylistyki łacińskiej zaimek wskazujący nie powinien odnosić się do dwóch przymiotników. na upartego więc mogłoby być "illud divinum insanum" - owa szalona boskość. na upartego, bo gramatycznie poprawne, ale stylistycznie koślawe.
generalnie tytuł kompletnie zjebany, z której strony na niego nie patrzeć.
koreaniec pisze:a to nie jest jakaś gra słów, jak w przypadku B.?
nie wiem, może. fakt jest taki, że tu jest błąd i to błąd na poziomie szkoły podstawowej. nie trzeba być specjalistą żeby znać końcówki, tego się uczy na pierwszych lekcjach łaciny...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-03-2011, 00:27

można ewentualnie potraktować ten tytuł jako pokłon złożony pani naszej Eris ;)
ODPOWIEDZ