OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: OBITUARY
Wewnętrzny głos? Ani się obejrzysz i będziesz biegał za ludźmi z siekierą... nie słuchaj głosów, słuchaj "Frozen In Time".
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Może to była moja dobra strona, istniało zagrożenia konfrontacji z diabelską muzyką więc się uaktywniła ;) Frozen postaram się sprawdzic jeszcze dzisiaj.ultravox pisze:Wewnętrzny głos? Ani się obejrzysz i będziesz biegał za ludźmi z siekierą... nie słuchaj głosów, słuchaj "Frozen In Time".
- ultravox
05. Back On Topharvestman pisze:Jest lista piosenek
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... .html#more" onclick="window.open(this.href);return false;
Świetny tytuł ;)
-
byrgh
jakos tego nie czuje by kiedykolwiek byli ;)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
harvestman pisze:Może to była moja dobra strona, istniało zagrożenia konfrontacji z diabelską muzyką więc się uaktywniła ;) Frozen postaram się sprawdzic jeszcze dzisiaj.ultravox pisze:Wewnętrzny głos? Ani się obejrzysz i będziesz biegał za ludźmi z siekierą... nie słuchaj głosów, słuchaj "Frozen In Time".
Sprawdzaj, sprawdzaj - Frozen to naprawdę dobry kawał muzyki, lepszy nawet niż Back from the dead, które miało ducha Obituary, ale jakoś tak brakowało tej płycie jaj. Ogólnie lubię ten materiał, ale coś w nim brakuje. Natomiast pierwszy album po reaktywacji uważam za wielce udany i nieznajomość to poważne niedociągnięcie ;-)
- ultravox
A kto był, jak nie oni? ;) Wiesz, były ze 2-3 bardziej popularne zespoły death metalowe w latach 90., ale Obituary byli bardziej "on top" niż na przykład Autopsy ;) Ale to już nie o to chodzi. Podoba mi się ten tytuł, bo jest "z jajem".byrgh pisze:jakos tego nie czuje by kiedykolwiek byli ;)
-
Nasum
Na początku lat 90-tych Obituary czy to się komuś podoba czy nie, na pewno byli na death metalowym topie. Prześledźcie chociażby częstotliwość z jaką przeprowadzano z nimi wywiady w takim dajmy na to Metal Hammerze ( chociaż to akurat niezbyt dobry "wskaźnik" popularności, ale wśród death metalowych załóg byli na pewno często przedstawiani )
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
tak wszędzie było ich pełno, na mieście masa ludzi w ich koszulkach, nazwa kapeli znana w kręgach osób, które miały może z tydzień czasu styczność z metalem, nawet do dzisiaj jak z kimś rozmawiam i jest poruszony temat metalu to dany delikwent wymienia właśnie m.in. Obituary pośród 3-4 nazw
In a world of compromise...some don't
- moonfire
I zamiast kibolskich tagów na murach bloków pojawiały się napisy takie jak Obituary, Death, Morgoth. Obok mojej roboty widnieje jeszcze bardzo przyblakłe dwuliterowe logo Gofefest.
-
Nasum
U mnie w mieście w dwóch miejscach widniał dupny napis Kreator.
-
byrgh
no sory, ale gdzie najlepszy Kreator, a gdzie dowolne Obituary ;) ale jakis czas temu, na murach tesco, dostrzeglem mala kursywa z pokracznym logo: GG Allin :D wrazenie pozytywne gdyby nie fakt, ze w naszej miescinie muzyki sie nie slucha, ino pozuje, a tak zwani "weterani" dawno wymarli ;)
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
U mnie cały dworzec kolejowy obsmarowany był Kreatorami, Sodomami i Venomami.Nasum pisze:U mnie w mieście w dwóch miejscach widniał dupny napis Kreator.
- ultravox
Ja tam nie widzę jakiejś wielkiej przepaści jakościowej między "Pleasure to Kill" a pierwszymi płytami Obituary.byrgh pisze:no sory, ale gdzie najlepszy Kreator, a gdzie dowolne Obituary ;)
- harvestman
[youtube][/youtube]
Czuje podniecenie :)
Czuje podniecenie :)
- ultravox
- Najprzewielebniejszy
oj... brzmienie bębnów.... oj.... 0.40-0.42, skrajne tomy jakie słabe... i gdzie te studnie bez dna z poprzednich płyt, ojojojojoj...
- ultravox
-
BOLEK
niema co narzekać ponarzekamy jak wyjdzie
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
ultravox pisze:Mnie tam się podoba, fajnie to brzmi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Nasum
[V] pisze:ultravox pisze:Mnie tam się podoba, fajnie to brzmi.
Mam podobne zdanie, ta muzyka ma bujać, i odnoszę po tych próbkach wrażenie że tak właśnie będzie.