VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: VOIVOD
Nie, solówek nie. Za to jest cała orkiestra żenady, uzupełniona o jeszcze bardziej żenujący obraz. Przykro mi.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
luz, ja ich nie kręciłem, nie do mnie uwagi :D
-
[V]
te migawki chyba bardziej szkodza niz zachecaja do siegniecia po ta pozycje. Patos i przesadyzm w takich dawkach odstrzasza nawet najwiekszych megalomanów:;) Moim zdaniem za duzo sie szweda kolo nergala takiej taniej szmiry,bazaru i blichtru.Ma byc powaznie,wychodzi groteskowo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
535
Jeżeli mógłbyś, to rozwiń ten fragment. Wydaje się być ciekawszy, niż te filmy. "Bazar" to kojarzę, ale kto stoi za szmirą i blichtrem?[V] pisze:... Moim zdaniem za duzo sie szweda kolo nergala takiej taniej szmiry,bazaru i blichtru.
-
[V]
nie róbmy juz tutaj wiekszego syfu;)
nowy numer fajny,ale bez szalu jak dla mnie,taki zaginiony b side z sesji phobos ;)))
nowy numer fajny,ale bez szalu jak dla mnie,taki zaginiony b side z sesji phobos ;)))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
535
Ja się nie łudzę, że dostanę materiał, który przebije dotychczasowe dokonania. Potrzebuję przyzwoitej, porządnej muzyki. I taka też ta nowa płyta będzie. Słychać to wyraźnie w trzech zaprezentowanych do tej pory numerach, a co dalej? Pożyjemy, usłyszymy.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
What? Słuchałalismy tego samego utworu? To nie ma nic wspólnego z Phobos :)[V] pisze:nie róbmy juz tutaj wiekszego syfu;)
this is a land of wolves now
- Drone
Numer w porządku, choć słychać, że to nie Piggy. Może to i lepiej. W sumie brzmi to jak kontynuacja "Infini" z domieszką wątków z czasów KT / DH.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
- Drone
Tak, zresztą zobaczymy na koncercie - jeden kawałek z nowej płyty grali zresztą już rok temu i brzmiał bardzo dobrze.
Edit:
Ale rzeczywiście - ta glamrockowa, perlista solówka zupełnie niepotrzebna.
Edit:
Ale rzeczywiście - ta glamrockowa, perlista solówka zupełnie niepotrzebna.
- Riven
- Kontakt:
twoja_stara_trotzky pisze:ale tam nie ma takich żenujących solówek :D
chociazby zatarudnili gitarzyste z dragonforce, to i tak nie byloby tak zenujace jak te klipy :)
this is a land of wolves now
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Nie ma się czym podniecać. To co mieli nagrać, to już nagrali.
Daleki jestem od tego, by postulować zakończenie działalności, ale przecież nic dwa razy się nie zdarzy.
Daleki jestem od tego, by postulować zakończenie działalności, ale przecież nic dwa razy się nie zdarzy.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Niech się naje do syta
- Skaut
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Te odrzuty z sesji Apollyon Sun?
:D
Takie "zdarzenie" mają na prawdę bardzo rzadko miejsce. A dodatkowym czynnikiem zmniejszającym szansę jest nieobecność wiadomo kogo.
Było. Minęło. Niech koncertują. To wychodzi im nadal rewelacyjnie.
Amen
:D
Takie "zdarzenie" mają na prawdę bardzo rzadko miejsce. A dodatkowym czynnikiem zmniejszającym szansę jest nieobecność wiadomo kogo.
Było. Minęło. Niech koncertują. To wychodzi im nadal rewelacyjnie.
Amen
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Niech się naje do syta
- Harlequin
Mnie naszła ostatnio dziwna refleksja. Leże se od paru dla na L4 i w kółko wałkuje "The Outer Limits", które do tej pory uważałem za troche mniej wyraziste niż KT, DH, N czy P. Ależ mnie kurwa ta płyta sponiewierała, że aż przecieram oczy ze zdziwienia. Z całym szacunkiem dla "Phobos", ale ten krążek wydaje mi sie jeszcze bardziej odjechany, kosmiczny, pełen jedynej w swoim rodzaju przestrzeni, troche takie z przymrużeniem oka, ale miejscami całkiem przerażajacej - może i piosenkowy, może miejscami alternatywny, może nie taki pogięty jak wczesniejsze płyty, ale te kompozycje po prostu mnie zabijają, każdy dźwięk w idealnym miejscu, bezbłędny album!!! Chyba muszę nieco przewartosciować i uznać go od dziś za swój ulubiony Voivod.
Edit: Nowy utwór bardzo dobry, ale niczego odkrywczego w nim nie słysze. Spodziewam sie po prostu bardzo dobrej płyty. Voivod co miał nagrac to juz nagrał i chwała im za to, że możemy się teraz tym delektować.
Edit: Nowy utwór bardzo dobry, ale niczego odkrywczego w nim nie słysze. Spodziewam sie po prostu bardzo dobrej płyty. Voivod co miał nagrac to juz nagrał i chwała im za to, że możemy się teraz tym delektować.
-
Baton
- weteran forumowych bitew
No bo to jest najlepszy VOOIVOD wszak. Może Phobos jest na równi, ale im dłużej te płyty znam tym mniej jestem do tego równania przekonany.
edit: no a może i nie najlepszy, ale zdecydowanie mój ulubiony.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Drone
"The Outer Limits" i "Phobos" też uważam za dwa najlepsze.Baton pisze:No bo to jest najlepszy VOOIVOD wszak. Może Phobos jest na równi, ale im dłużej te płyty znam tym mniej jestem do tego równania przekonany.
- Harlequin
Na dzień dzisiejszy widze to tak:
TOL>N>KT=DH=P>=AR
Przy czym ściur 9/10, reszta 10/10
TOL>N>KT=DH=P>=AR
Przy czym ściur 9/10, reszta 10/10
- Nerwowy
10/10: KT, DH, N, TOL, P
9/10: W&P, AR, N(egatron)
Kolejność chronologiczna.
Reszta w granicach ósemki, Infini jesczcze nie słyszałem.
9/10: W&P, AR, N(egatron)
Kolejność chronologiczna.
Reszta w granicach ósemki, Infini jesczcze nie słyszałem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
535
Sytuacja jest komfortowa. Mamy osiem. No niech będzie, siedem kandydatur na najlepszą płytę. Każdy ma rację.