PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: PARADISE LOST

17-04-2015, 20:25

Zajebisty kawałek. Nie ma innej możliwości - będzie rozjebujący galaktyki album.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

17-04-2015, 20:36

O ŻESZ KURWA JEGO MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
support music, not rumors
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2015, 21:05

[V] pisze:[youtube][/youtube]

wspaniały utwór.
Plastek pisze:Zajebisty kawałek. Nie ma innej możliwości - będzie rozjebujący galaktyki album.
Rattlehead pisze:O ŻESZ KURWA JEGO MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pacjent pisze:Utwór cudowny. Mam ciarki na plecach i uczucie deja vu. Widzę siebie - nastolatka, który odsłuchuje świeżo rozpakowaną kasetę z albumem "Gothic". Fajnie mi. Muszę się napić.
Coś pięknego. Autentycznie jestem rozpierdolony. Napijmy się za Nicka, Grega i ich wesołą ferajnę.

Dziewczyny z IW powinny posłuchać i zobaczyć jak piszę się dobre, metalowe piosenki.
all the monsters will break your heart
Pacjent

17-04-2015, 21:12

nicram pisze:
[V] pisze:[youtube][/youtube]

wspaniały utwór.
Plastek pisze:Zajebisty kawałek. Nie ma innej możliwości - będzie rozjebujący galaktyki album.
Pacjent pisze:Utwór cudowny. Mam ciarki na plecach i uczucie deja vu. Widzę siebie - nastolatka, który odsłuchuje świeżo rozpakowaną kasetę z albumem "Gothic". Fajnie mi. Muszę się napić.
Coś pięknego. Autentycznie jestem rozpierdolony. Napijmy się za Nicka, Grega i ich wesołą ferajnę.

Dziewczyny z IW powinny posłuchać i zobaczyć jak piszę się dobre, metalowe piosenki.
Ja już nalewam kolejną szklanę. Zdrowie Twoje i ekipy z P. Lost.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

17-04-2015, 21:18

Jak mroczny nastolatek otworzyłem Barbadillo Sherry Cream i piję Wasze i Paradise Lost zdrowie! :-) Staruchy są w życiowej formie (mówię także o Vellenfyre) i pokazują młodym gdzie ich miejsce. A ich miejsce jest dupie. :-) Acha, swoją opinię wyraziłem po jednym przesłuchaniu. Ten jeden raz mnie rozpierdolił na atomy. Atomy na elektrony, neutrony i protony. Protony i neutrony na kwarki. Jest moc.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

17-04-2015, 21:20

Normalnie jestem kurwa poruszony. Rzadko kiedy zdarza mi się takie doznanie. Podobnie jak Pacjent przeniosłem się kilkana... tzn ponad dwejścia lat wstecz. Od momentu usłyszenia w całości tego nowego kawałka piję z jakąś większą prędkością.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

17-04-2015, 21:21

Zamietli, choć niczego odkrywczego nie nagrali ale kurwa zamietli, jeśli reszta jest tak wspaniała to płyta będzie bardzo wysoko.
Ostatnio zmieniony 17-04-2015, 21:21 przez flow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-04-2015, 21:21

No ja też tylko raz słuchałem, niech to chuj. W dodatku na laptopie.
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
est
mistrz forumowej ceremonii

17-04-2015, 21:32

Rattlehead pisze:Normalnie jestem kurwa poruszony. Rzadko kiedy zdarza mi się takie doznanie. Podobnie jak Pacjent przeniosłem się kilkana... tzn ponad dwejścia lat wstecz. Od momentu usłyszenia w całości tego nowego kawałka piję z jakąś większą prędkością.
U mnie tak samo. Tak jakoś bez emocji podchodziłem do wieśći, że przyklimacą po staremu, a nawet kręciłem nosem na te wieści. A tu w mordę strzał taki. Cieszę się na tę nową płytę.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

17-04-2015, 21:39

Nie wiem jak z płytą roku, ale utwór roku ja już mam.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

17-04-2015, 22:18

Jeszcze taka sytuacja

Greg Mackintosh w raporcie ze studia Orgone, odsłania kulisy realizacji zawartego materiału na The Plague Within:
- Czasami dobrze jest nagrać album, który w jakimś stopniu byłby przewidywalny, ale biorąc pod uwagę nasza karierę, gdy nagrywamy nowe utwory chcemy spróbować czegoś zupełnie innego. Na przykład utwór Flesh From Bones jest prawdopodobnie najszybszym jaki kiedykolwiek zrobiliśmy, a z kolei Beneath Broken Earth chyba najwolniejszym.
Nie odcinaliśmy się od żadnego z etapów naszej kariery pisząc materiał na The Plague Within, chcieliśmy żeby album zabrzmiał bardzo spójnie. Kiedy połączyliśmy wszystko w całość, to okazało się że elementy death metalowe zaczęły dominować i to bardziej niż na początku zakładaliśmy, ale najważniejsze że wszystko dobrze kontrastuje ze sobą.
Połączyliśmy dwa kompletnie różne zestawy składające na dwa wzmacniacze i dwa głośniki i puściliśmy przez jedną gitarę. Po jednej stronie mamy brudny dźwięk retro w stylu starego Black Sabbath, to dzięki staremu Marshallowi z głośnikiem Orange i kostce bossa Hyper Fuzz i Vix V810. Z drugiej zaś strony mamy Pevey 5150 z kostką Funeral Party. To świetna old schoolowa kostka z przesterem starego Slayera, co w połączeniu z Peveyem dało świetny klasyczny dźwięk. Zmiksowaliśmy te dwa zestawy, aby osiągnąć tak unikalny dźwięk gitar. Sami też decydowaliśmy, która część będzie najlepiej pasować do naszego stylu, to było bardzo interesujące doświadczenie, czego nie robiliśmy nigdy wcześniej, a uważamy za bardziej konstruktywne podejście.
Próbowaliśmy także rozmyć różnice w brzmieniu między gitarą solową i rytmiczną, zmiksować je razem, fragment po fragmencie. Celowo poszliśmy inną droga, chcieliśmy zabrzmieć jak nikt inny na metalowej scenie, ale czy osiągnęliśmy cel, tego się nie dowiemy dopóki inni tego nie usłyszą.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-04-2015, 22:23

Obrazek

Obrazek
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

17-04-2015, 22:36

Awatar użytkownika
Harlequin

17-04-2015, 22:42

Ameryki nie odkryli, ale zajebali po prostu przepięknie w swoim dawnym stylu. Oby całość trzymała ten poziom to krązek będzie w top 10 na bank.

Edit: Choc swoją drogą pewno jestem w mniejszosci, która baaaaardzo sobie ceni "Tragic Idol"
Awatar użytkownika
Drone

17-04-2015, 22:44

[V] pisze:wspaniały utwór.
Obrazek
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

17-04-2015, 22:49

prze utwór. Widzę,że szanownych userow też pozamiatał . Ihasan co sądzisz?

doom over the world!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Phantom
zaczyna szaleć

17-04-2015, 22:50

Tak jak kolegom zdanie popieram szykuje sie Gothic AD.2015.Zacieram raczki:)
[V]

17-04-2015, 22:51

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

17-04-2015, 22:57

Nie podzielam tak rozdmuchanego entuzjazmu kolegów, ale numer fajny. Narobił mi apetytu na nadchodzący album.
ODPOWIEDZ