CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CULTES DES GHOULES
Boję się diabeła boruty ;(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Czujesz na plecach oddech konkurencji?

They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Bez przesady. Wytnij sobie te intra, zostaw wiedźmie wycia i po obejrzeniu "Wilczycy" nadal podtrzymuj taką tezę :) Jak dla mnie jedna z niewielu kapel metalowych, która podtrzymuje tożsamość narodową i bez szczypania przenosi to na świat dźwięków. Ziemkiewicz powinien im laurkę na fb wystawiać, a nie cały czas nawiązuje do dzieł Kamieńskiego albo Krasińskiego :)Bezdech pisze:Nie, nie, tutaj Zaczarowany Ołówek siedzi głównie w samplach i przerywnikach, a treść jest skażona plugawym internacjonalizmem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rasowy masterfulowicz
sam nie wiem, co s z ta plyta jest nie tak, albosie jeszcze do konca nie przegryzla. Czyste wokale w 3 kawalku masa ok
KVLT lizania CZASZKI
- Bezdech
Tak jest, te wokale bardzo fajne.
Ziemkiewicz pewnie i napisze słowo, jak tylko mamona mu przed oczami zalśni. Tożsamości więcej słyszałem na poprzednich wydawnictwach, ale i tak traktowałem to tylko jako pąk, który ma dopiero rozkwitnąć w pełni. Po Heńbanie mam obawy, że rozkwitnięty już widziałem, no ale oczywiście mam nadzieję, że nie mam tu racji.
Ziemkiewicz pewnie i napisze słowo, jak tylko mamona mu przed oczami zalśni. Tożsamości więcej słyszałem na poprzednich wydawnictwach, ale i tak traktowałem to tylko jako pąk, który ma dopiero rozkwitnąć w pełni. Po Heńbanie mam obawy, że rozkwitnięty już widziałem, no ale oczywiście mam nadzieję, że nie mam tu racji.
- Lykantrop
Skoro tak to trzeba ich przedstawić prof. Andrzejowi Nowakowi. Ten, jak tylko się dowie, że CdG ma poglądy antyrosyjskie, wystawi im złotą laurkę.Bezdech pisze: Ziemkiewicz pewnie i napisze słowo, jak tylko mamona mu przed oczami zalśni.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bezdech
No to jest już bardziej budżetowe rozwiązanie. Mógłby ich od razu oskarżyć o krzewienie kultu Złego i promocja podwójna. Nie potempiam.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ależ Panowie, przecież Diabeł jest z samej natury swojej internacjonalistą więc o co te żale? Nie godzi się czartom chodzić w narodowym zaprzęgu.
-
Zależy jaki Diabeł. Boruta pluje i oddaje mocz na internacjonalizm, a wszystko to przykrywa sarmackim pasem z wyszywanymi złotą nicią orientalnymi goździkami.
Grrrówno!
- Silent_Sea
Słucham od wczoraj i te kilka razy to za wcześnie, by stawiać ten album na piedestale ale na pewno ma diabła
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
http://www.youtube.com/watch?v=pZOCiurUkiA
http://www.youtube.com/watch?v=PlfawweQBWo
Kultasy wokalnie bardzo podobnie, tylko ze dwa kotły smoły więcej. Wiedzieli na kim się wzorować, a jeśli to niezamierzone, to oznacza, że znają się na piekielnej sztuce.
http://www.youtube.com/watch?v=PlfawweQBWo
Kultasy wokalnie bardzo podobnie, tylko ze dwa kotły smoły więcej. Wiedzieli na kim się wzorować, a jeśli to niezamierzone, to oznacza, że znają się na piekielnej sztuce.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ta płyta jest idealnym przykładem na to, że nie można się sugerować wypuszczanymi do netu samplami. Po próbce z jutuba byłem, delikatnie mówiąc, rozczarowany, tymczasem cała płyta jest niemal doskonała. Taka siara i diabeu, jaką mało kto zgotować potrafi. Wokalnie... no słów nie mam, nawiedzone wariatkowo i wycie do księżyca. Przy niektórych zwolnieniach włos się na plecach jeży.
Na taką płytę czekałem - i się nie zawiodłem
Na taką płytę czekałem - i się nie zawiodłem
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Realista
Bardzo duże zaskoczenie, diabeł na kotłem, czarownice, moczary... kurwa piękna płyta!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kto i kiedy winyl?
- Clochard
Lykantrop pisze:W kwietniu.
- maciek z klanu
Czesław pisze:Kto i kiedy winyl?
HHR kwiecien
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Tak, w kwietniu, w HHR.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Bardzo dobry jest ten nowy album. Z jednej strony kompletnie obskurny jak na podziemny bm przystało, z drugiej jednak nie ma tu ani grama amatorszczyzny i nic nie jest pozostawione przypadkowi. Idealnie wyważone brzmienie, świetny, filmowy klimat, dużo doskonałego riffowania i brawurowe wokale. Jestem pod wrażeniem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Smyki, jakaś dobra duszyczka zrippowała haxan ze wajnyla. Lata to w sieci po wpisaniu w google wysublimowanego hasła!!!:-)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Wokalnie golasy plasują się w czołówce peletonu pod nazwą "udźwiękowiona choroba psychiczna". Do niedawna pozycja Attilli była w moim rankingu niezagrożona, ale to, co się na Henbane dzieje... kurwa, chwilami aż ciary po plecach chodzą. I nie trzeba się nawet specjalnie w klimat wkręcać - w biały dzień, w biurze gdzie pierdylion rzeczy człowieka rozprasza, czasem aż się człowiek wzdrygnie słuchając rzężeń z henbane.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.