a może pamiętasz czy ten materiał zapowiadany jako "Assyria" to Pilot nagrał ?r o b e r t pisze: ↑11-10-2024, 08:48up. Wspaniałe czasy Budeswehra i "Totem" rip Destructon ...tyle się razem popiło
CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zinoteka
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Re: CHRIST AGONY
////// ZINOTEKA //////
Index Librorum Prohibitorum
http://www.zinoteka.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Index Librorum Prohibitorum
http://www.zinoteka.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Takie coś znalazłem:zinoteka pisze: ↑14-10-2024, 09:46a może pamiętasz czy ten materiał zapowiadany jako "Assyria" to Pilot nagrał ?r o b e r t pisze: ↑11-10-2024, 08:48up. Wspaniałe czasy Budeswehra i "Totem" rip Destructon ...tyle się razem popiło
"(...)W 1996 roku Baron Records miało wydać debiutancką płytę BUNDESWEHRY, ale firma upadła, a album nigdy się nie ukazał. Mimo, że „Assyria” była nagrana w profesjonalnych warunkach i była gotowa do niej okładka, zespół odpuścił poszukiwania nowego wydawcy. Wkrótce potem przestał istnieć.
Pilot radykalnie odciął się od sceny uczestnicząc w nagraniu klipu do jednego z przebojów disco polo, choć panowała nawet opinia, że był członkiem zespołu CIN CIN. Potem napisał książkę „Autostop po polsku czyli sex, podróże i wspomnienia”, a także był scenarzystą filmu „Kac Wawa” - jednego z największych gniotów polskiej kinematografii. Agata w czasie grania była związana z Pilotem, a Kojot/Destruction grał z nim w ASARHADON. Natomiast Messer wspierający BUNDESWEHRĘ czasami na koncertach, był członkiem ciechanowskiego SMIRNOFFA..."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- weteran forumowych bitew
up. Tak wyszła ta płyta na winylu i cd , a Cin Cin koło Meridiana obecnego w Parku Sołackim robili teledysk .
Stare Christ Agony kult na żywo bardzo dobrze .
Stare Christ Agony kult na żywo bardzo dobrze .
-
- postuje jak opętany!
Masz więcej info? Nigdzie nie widziałem wzmianek na ten temat a chętnie bym się zaopatrzył.
-
up. popytam dam znać , moze bede się z Zochą widział to spytam Pilota lata nie widziałem ,ale lata temu formę trzymał miłośnik Kobiet 

- trup
Dupiarz stary przeokrutny. On kiedyś podobny trochę do Quorthona byłr o b e r t pisze: ↑15-10-2024, 14:50up. popytam dam znać , moze bede się z Zochą widział to spytam Pilota lata nie widziałem ,ale lata temu formę trzymał miłośnik Kobiet![]()

- Żułek
Deformeathing Production:
CHRIST AGONY "Elysium" CD / LP
Na rok 2024 przypada 25-lecie wydania płyty "Elysium" Christ Agony. Z tej okazji DP w kooperacji z zespołem od kilku miesiecy przygotowuje wznowienie tego tytułu. Płyta ukaże się w styczniu w formatach CD oraz limitowanego vinyla.
Album zostal poddany ponownemu masteringowi za który odpowiedzialny jest Haldor Grundberg (Satanic Audio).
Za nową oprawę graficzną zadbał Pawel Ozon (XXV The Sign).
Więcej informacji wkrótce...
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
ale zanim wpadnie kolejna reedycja Cezar zapowiada nowy projekt
FaustuS
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565938660969
Pierwszy utwór promujący album FaustuS "Act I"
Utwór "Piąta Pieczęć" jest pierwszym singlem promującym pełny album projektu FaustuS.
Debiutancki album FaustuS "ACT I" zostanie wydany w barwach Putrid Cult.
"Piąta pieczęć" przenosi nas do świata pełnego mroku, tajemnicy i obrzędowości, gdzie granice między życiem a śmiercią wydają się niemal zatarte. Sceneria nocy – zimnej, nieprzeniknionej – maluje obraz miejsca zatrzymanego w czasie, które zdaje się być przestrzenią sakralną dla rytuałów i ukrytych znaczeń. Obraz oliwy spływającej po nagrobnym kamieniu, roślinności karmionej krwią, a także widma bezokich istot sugerują obcowanie z siłami, które są niepoznane i jednocześnie odwieczne.
released November 25, 2024
Muzyka : Cezar
Liryka : Ferosap
Nagrania zrealizowano w Xul Sound Studio kwiecień - wrzesień 2024
xulproduction@wp.pl
Realizacja, miks i produkcja : Cezary 'Cezar' Augustynowicz
Koncepcja graficzna : Lord Kaos / Piotr Jeziorski
FaustuS
Utwór "Piąta Pieczęć" jest pierwszym singlem promującym pełny album projektu FaustuS.
"Piąta pieczęć" przenosi nas do świata pełnego mroku, tajemnicy i obrzędowości, gdzie granice między życiem a śmiercią wydają się niemal zatarte. Sceneria nocy – zimnej, nieprzeniknionej – maluje obraz miejsca zatrzymanego w czasie, które zdaje się być przestrzenią sakralną dla rytuałów i ukrytych znaczeń. Obraz oliwy spływającej po nagrobnym kamieniu, roślinności karmionej krwią, a także widma bezokich istot sugerują obcowanie z siłami, które są niepoznane i jednocześnie odwieczne.
xulproduction@wp.pl
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Co nektóre ptaszki ćwierkają że Cezarjusz lubi czasem zajebać parę pomysłów to tu to tam i bynajmniej nie mówię o inspiracji... Ciekawe czy w tym Faustusie ktoś znajdzie swoje patenty...Najprzewielebniejszy pisze: ↑11-12-2024, 18:43ale zanim wpadnie kolejna reedycja Cezar zapowiada nowy projekt
FaustuS
xulproduction@wp.pl
- Tatuś
- Kontakt:
Muzycy metalowi powinni mieć prawo do emerytury jak policjanci. Tego się nie da ścierpieć.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- nicram
Taki średniawy ten FaustuS. Jakieś popłuczyny po Moon. I czy mi się wydaje, ale czy tam słychać automat na perkusji? Nie bardzo mi się podoba. Niby momenty są, ale ogólne wrażenie takie jakieś nijakie.
all the monsters will break your heart
- Bohdan
- masterful
- Kontakt:
Obawiam się że w natłoku muzyki jaka wychodzi każdego tygodnia to niestety pojawi się i zniknie. Chuja się znam na muzyce ale chętnie się wypowiem. Takie sobie to. Koniec recenzji.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Ale, żeby tak marnować produkty żywnościowe. Poza tym dobrej jakości oliwa jest droga. Jak już muszą niech poleją rzepakowym z Biedry, albo rozpuszczą margarynę na patelni.Obraz oliwy spływającej po nagrobnym kamieniu
Rosiczki znaczy rosną?roślinności karmionej krwią

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dobre, usmialem sie
Offtop totalny, ale wlasnie sie tym ostatnio w domu zainteresowalismy, dobra oliwa ma zapach swiezo skoszonej trawy. Kupilismy online butelke takiej faktycznie wysokiej jakosciowo za 80zl/500 ml i faktycznie czuc to bardzo wyraznie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
A to ciekawe. Bo też zdarzyło mi się kupić wysokojakościową oliwę kilka razy. Ja tam tam zawsze wyczuwałem, coś w rodzaju rumianku. Tak mi się to przynajmniej kojarzyło.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-12-2024, 10:05Offtop totalny, ale wlasnie sie tym ostatnio w domu zainteresowalismy, dobra oliwa ma zapach swiezo skoszonej trawy. Kupilismy online butelke takiej faktycznie wysokiej jakosciowo za 80zl/500 ml i faktycznie czuc to bardzo wyraznie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
tak ten automat perkusyjny jest tragiczny, na lo-fi raw blekach nagrywanych w piwnicy starych bywają lepsze perki. To jest jakiś kosmos chujowatosci, powoduje, że całość jest asluchalna.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- trup
Powiem, tak, przy całym moim młodzieńczym afekcie do twórczości Cezarego, ten utwór (i zapewne cały materiał, co się dopiero okaże) jest kompletnie, słabowato zrealizowany. Nie wiem czy samo nagranie, czy master.... Pomijając xulovo brzmiący automat, bo takowy był już np. w MOON i na "Darkside". Nie przepadam za automatami. Tam brzmi ciut lepiej.
Odbiera mu to dużo, gdyż sam utwór, pomysły i aranż nie jest kiepski. Mi się nawet podoba. Sporo tu namieszane... Jest ciekawie. Ale ta realizacja to jak jakaś na brudno taka... Zero mocy. Płasko. Bez ikry. Cezary - za szybko chciałeś, niedopracowane to.
Odbiera mu to dużo, gdyż sam utwór, pomysły i aranż nie jest kiepski. Mi się nawet podoba. Sporo tu namieszane... Jest ciekawie. Ale ta realizacja to jak jakaś na brudno taka... Zero mocy. Płasko. Bez ikry. Cezary - za szybko chciałeś, niedopracowane to.
- empir
- zahartowany metalizator
Mnie się nawet podoba, choć ta perka (pewnie automat) drażni.
Czekam na więcej. Wtedy ocenię.
Czekam na więcej. Wtedy ocenię.
-
- postuje jak opętany!
Drugi utwór
Werbel kojarzy mi się z Moon
Werbel kojarzy mi się z Moon