CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CULTES DES GHOULES
Vintage Black Metal! Te chóry recytujące w "Vintage Black Magic" i w ogóle cały utwór to coś niesamowitego. Dużo oczekiwałem oj bardzo dużo i daliii mnieeee toooo! Orgaz za orgazem... nic tylko orgaz i orgaz. Piękna płyta!!!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
"Zabij niewiniątko, a przybędzie Szatan i przyjmie CIę do grona swoich wyznawców i pobłogosławi i spełni twoje życzenie..."
- trup
Eee.... do dupy płyta... jakieś klawisze, kobiece wokale, sample, elektroniki w chuj, pitolenie, za dużo melodii za mało transu i hałasu... przepitolona.
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
- Góral
- w mackach Zła
Miazga w chuj ten nowy album. Malkontenci wypierdalać.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Oczywiście, że tak. Od razu słychać, że to lepszy materiał niż 'Haxan'.
'Come the Blessed Madness'
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Warto sobie jebnac "pod kolor" henbane 2 sety absyntu. I obowiazkowo sluchawki. Potwor
niech to miejsce niebawem zniknie
- Sybir
Widzę, że nie mam wyboru - zatem dokończę tylko Ominous Crucifix i lecę na sabat.pr0metheus pisze:I obowiazkowo sluchawki.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ALBUM WYJĄTKOWY... wokale powinny byc troszeczkę bardziej wysuniete do przodu ( to jedyny minusik :))....ogólnie palce lizać
- Lykantrop
Generalnie jest bdb, ale też bez total worship. System "Haxan" nie został obalony i sprany sękatym kijem po dupsku. Ostatnie 3 dni spędziłem głównie na podróżowaniu obciągiem spółki PKP i zmaltretowałem ten album wzdłuż i wszerz. Ktoś tam wyżej dobrze wspomniał - ciut przydużo dłużyzn, ale summa summarum mamy tutaj też multum ROZKURWIAJĄCYCH riffów, które z powodzeniem mogłyby zostać popełnione przez cwaniaków z Mortuary Drape naście lat temu. Album na czwórkę z plusem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Jestem po 2 przesłuchaniach, to dość wcześnie, ale dupy nie urywa ta płyta, spodziewałem się czegoś lepszego, mam nadzieje, że to jedna z tych co zyskują z czasem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- rasowy masterfulowicz
Haxan lepszeOnly_True_Believers pisze:Jestem po 2 przesłuchaniach, to dość wcześnie, ale dupy nie urywa ta płyta, spodziewałem się czegoś lepszego, mam nadzieje, że to jedna z tych co zyskują z czasem.
KVLT lizania CZASZKI
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Dziś ją dopiero wyobracałem i nie wiem czego tam się spodziewali malkontenci, transgresji ? progresji ? Płyta jest perfekcyjna w tym znaczeniu że jeśli powiemy sobie że muzyka to także czasami takie malowanie dźwiękiem to Cultes des Ghoules nadzwyczaj plastycznie maluje swój obrazek. Zresztą tak jak na poprzednich wydawnictwach.
- Bezdech
Ja wiem czego tam brakuje. W tej płycie jest za mało POLSKI. To ta odmienność w dużej mierze decydowała o odrębności tego zepołu. Tutaj, mimo wysokiego poziomu czuć, że ten krążek mógł zostać nagrany w dowolnym miejscu globu. Brakuje tych naszych zamczysk, łysej góry i Pana Samochodzika, oj brakuje. Ja jako malkontent oczekiwałem więcej tego lokalnego charakteru.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- rasowy masterfulowicz
no cos w ten desen, ktos tam wkleil wczesniej zdjecie jakiegos trola/goblina i o ile byl on obecny na haxan tak tutaj go nie ma:)Bezdech pisze:Ja wiem czego tam brakuje. W tej płycie jest za mało POLSKI. To ta odmienność w dużej mierze decydowała o odrębności tego zepołu. Tutaj, mimo wysokiego poziomu czuć, że ten krążek mógł zostać nagrany w dowolnym miejscu globu. Brakuje tych naszych zamczysk, łysej góry i Pana Samochodzika, oj brakuje. Ja jako malkontent oczekiwałem więcej tego lokalnego charakteru.
KVLT lizania CZASZKI
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Zamczyska i Łysa Góra to z tej płyty wręcz emanują. Nie wiem gdzie tylko gdzie szukać Pana Samochodzika na Haxan?
No ale tak to już u nas jest. Nagrasz płytę rdzennie etniczną to cię wyśmieją, że buractwo-cebulactwo. Nagrasz po światowemu to zarzucą kosmopolityzm. Co za naród ? - nie dogodzisz :)
No ale tak to już u nas jest. Nagrasz płytę rdzennie etniczną to cię wyśmieją, że buractwo-cebulactwo. Nagrasz po światowemu to zarzucą kosmopolityzm. Co za naród ? - nie dogodzisz :)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Klimatu to tutaj nie brakuje, bo prostu jest za nadto rozwleczona i ma słabe momenty.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Na pewno jest bardziej przystępna niż Haxan. Co w dłuższej perspektywie czasu pewnie dobrze jej nie wróży. Ale pierwsze wrażenie - pozamiatali.
- Lykantrop
U mnie też takie było pierwsze wrażenie, po krótkim czasie entuzjazm ciut opadł. Zarzut, że tutaj zabrakło pankracego i misia uszatka wysoce nietrafiony, na tej płycie to prędzej odczuwalne niż na organicznym "Haxan". Ale i tak miło się tego słucha.Herezjarcha pisze:Na pewno jest bardziej przystępna niż Haxan. Co w dłuższej perspektywie czasu pewnie dobrze jej nie wróży. Ale pierwsze wrażenie - pozamiatali.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bezdech
Nie, nie, tutaj Zaczarowany Ołówek siedzi głównie w samplach i przerywnikach, a treść jest skażona plugawym internacjonalizmem.
Ja z resztą nie oceniam Henbane w opozycji do Haxan, bo słucham CdG od demówek i ten tony Mazurka Dąbrowskiego zawsze się gdzieś tam przewijają, ale bardziej w tle, w domyśle. Z nowym wydawnictwem miałem nadzieję, że te detale jakość wypączkują w dojrzałą orginalną formę. Paradoksalnie wolałbym chyba, gdyby przeładowali nowy album takim duchem do granic śmieszności. Diabeł Boruta miałby radochę.
Ja z resztą nie oceniam Henbane w opozycji do Haxan, bo słucham CdG od demówek i ten tony Mazurka Dąbrowskiego zawsze się gdzieś tam przewijają, ale bardziej w tle, w domyśle. Z nowym wydawnictwem miałem nadzieję, że te detale jakość wypączkują w dojrzałą orginalną formę. Paradoksalnie wolałbym chyba, gdyby przeładowali nowy album takim duchem do granic śmieszności. Diabeł Boruta miałby radochę.
They told them not to fear, they couldn't be prepared