bo ile razy można pisać same superlatywyHeretyk pisze:czemi nikt nic nie pisze o nowej, zajebistej płycie ?przecież chłopaki po raz kolejny udowodnili, kto rządzi w tym kraju. dla mnie potęga
INFERNAL WAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: INFERNAL WAR
In a world of compromise...some don't
Częściowo muszę zwrócić honor. Przesłuchałem kilka razy nową epke i rzeczywiście ostro katuje. Mimo wszystko jest chwilowy zastój. Każde kolejne wydawnictwo powoli, ale konsekwentnie przynosiło rozwój stylu IW (co widać chyba najlepiej między Terrorfront, a Redesekration), tymczasem nowy mini to ten sam punkt na którym zatrzymała się druga płyta. Nie będę się bawił w proroka i oceniał dlaczego jest tak, a nie inaczej bo główne założenie zostało zrealizowane - kawałki miażdżą, mimo że nie ma w nich nic zakakującego.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Postrzegam to nieco inaczej niż Hildr...
W Conflagrator znów pojawiło się więcej przestrzeni i koncertowej chwytliwości, znanej z Terrorfront. Jednocześnie utrzymano masakryczną szybkość i brutalność Redesekration. Natychmiast słychać, że to Infernal War ale pojawiły się też nowe rzeczy w aranżach, nieobecne na żadnym wcześniejszym wydawnictwie. Produkcja bezdyskusyjnie najlepsza ze wszystkiego co do tej pory wydali. Wartościowe wydawnictwo, a The Holy Fall i The Purifer najlepsze. A te 5 numerów lepsze niż cały Redesekration.
Mam nadzieję, że taki kierunek będzie utrzymany w przyszłości, tj. rozwój już wypracowanego stylu i tworzenie coraz lepszych numerów.
Edit:
Po 10 dniach katowania Confalgrator nie mogę sobie odmówić dopisania, że to najlepsza rzecz nagrana przez Infernal War. W The Purifer fragment mniej więcej między drugą i trzecią minutą, w zasadzie wieńczący ten numer jak i cały album (pomijając outro) to już kompletny odjazd!!! Wokal przypalany żywcem, przerywane gitary wraz z solówką i blastem, kurwa - dramaturgia zniszczenia!
W Conflagrator znów pojawiło się więcej przestrzeni i koncertowej chwytliwości, znanej z Terrorfront. Jednocześnie utrzymano masakryczną szybkość i brutalność Redesekration. Natychmiast słychać, że to Infernal War ale pojawiły się też nowe rzeczy w aranżach, nieobecne na żadnym wcześniejszym wydawnictwie. Produkcja bezdyskusyjnie najlepsza ze wszystkiego co do tej pory wydali. Wartościowe wydawnictwo, a The Holy Fall i The Purifer najlepsze. A te 5 numerów lepsze niż cały Redesekration.
Mam nadzieję, że taki kierunek będzie utrzymany w przyszłości, tj. rozwój już wypracowanego stylu i tworzenie coraz lepszych numerów.
Edit:
Po 10 dniach katowania Confalgrator nie mogę sobie odmówić dopisania, że to najlepsza rzecz nagrana przez Infernal War. W The Purifer fragment mniej więcej między drugą i trzecią minutą, w zasadzie wieńczący ten numer jak i cały album (pomijając outro) to już kompletny odjazd!!! Wokal przypalany żywcem, przerywane gitary wraz z solówką i blastem, kurwa - dramaturgia zniszczenia!
-
- mistrz forumowej ceremonii
mam podobnie, tzn nie wiem czy przeskoczyli Terrorfront, którą kocham bezgranicznie, ale już ostatnią raczej tak, to jest w ogóle jakieś 9/10 i jeśli następna płyta będzie podobna, to kto wie, czy nie zasłuży na dychę. kapitalna rzeczKingu pisze:
Edit:

- Block69
- zahartowany metalizator
Sobie katuje EP non stop od kilku dni i jak zawsze jest klasa. Bardzo fajne te wstawki przed i po utworach. Oczywiście o przebiciu "Redesekration" nie może być mowy bo tam było 9 killerów a tutaj tylko 5.
PENIS METAL
Jeśli komuś jeszcze podobają się te wstawki to namawiam do bliższego zapoznania się z twórczością Dead Factory, bo gość od lat tworzy bardzo ciekawe dźwięki - http://www.myspace.com/deadfactory .Block69 pisze: Bardzo fajne te wstawki przed i po utworach.
-
- zaczyna szaleć
Ad Hominem / Infernal War / Inferno / Legacy of Blood / Slunovrat / Sekhmet
22.05.2009 - Praga - Klub Exit Chmelnice
Początek koncertu o godz. 18.00
Wstęp: 350 kč
Więcej informacji: www.maris.czechian.net
Jak komuś mało "Infernali" na żywca to może się karnąć bo zestaw zwłaszcza dwóch pierwszych" robi wrażenie"
22.05.2009 - Praga - Klub Exit Chmelnice
Początek koncertu o godz. 18.00
Wstęp: 350 kč
Więcej informacji: www.maris.czechian.net
Jak komuś mało "Infernali" na żywca to może się karnąć bo zestaw zwłaszcza dwóch pierwszych" robi wrażenie"
- Block69
Kojarze nazwe. Nawet chciałem se kiedyś kupić split DEAD FACTORY/ATUM "Strefa" ale kurwa wyprzedał sie kilka dni wcześniej.Warcrimer pisze:Jeśli komuś jeszcze podobają się te wstawki to namawiam do bliższego zapoznania się z twórczością Dead Factory, bo gość od lat tworzy bardzo ciekawe dźwięki - http://www.myspace.com/deadfactory .Block69 pisze: Bardzo fajne te wstawki przed i po utworach.
PENIS METAL
- 46 & 2
- starszy świeżak
Nie owijając w bawełnę - perka na Conflagrator rozpierdala! Zdecydowanie najlepsze bębny (także pod względem brzmienia) jakie słyszałem od dawna. Stormblast coś wciąga, że tak nieziemsko nakurwia? 

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
no, pewnie zawsze sobie robi "scieche" pierwszego sortu z tabaki, prosto od rivena46 & 2 pisze:Nie owijając w bawełnę - perka na Conflagrator rozpierdala! Zdecydowanie najlepsze bębny (także pod względem brzmienia) jakie słyszałem od dawna. Stormblast coś wciąga, że tak nieziemsko nakurwia?

odnośnie EPki, jeszcze nie słyszałem, ale niebawem zakupie CD, to wypowiem się w temacie.
Coś tam było! Człowiek!
Z tego co wiem to wciąga tylko żołądkową gorzką otworem gębowym46 & 2 pisze:Stormblast coś wciąga, że tak nieziemsko nakurwia?

-
- rasowy masterfulowicz
Nowe MCD niszczy, powrót do klimatów "Terrorfront"+ troszkę z dwójki - dla mnie bomba......
Celem życia nie jest przeżycie.
- boroowa
Grunt to skromnośćWarcrimer pisze:Poza tym os sam wcale nie uważa się za jakiegoś zajebistego bębniarza.

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Block69
- Husar
A do ząbka to juz w ogole kosmosBlock69 pisze:Dobry jest ale do Inferno czy Docenta jeszcze troche mu brakuje.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- 46 & 2
- starszy świeżak
[/quote]
Z tego co wiem to wciąga tylko żołądkową gorzką otworem gębowym
Poza tym os sam wcale nie uważa się za jakiegoś zajebistego bębniarza.[/quote]
Jego zdanie ma tu drugorzędne znaczenie, dla mnie jest w trójce najlepszych polskich pałkerów i chuj
p.s. przesłuchałem płytę po kilka razy na trzeźwo i pod wpływem i nie ma się czego przyczepić, więc jak dla mnie Conflagrator rozdaje. Praise Christ!
Z tego co wiem to wciąga tylko żołądkową gorzką otworem gębowym

Jego zdanie ma tu drugorzędne znaczenie, dla mnie jest w trójce najlepszych polskich pałkerów i chuj

-
- postuje jak opętany!
o to, to! Mnie Stormblast niszczy na każdym albumie (choć najbardziej na Terrorfroncie, gdzie przez tą zajebistą puszkę na werblu wyszły mu blasty smierci - oraz na Thunderbolt), ale do Inferno i w szczególności Ząbka długa drogaBlock69 pisze:Dobry jest ale do Inferno czy Docenta jeszcze troche mu brakuje.

- Set
- postuje jak opętany!
Moim zdaniem najbardziej charakterystyczne bębny Stormblast zagrał na "terrorfront", dokładnie chodzi mi o sposób bicia blastów...niewiem jak to się fachowo nazywa ale co drugie uderzenie w werbel jest mocniej akcentowane i dodatkowo potęguje to prędkość. Na pozostałych płytach jest to już zagrane normalnie,tzn w taki sposób w jaki zagrałoby to kilku napierdalatorów w kraju. "Terrorfront" jest pod tym względem wyjątkowy. Co do spekulacjio czołówce, to nie zapominajcie panowie o Adamie z Lost Soul, który nakurwia klinicznie punktowo i równiutko. No i Daray, ale to chyba oczywiste.
NECRO SKINS SOCIETY
- Scaarph
przybyłem, zobaczyłem, zostałem rozpierdolony w trociny 
nic nowego nie wymyślę, ścisła światowa czołówka takiego napierdolu i nikt mi nie powie, że nie.

nic nowego nie wymyślę, ścisła światowa czołówka takiego napierdolu i nikt mi nie powie, że nie.
-
- świeżak
Świetny materiał. Bardzo też zacnie, wg. mnie, wydany, prawda.