METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: METALLICA
Niemiecki amazon najtaniej.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Co ty nie powiesz? Nawet nie przyszło mi do głowy żeby to kupować, ale skoro tak twierdzisz to pewnie kupię.
- Żułek
tym razem na żywca 

- mad
Czarny album powinien zostać poddany utylizacji jeszcze przed wydaniem. A tak niestety straszy w świecie muzyki już 30 lat.
- nicram
- hcpig
- mad
Akurat dyskobojom się podobało. Zero ramu jak zwykle tylko osobisty przytyk. Cóż, leming wzorcowy 

- hcpig
Zawsze mnie zastanawia, czego niektórzy nie rozumieją w esencjonalnym rocku?
Yare Yare Daze
- mad
Czarny album to dla mnie na ogół słabe kompozycje, fatalne ballady i kuriozalnie sterylne brzmienie, które jakoś nawet jest pociągające. Wyjąłbym z płyty może 3 kawałki i wyszłaby fajna epka.
Edit: Ogólnie wolę Load, chociaż i tak to nie jest mój top.
Edit: Ogólnie wolę Load, chociaż i tak to nie jest mój top.
- nicram
Słabe kompozycje, fatalne ballady? Chyba masz źle podpisane mptrójki. Na bank ktoś cię zrobił w konia.
all the monsters will break your heart
- Żułek
na zakuty łeb nie ma lekarstwa 

- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Esencjonalny rock lol
Litości.
Płyta jak płyta. Prosta, przebojowa, do potupania i do pomacania, jeżeli trzeba. Mocno stadionowa. Dobrze trafiła w swój czas, ale ma dużo wad i ukryć się ich nie da. Największą z nich jest przepitolenie - jest za długa. Poza tym, to taka płyta dla każdego, a zwłaszcza dla tych, co to nie wiedzą sami czego właściwie chcą - bo jest i trochę ostro, i trochę przebojowo, i trochę smętnie i nostalgicznie, poprzytulać się można i postukać browarem też. Do jazdy samochodem się nadaje i do dłubania palcem w dupie również. Pod tym względem jest to płyta idealna - doskonale wyśrodkowana, idealna dla słuchacza "niewyrobionego", bez szczególnych preferencji, takiego co to po prostu lubi sobie posłuchać jakiegoś gitarowego grania.
To jest taka płyta dla Żułków i dla Nicramów właśnie - pod tym względem jest to rzeczywiście arcydzieło, o czym definitywnie świadczy gigantyczny sukces Czarnego Albumu wśród gawiedzi.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- mad
Tak, Nothing Else Matters i The Unforgiven to żenada. Po kilku odsłuchach w 1991 roku odruchy wymiotne się pojawiły. Kompozycje dla mnie są kiepskie. Niezłe są pierwsze dwa utwory, od trzeciego zaczyna się dołowanie. Holier... jest bez pomysłu, Wherever... wlecze się strasznie, Don't... zaczyna się jak cyrk, a potem wieje nudą. Through... z fatalnym refrenem i riffem-parodią. I tak dalej. A nad wszystkim unosi się ta genialna perkusja... Ja podziękuję.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
czyli że wszystkie tytuły które rozeszły się w milionowych nakładach to popeliny dla niewyrobionych słuchaczy ??
hmmm... ciekawy wniosek, przynajmniej ja taki wysnułem ze posta Lorda G....
a to że się z nim nie zgadzam jest akurat najmniej istotne
hmmm... ciekawy wniosek, przynajmniej ja taki wysnułem ze posta Lorda G....
a to że się z nim nie zgadzam jest akurat najmniej istotne

- nicram
Dzięki, ale nie zgodzę się kompletnie. Ja tę płytę doceniłem po latach. Własnie za proste, niewymuszone kompozycje, bez udziwnień i rozwlekania ich na siłę. A właśnie jej zróżnicowanie jest świetne.Lord Gorloj pisze: ↑21-07-2021, 20:00Esencjonalny rock lol
Litości.
Płyta jak płyta. Prosta, przebojowa, do potupania i do pomacania, jeżeli trzeba. Mocno stadionowa. Dobrze trafiła w swój czas, ale ma dużo wad i ukryć się ich nie da. Największą z nich jest przepitolenie - jest za długa. Poza tym, to taka płyta dla każdego, a zwłaszcza dla tych, co to nie wiedzą sami czego właściwie chcą - bo jest i trochę ostro, i trochę przebojowo, i trochę smętnie i nostalgicznie, poprzytulać się można i postukać browarem też. Do jazdy samochodem się nadaje i do dłubania palcem w dupie również. Pod tym względem jest to płyta idealna - doskonale wyśrodkowana, idealna dla słuchacza "niewyrobionego", bez szczególnych preferencji, takiego co to po prostu lubi sobie posłuchać jakiegoś gitarowego grania.
To jest taka płyta dla Żułków i dla Nicramów właśnie - pod tym względem jest to rzeczywiście arcydzieło, o czym definitywnie świadczy gigantyczny sukces Czarnego Albumu wśród gawiedzi.
all the monsters will break your heart