MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: MORBID ANGEL

15-05-2018, 22:12

Przede wszystkim z Six Feet Under.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

15-05-2018, 22:42

Wszyscy się mylicie! Żaden z was nie ma racji!
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-05-2018, 23:11

Self pisze: (Tu było dużo na temat, ale mnie w sumie nie interesowało...)
Weźcie się ogarnijcie, na spacer idźta, pobawcie się z dzieckiem, wyruchajcie żonę/dziewczynę/sąsiadkę, cokolwiek.
Konstrukcja tego zdania mnie zafrapowała. Należy zrobić cokolwiek czy wyruchać cokolwiek?

A w temacie, ile można? Ostatni MA jest płytą raczej dość przeciętną i potwornie wysiloną, a DC nie. I to chyba wystarczy za komentarz. Punkty za dokonania historyczne pozostawmy w czasach, gdy Irasiadowi nie łamały się paznokietki, a muzycy (obecnego) MA jeszcze radzili sobie ze skomplikowanym procesem załatwiania wiz/paszportów/czego im tam kurwa dwa razy z rzędu nie udało się zdobyć. Tych bogów od dawna już nie ma, odeszli. Nie ma co tracić czasu na wspominanie dawnej chwały.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

16-05-2018, 00:01

Anthropophagus pisze:Ujebały mi się właśnie rzepy w Kubotach więc upuszczę trochę jadu i z kronikarskiego obowiązku tylko kamratom przypomnę, że Morbid Angel dzierżył zasłużenie berło na Death Metalowym tronie tak do 98' roku, w okolicach 2011 roku David Vincent postanowił sobie owo berło wsadzić w dupę i nasrać na Death Metalowy tron popełniając najbardziej żałosną płytę w historii Death Metalu. NIKT NIGDY nie upadł tak kurewsko nisko z tak wysoka w całej historii ekstremalnego grania więc twierdzenie, że owa święta krowa dalej siedzi na tronie z berłem jest równie kuriozalne jak twierdzenie, że Adversarial czy Blood Incantation to "kolejna 10 woda po kisielu Incantation" bo żeby pierdolić takie farmazony to trzeba mieć naprawdę potężną wiedzę o Death Metalu i co najmniej kupować sobie bilet na trybuny na koncert Slayera.
Czuję się wywołany do tablicy Antropopofagasie więc powiem tak…berło to chyba ty osadziłeś głęboko w swoim anusie bo bredzisz jakbyś wyjebał łbem w przydrożny znak podczas ostrego pedałowania. Nie wiem gdzie napisałem o Adversarial czy Blood Incantation ale jak wie to ziomeczek od wciągania kresek (i wstawiania foteczek zasypanego stołu na forum) po tym jak rzuciła go dziewczyna i serduszko mu krwawi to niech pokaże. Żałosnym jest produkować fałszywe argumenty żeby udowodnić swoje gówno-racje. Co do koncertu wspomnianego Slayera i kupna biletów na trybuny to mam swoje powody ale nie widzę sensu żeby tłumaczyć to jakiemuś narko-ziutkowi z internetu który postanowił sobie zrobić z tego kolejny, jakże merytoryczny argument w dyskusji i dojebać mi okrutnie. Swoją drogą to twoje stękanie na temat Illud w każdym poście brzmi jak zacięta płyta. Już chyba każdy kto żyw stwierdził po stokroć że to gówno jakiego świat nie widział a ty w kółko :Illud,Illud….Illud. Po sześciu latach wychodzi nowa płyta a Antropopofagas : Illud…. Illud…Illud. Tron.Berło.Illud.Gówno.Illud. Spodnie rurki. Palasterki szynki na kaloryferze. Illud.
Wracając do dyskusji z bardziej rozwiniętymi formami życia, ja widziałem w tym wątku jedynie śladowe ilości wypowiedzi odnośnie samej muzyki na KD i zarzutów w stosunku do niej, nie wiem też czemu ma służyć zabawa w stawianie znaków : < = > pomiędzy MA a DC czy BI. Jeżeli argumentem na to że KD jest chujowe no bo przecież jest Adversarial i nie warto se głowy starymi dziadami zawracać co 6 lat temu wydali okrutnie chujową płytę to o czym rozmowa.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

16-05-2018, 01:06

Rumburak pisze:Nie wiem gdzie napisałem o Adversarial czy Blood Incantation [...]
"Och...widzę ze kilku smutnych pizdantów nadal nie może pogodzić się z tym ze MA które wydaje co najwyżej poprawną jak na swoje standardy płytę (nie licząc przedostatniej) ustawia w szeregu wszystkie ich "odkrycia" okrzyknięte nowymi bogami DM."

To są twoje słowa - ewidentnie pite było do mnie a ja z kolei często w tym temacie przywoływałem te dwie nazwy, wnioski są proste. Ty jesteś buraku taką smutną właśnie pizdą, że nie wymieniłeś żadnej nazwy bo jak masz się wdać w sensowną merytoryczną dyskusję na temat aktualnej formy Death Metalu jak poza Morbid Angel i Vader nic bliżej nie jest ci znane? Lepiej jebnąć mądrością jak to ostatni album Morbid Angel "ustawia w szeregu" aktualnie liczące się nazwy. Stękam korku o Illud bo tu dalej niektórym się wydaje, że MA jest nie do ruszenia na wieki wieków mimo wydania takiego stolca, zupełnie jakby zatrzymali się w połowie lat 90' gdzieś na wysokości "Domination". Nie wiem kto to jest narko-ziutek? Twój stary? Ja nie mam nic wspólnego z ćpaniem od roku więc nie jesteś na bieżąco z forumowymi "trudnymi sprawami".
Rumburak pisze:"Spodnie rurki. Palasterki szynki na kaloryferze."
Nie opowiadaj nam tu o swoich pedalskich fetyszach bo jest to mocno niesmaczne :/
Rumburak pisze:ja widziałem w tym wątku jedynie śladowe ilości wypowiedzi odnośnie samej muzyki na KD i zarzutów w stosunku do niej,
Pewnie dlatego, że łaskaw byłeś przeczytać maksymalnie ostatnie 10 stron, sam o tej płycie od strony muzycznej kiedyś sporo pisałem jak i wielu innych użytkowników forume również. Nie ma potrzeby się więcej powtarzać.
Rumburak pisze:Jeżeli argumentem na to że KD jest chujowe no bo przecież jest Adversarial i nie warto se głowy starymi dziadami zawracać co 6 lat temu wydali okrutnie chujową płytę to o czym rozmowa.
Rozmowa o tym, że twoja przysadka nie jest w stanie udźwignąć ciężaru dyskusji. Jeżeli dochodzisz do takich niedorzecznych wniosków na podstawie tego co czytasz to jasno z tego wynika, że twoje możliwości interpretacji tekstu czytanego nie są wystarczające do tego aby zabierać głos w dyskusji kiedy dorośli ludzie rozmawiają więc bądź tak miły i nie wpierdalaj się ze swoimi urojeniami następnym razem w środku dyskusji.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

16-05-2018, 01:09

Lukass pisze:
A w temacie, ile można? Ostatni MA jest płytą raczej dość przeciętną i potwornie wysiloną, a DC nie. I to chyba wystarczy za komentarz. Punkty za dokonania historyczne pozostawmy w czasach, gdy Irasiadowi nie łamały się paznokietki, a muzycy (obecnego) MA jeszcze radzili sobie ze skomplikowanym procesem załatwiania wiz/paszportów/czego im tam kurwa dwa razy z rzędu nie udało się zdobyć. Tych bogów od dawna już nie ma, odeszli. Nie ma co tracić czasu na wspominanie dawnej chwały.
W punkt kolego! Z tym wyjątkiem, że traciliśmy, tracimy i będziemy tracić czas na wspominanie dawnej chwały - w końcu to temat o Morbid Angel, chociaż tyle im się należy ;)
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

16-05-2018, 01:17

dzik pisze:To łączenie Morbid Angel z Dead Congregation jest bez sensu. MA to można porównywać z Deicide czy Obituary, a DC to na przykład z Blood Incantation.
To trochę tak jakby zestawić ze sobą Burzum i Nordvrede. Albo Slayer i Aura Noir.
he he dokładnie, ale cóż mogą o tym wiedzieć homoseksualiści którzy lizneli troche metalu przez internet ? obawiam sie ze nic ? kurwa pedał na pedale pedałem kurwa pogania, do gazu ze spierdolinami
amen, dobranoc
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

16-05-2018, 05:59

to tylko muzyka , obie kapele są dobre i tyle.
Awatar użytkownika
Medard

16-05-2018, 07:06

Lucek pisze:
dzik pisze:To łączenie Morbid Angel z Dead Congregation jest bez sensu. MA to można porównywać z Deicide czy Obituary, a DC to na przykład z Blood Incantation.
To trochę tak jakby zestawić ze sobą Burzum i Nordvrede. Albo Slayer i Aura Noir.
Głos na Blond Incantation, w bitwie z Dead Congregation. Chociaż porównanie DC do klasyków ma sens,
ze względu na to, do kogo nawiązuje.

Porownujmy wszystkie zespoły z Voivod,
będzie pełna zgoda, że nie ma podobieństw :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
est

16-05-2018, 07:27

Wczoraj przerobiłem taby z Immacualte Poison i In Remembrance żeby je porównać. Jako, że nie mam pianina Immaculate Poison wyszło lepiej. Fajny taki ciąg cyferek. Wszytko to na bezglutenowej, sorry - akustycznej gitarze. Nie wydam werdyktu bo jestem z PiS i nie publikuję orzeczeń. Nie wiem też za bardzo o co chodzi.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

16-05-2018, 12:06

Antropopofagasie, bardzo chciałbym wierzyć że nie masz "nic wspólnego z ćpaniem od roku" niestety każde sklecone z trudem przez ciebie zdanie jest zaprzeczeniem tej śmiałej tezy. Biorę jednak na poprawkę że wciąganie kresek po miłosnym zawodzie poczyniło nieodwracalne straty w twej i tak nadzwyczaj wątłej mózgownicy i rzeczywiście nie strzelasz już w nosek. Tak więc, czy tego chcesz czy nie to jesteś Narko-Ziutek.
Rumburak pisze:"Spodnie rurki. Palasterki szynki na kaloryferze."
Nie opowiadaj nam tu o swoich pedalskich fetyszach bo jest to mocno niesmaczne :/
Ależ to nie są żadne moje fetysze, to cytaty z... Antrpopopofagasa, nie pamiętasz? ścieżka za długa była?
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

16-05-2018, 23:30

No popatrz faktycznie coś mi świta ;) Prawdopodobnie użyłem tych określeń w stosunku do poczynań Vincenta pod szyldem I Am Morbid i jego zajebistego koleżki Ira Black'a. Także zapisz sobie punkcik w kajeciku buraku i bawcie się dobrze z profesorem na trybunach ;)
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-10-2018, 19:42

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... sAiH7xFAHf
Hi everyone, I wanna again share the free download link for the raw master version I made of the Kingdoms Disdained record.

...

Trey
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-10-2018, 15:38

[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

29-10-2018, 15:58

dobre te kantry nawet
byrgh
zahartowany metalizator

29-10-2018, 16:03

Gdyby Vincent pochodził z Polski, byłby sosnowiczaninem albo białostocczaninem. Przynajmniej mentalnie :)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-10-2018, 19:08

Było już wklejane i komentowane. Jednym słowem sraka i padaka. Mógłby z tym gównianym country bandem wyruszyć w trasę z niemniej gównianym bluesowym zespołem Nergala - jeden jęczałby o tym, że jego kościół jest czarny, a drugi że pije z diabłem. Wspaniale by się uzupełniali.
byrgh
zahartowany metalizator

29-10-2018, 19:33

Taka narracja nie pasuje do Panicza Nasuma, aczkolwiek muszę stwierdzić, że - podoba mnie się.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

29-10-2018, 19:46

Ktoś tu słucha Country i mógłby powiedzieć która to liga?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
uglak

11-01-2019, 21:57

drugi singiel:
[youtube][/youtube]

premiera 29 marca. swoja droga Blasphemer chyba stesknil sie za Mayhem, bo stasznie go tutaj slychac.

pierwszego tez w sumie nie bylo w temacie:
[youtube][/youtube]
Guilty of being right
ODPOWIEDZ