EXODUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: EXODUS
Też nie mogę tego słuchać. Poprzedni album pomimo rozwleczenia dużo lepszy. Do tego jeszcze to wygłaskane, jak mój pies za młodu, brzmienie. Mogliby w końcu zmienić producenta. Zaczynają męczyć tym ciągłym powtarzaniem schematów, jak Overkill. Nawet zmiana wokalisty nie daje świeżości, tylko męczy.
-
zawsze lubiłem jego wokal ale teraz co nam serwuje ta jakaś masakra a może stracił jaja
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- starszy świeżak
stracił jaja? souza zawsze skrzeczał jak prosiak
-
- starszy świeżak
myslałem, ze apogeum kociokwiku było na płycie TENET, ale nowy exo to wokalnie kaszana
no ale biznes jest biznes
riffy fajne, chociaz tez niektóre sie juz powtarzają, co niektórych moze razic, poza wokalem....
no ale biznes jest biznes
riffy fajne, chociaz tez niektóre sie juz powtarzają, co niektórych moze razic, poza wokalem....
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re:
Tyle co na poprzednich a dodatkowo Dukes swoim rykiem by przykryl to chujowe pitolenie, ktorego jest troche na plycie.Skaut pisze:to samo! A tyle zajebistych riffów na tej płycie.[V] pisze:nie mogę znieść tych kurewskich,skrzekliwych,komicznych wokali.
woodpecker from space
- moonfire
- zahartowany metalizator
Męczą bułę przeokrutnie. Płyta dłuży się i dłuży, kawałek do kawałka podobny, Souza drze mordę jednostajnie. Gdzie ta finezja z Tempo? Gdzie rokendroll z Force of Habit? Gdzie klasyczny thrash z płyt wydanych w latach 80.? Niestety, na emeryturę panowie, bo nie da się tych pitoleń słuchać. Obok Overkill kolejne mocne rozczarowanie w klasycznym metalu, zresztą nie ma czego szukać w tych gatunkach oprócz nowego Sanctuary. Nawet Accept mi już nie wchodzi, nie mam na niego smaka.
-
- rozkręca się
Dziwne bo słuchając między innymi tytułowego kawałka to wyczuwam klimat fabolous disaster , płyta jest faktycznie za długa bo trwa z godzinę a płyty thrashowe powinny być treściwe.Moim zdaniem solidna płyta a ulubiony wałek to zdecydowanie collateral damage.
- Lobas
- zaczyna szaleć
-
- starszy świeżak
ile ty masz lat- 85, bo gadasz jak stary stetryczały dziadyga, co ma emeryture 500zl i go wszytko dookola wkurwiamoonfire pisze:Męczą bułę przeokrutnie. Płyta dłuży się i dłuży, kawałek do kawałka podobny, Souza drze mordę jednostajnie. Gdzie ta finezja z Tempo? Gdzie rokendroll z Force of Habit? Gdzie klasyczny thrash z płyt wydanych w latach 80.? Niestety, na emeryturę panowie, bo nie da się tych pitoleń słuchać. Obok Overkill kolejne mocne rozczarowanie w klasycznym metalu, zresztą nie ma czego szukać w tych gatunkach oprócz nowego Sanctuary. Nawet Accept mi już nie wchodzi, nie mam na niego smaka.
Sanctuary - podrzędny band, znany z 2 płyt, kultowych w dobie mp3 i sciągania wszystkiego, co jest na metal archives, a potem szpanowania pseudowiedzą i metalowieniem w gronie pozerów.
Gdzie klasyczny thrash z płyt wydanych w latach 80.? Własnie na tej płycie
nowy overkill - zniszczenie - na pohybel pozerom
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
mario82r pisze:ile ty masz lat- 85, bo gadasz jak stary stetryczały dziadyga, co ma emeryture 500zl i go wszytko dookola wkurwiamoonfire pisze:Męczą bułę przeokrutnie. Płyta dłuży się i dłuży, kawałek do kawałka podobny, Souza drze mordę jednostajnie. Gdzie ta finezja z Tempo? Gdzie rokendroll z Force of Habit? Gdzie klasyczny thrash z płyt wydanych w latach 80.? Niestety, na emeryturę panowie, bo nie da się tych pitoleń słuchać. Obok Overkill kolejne mocne rozczarowanie w klasycznym metalu, zresztą nie ma czego szukać w tych gatunkach oprócz nowego Sanctuary. Nawet Accept mi już nie wchodzi, nie mam na niego smaka.
Sanctuary - podrzędny band, znany z 2 płyt, kultowych w dobie mp3 i sciągania wszystkiego, co jest na metal archives, a potem szpanowania pseudowiedzą i metalowieniem w gronie pozerów.

Coś tam było! Człowiek!
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Bardzo dobra płyta, może troszkę za długa. Wokal doskonały. Kolegom już się widzę w dupach poprzewracało do słuchania religijnego pedalstwa.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
ten wokal to jest pedalstwo właśnie.pieje jakby ktos go dźgał swoim batonem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gunman
Re: Odp: EXODUS
Dostali tu po dupie za nowe albumy Testament, Overkill, Metallica, Kreator, Anthrax, dostanie tez Slayer. To już taka tradycja. Exodus znalazł się właśnie w doborowym towarzystwie.Plastek pisze:Bardzo dobra płyta, może troszkę za długa. Wokal doskonały. Kolegom już się widzę w dupach poprzewracało do słuchania religijnego pedalstwa.
- Skaut
- hcpig
Wokal obsysa tylko czasami, na pewno są to najsłabsze ścieżki wokalne Zołzy na płytach Exodus ale i tak całościowo się bronią, muzycznie nowy long najbardziej nawiązuje do 'Impact...', którego najsłabszą stroną było małe zróżnicowanie (zwłaszcza w stosunku do albumu przed i po nim).Plastek pisze:Bardzo dobra płyta, może troszkę za długa. Wokal doskonały. Kolegom już się widzę w dupach poprzewracało do słuchania religijnego pedalstwa.
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Re: Re:
Trudno o echo skoro ich płyty są praktycznie niedostępne.Triceratops pisze:No. Az dziwne, ze tegoroczna przeszla bez echa.Skaut pisze:Zoldier Noiz
A ostatni EXODUS jest doskonały - to chyba najlepsza ich płyta od czasów "Impact Is Imminent" :) Wokale rewelacyjne!
- Triceratops
Albo jakby mu ktos sciskal skrzacie jajca w skrzacim imadelku.Juz tego Hatriot sie nie dalo slichac przez te skrzacie skrzeki.[V] pisze:ten wokal to jest pedalstwo właśnie.pieje jakby ktos go dźgał swoim batonem.
Niestety tez jest troche pitolenia. Zdecydowanie najgorsza plyta po reaktywacji.
woodpecker from space
- Klemens
- zaczyna szaleć
Strasznie tu dużo narzekania na nowy Exodus, a tymczasem jestem odwrotnego zdania :) To zdecydowanie najlepsza płyta od czasów Tempo. Zagrana z polotem i pazurem. Ze świetnymi riffami i solówkami, basem w stylu środkowego (najlepszego) Overkilla, znakomitymi wokalami i po prostu świetnymi kawałkami. Nie przypuszczałem, że są w stanie nagrać aż tak dobry album.
- Triceratops
Nie wiem jak mozna o tych monotonnych, jednostajnych i generalnie wkurwiajacych skrzekach powiedziec, ze to "znakomite wokale". Moze sa jakies rozne wersje wokalne tej plyty? Ja w takim razie czekam na wersje z Dukesem.
woodpecker from space