Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Self
- rasowy masterfulowicz
04-08-2018, 23:21
hcpig pisze:Wódka i Piwo pisze:Ważne że Niemce i Amerykany dostaną ejakulacji tak obfitej że zamieni się ona w strumień płynącej gotówki. Jakieś tam masterfulowe konesery jedynie słusznej muzyki są bez znaczenia w swym lamencie o plastiku. Pora aby niektórzy na tym forum zmienili pieluchy. Behemocz to dobrze prosperujący zakład pracy, a nie jakiś tam metalowy zespół dla brudasów. Równie dobrze możecie mieć żal do Philipsa czy Samsunga że robi taki a nie inny sprzęt...
Masz rację ale co zatem radzisz?
No nie wiem, może kurwa nie słuchać na przykład? No chyba że chcecie napisać petycję do Torbiela, żeby ponownie zaszył się w lasach Pomorza, które zwierza są pełne, i znalazł natchnienie do nagrania kolejnego Świętowita.
Nowy numer w sumie ograny od lat standard - chujowy teledysk, kawałek sam w sobie taki se, a tytuł płyty soł edgy. Z nową płytą pewnie będzie u mnie jak z Szatniarzem - przesłucham kilka razy, stwierdzę że jest w miarę ok, ale nigdy nie wrócę.
-
janusz metalu
- rozkręca się
05-08-2018, 10:22
Jak dla mnie satanistyczna cepeliada.Lubię patos w muzyce ale bez przesady a muzycznie to jest nijakie,mogę po jednym przesłuchaniu to stwierdzić.Co do teledysku to większą kontrowersją by było dla mnie gdyby Nergal się nawrócił niż to epatowanie tandetnym szatanizmem,no i goła baba koniecznie.To dobre dla dzieci i pisowskich świętoszków które narobią zaraz rabanu żeby koncerty odwoływać i chyba o to tylko chodzi.
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
05-08-2018, 11:19
Self pisze:
No nie wiem, może kurwa nie słuchać na przykład? No chyba że chcecie napisać petycję do Torbiela, żeby ponownie zaszył się w lasach Pomorza, które zwierza są pełne, i znalazł natchnienie do nagrania kolejnego Świętowita.
Nowy numer w sumie ograny od lat standard - chujowy teledysk, kawałek sam w sobie taki se, a tytuł płyty soł edgy. Z nową płytą pewnie będzie u mnie jak z Szatniarzem - przesłucham kilka razy, stwierdzę że jest w miarę ok, ale nigdy nie wrócę.
można też nie komentować, nie powtarzać po raz setny, że się tego nie lubi i że plastikowa chujnia, mieć wyjebane....
-
hcpig
05-08-2018, 12:37
Self pisze:
No nie wiem, może kurwa nie słuchać na przykład?
Naczelnego produktu eksportowego nie słuchać? Jak to tak...
Yare Yare Daze
-
TheDude
05-08-2018, 12:41
^ Skoro na eksport to niech za granicą ludzie słuchają :)
-
Mental
- weteran forumowych bitew
05-08-2018, 12:43
hcpig pisze:Mental pisze:miałem nie pisać nic nt behemoth, ale napiszę po raz kolejny - czy ktoś w ogóle kurwa słucha jak te wszyskie mixy i masteringi pierdolą tę muzykę przerabiając ją na asłuchalną plastikową papkę? kurwa, plastikowe wiadro lepiej brzmi niż ta "perkusja".
Ja też nie wiem gdzie są ci wszyscy ludzie, którzy się tym jarają, może jacyś forumowicze ujawnią się i opowiedzą.
nie doprecyzowałem, chodziło o to czy twórcy w ogóle słuchają tego zanim wypuszczą materiał w świat.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
hcpig
05-08-2018, 13:46
Tam jest wszystko wykalkulowane na maxa, sound jest taki a nie inny bo dobrze brzmiało na odtwarzaczu mp3 i słuchawkach za 10 zł.
Yare Yare Daze
-
Medard
05-08-2018, 14:58
hcpig pisze:Tam jest wszystko wykalkulowane na maxa, sound jest taki a nie inny bo dobrze brzmiało na odtwarzaczu mp3 i słuchawkach za 10 zł.
I multimedialnym samartphonie za 400 plnów.
-
vicek
- zahartowany metalizator
05-08-2018, 20:20
hcpig pisze:Tam jest wszystko wykalkulowane na maxa, sound jest taki a nie inny bo dobrze brzmiało na odtwarzaczu mp3 i słuchawkach za 10 zł.
Dlatego ją się pytam, dlaczego obecnie w muzyce metalowej jest moda na gitary z dużą ilością środkowego pasma, dlaczego werbel jest schowany a stopy brzmią jak gówniane sample z kompa? Co było złego w brzmieniu gitary starej Metalliki lub Pantery?
-
hcpig
05-08-2018, 20:44
Kiedyś założyłem temat o muzie dobrej do słuchania w busie (w sensie w takich warunkach) i po licznych testach mogę stwierdzić że te modern albumu metalowe świetnie się do tego nadają. Pytasz dlaczego jest taka strategia? Bo metalowcy to też już nie są koneserzy zakopani w piwnicy z wysokiej klasy sprzętem hi-fi i cała rewolucja technologiczna dotnkęła ich w taki sam sposób jak fanów np. popu czy hip-hopu. Trochę pogadałem z młodszym pokoleniem i słuchanie muzy z youtube, Spotify to zasada i norma a główny nośnik to mp3 (niektórych nawet nie obchodzi bitrate lol).
Na technologii produkcji się nie znam, cośtam wiem jedynie o loudness war (oceniam tylko efekt) natomiast jak ktoś jest w stanie przeprowadzić jakąś bardziej szczegółową analizę to niech daje.
Yare Yare Daze
-
vicek
05-08-2018, 21:13
No dobra ale stare albumy przecież nie brzmią wcale źle na tanich słuchawkach od mp3
-
Ubzdur
- w mackach Zła
05-08-2018, 21:43
Myślę że tu nastąpił efekt wahadła- wraz z popularyzacją brzmienia typu- gitary bez środka ale z mocnymi basem i górą, perkusją w górnych rejestrach (klikajaca stopa)- nastąpiła fala okropnie brzmiących kaleczacycch taką produkcję i w efekcie zwrot ku brzmieniom wcześniejszym, (lata 70) zbliżonym bardziej do naturalnego brzmienia perkusji oraz gitar z wyraźnym środkiem (ghost (ale nie słuchałem wiele wiec może ślepy strzał, ale produkcja longa Blood Incantation- perka złoto). Moim zdaniem to był dobry kierunek, ale tez poszło ad extremum i będzie znowu powrót do pierwszego brzmienia, wiec może osiągniemy, nomen omen, złoty środek :)
-
dzik
05-08-2018, 22:00
A ja bez żadnego powodu postanowiłem ponownie przesłuchać wszystkie pełniaki zespołu Behemoth. Żeby się nie zamulić za bardzo będę słuchał maksymalnie jedną(1) płytę na dzień. I tak dzisiaj poleciał Sventevith. Dobra płyta z bdb wokalami. Taki porządny black metal z klawiszami. Na pewno nie był to czas stracony. Jutro Grom.
dobry kościół to kościół spalony
-
Marcin
- postuje jak opętany!
06-08-2018, 00:24
Do następnego albumu Nergal powinien kpić z Mohammeda i zobaczyć, jak to działa .
-
Lukass
07-08-2018, 21:48
dzik pisze:A ja bez żadnego powodu postanowiłem ponownie przesłuchać wszystkie pełniaki zespołu Behemoth. Żeby się nie zamulić za bardzo będę słuchał maksymalnie jedną(1) płytę na dzień. I tak dzisiaj poleciał Sventevith. Dobra płyta z bdb wokalami. Taki porządny black metal z klawiszami. Na pewno nie był to czas stracony. Jutro Grom.
Odważna decyzja, lada chwila zaczną się schody...
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Nerwowy
07-08-2018, 21:49
Marcin pisze:Do następnego albumu Nergal powinien kpić z Mohammeda i zobaczyć, jak to działa .
xDDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
07-08-2018, 23:47
Marcin pisze:Do następnego albumu Nergal powinien kpić z Mohammeda i zobaczyć, jak to działa .
Ty może wreszcie do następnego 10-cio lecia nauczysz się pisać po polsku bo aż oczy bolą ilekroć cokolwiek piszesz. I kto to jest kurwa Mohammed?? :D
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
-
Medard
08-08-2018, 00:16
Anthropophagus pisze:Marcin pisze:Do następnego albumu Nergal powinien kpić z Mohammeda i zobaczyć, jak to działa .
Ty może wreszcie do następnego 10-cio lecia nauczysz się pisać po polsku bo aż oczy bolą ilekroć cokolwiek piszesz. I kto to jest kurwa Mohammed?? :D
Po co Nergal miałby atakować muzułmanów islamistów?
Niech Francuzi albo Szwedzi to robią, albo niech dalej ubierają się w rajstopki i męskie stringi i mówią, że nie ma problemu.
Nam kłopoty nie są potrzebne i jest ich u nas zbyt mało, żeby mogli stwarzać problemy.
-
byrgh
08-08-2018, 00:31
Jeżeli dla kogoś synonimem 'rebel' jest to, że płynie się z prądem i atakuje w baranim pędzie wszystko, co inni, to nie jest godny, by słuchać prawdziwych nonkonformistów z lat dawno wybrzmiałych.
A jak ktoś myśli, po chuj tykać się tematów, które nas nie dotyczą, to nawet mi go nie żal.
-
ozzy
- postuje jak opętany!
08-08-2018, 04:11
Anthropophagus pisze:Marcin pisze:Do następnego albumu Nergal powinien kpić z Mohammeda i zobaczyć, jak to działa .
Wydaje mi się że chodzi o Glace :D
SODOM i chuj