MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: MORBID ANGEL

14-05-2018, 16:46

Headcrab pisze:Wciąż jestem ciekaw wyroku forum.
Forum jeszcze się zastanawia nad ostatecznym wyrokiem

Obrazek
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

15-05-2018, 08:30

DC>MA wiadomo.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

15-05-2018, 12:20

MA>DC wiadomo.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-05-2018, 13:26

Heretyk pisze:ale ciśnienie niektórym to się chyba mocno podniosło. przy takich kurwa błahostkach
Kto ma ten ma.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

15-05-2018, 18:32

Ja pierdolę, jak dzieci.

Ja tylko dodam, że dość mocno męczyłem ostatni album i ma naprawdę kilka zajebistych momentów. Już to pisałem w swojej notce na blogaSSku, ale oni nie mogli w sumie nagrać w tym momencie innej płyty, żeby nie popaść w autoparodię (gdyby próbowali nawiązywać do klasyków A-D) lub nie nagrać totalnego kału (kontynuacja "eksperymentów" IDI). Ale teraz rzadko raczej do niej wracam. Będę musiał za jakiś czas powrócić i sprawdzić, jak się prezentuje ze świeżą głową, gdy kurz po zadymie całkowicie opadnie.

DEAD CONGREGATION oczywiście zajebiste, ale co oni mają wspólnego z MA poza przynależnością podgatunkową to ja nie wiem. Równie dobrze można by było napisać, że GOLGOTHAN REMAINS > ostatnie MORBID ANGEL (bo pewnie dla niektórych to stwierdzenie będzie prawdziwe. Dla mnie będzie, bo Australijczycy nagrali znakomitą płytę), tylko po co i czego to dowodzi? Tego że już nie nagrywają przełomowych i rewelacyjnych płyt? Murzynie prośba. Dla niezorientowanych - ostatnią taką płytę nagrali 18, a może nawet 20 lat temu. Czy to musi od razu oznaczać taką antagonizację opinii: "guwno 2/10 trzeba być dałnem żeby się jarać nowym MA" vs "bogi death metalu rozstawiają konkurencję po kątach"? Tzn. nie mam nic do antagonizacji opinii samej w sobie, bardziej do poziomu dyskusji w temacie. Ja wiem, że od jakiegoś czasu każda gorętsza dyskusja na forume kończy się wyzwiskami na lewo i prawo, ale tego tematu czytać się już nie da. Ostatnie kilka stron tylko przekartkowałem w poszukiwaniu jakichś wartościowych wypowiedzi i było ich kilka na krzyż. Pozostałe z nich można zamienić na krótkie "spierdalaj" i ich wartość merytoryczna by specjalnie nie spadła. Wytrwałość niektórych w obsrywaniu swoich oponentów jest zatrważająca, przecież od premiery płyty minęło prawie pół roku.

Weźcie się ogarnijcie, na spacer idźta, pobawcie się z dzieckiem, wyruchajcie żonę/dziewczynę/sąsiadkę, cokolwiek.
535

15-05-2018, 18:42

Nic z tego nie zrozumiałem. szczególnie we fragmencie, że te kapele nie mają ze sobą nic wspólnego. No ale o tym nie chce mi się już dyskutować, bo skończy się tak jak z Szopenem w temacie Satyricon. Proszę ojcze o jasne wytyczne, co mam wypierdolić przez okno? Ostatnią płytę Morbid Angel, czy całą dyskografię Dead Congregation?
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

15-05-2018, 19:09

/\
Nawet zabawne...
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-05-2018, 19:11

:D
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-05-2018, 19:25

535 pisze:Nic z tego nie zrozumiałem. szczególnie we fragmencie, że te kapele nie mają ze sobą nic wspólnego. No ale o tym nie chce mi się już dyskutować, bo skończy się tak jak z Szopenem w temacie Satyricon. Proszę ojcze o jasne wytyczne, co mam wypierdolić przez okno? Ostatnią płytę Morbid Angel, czy całą dyskografię Dead Congregation?

Sprzęt grający.

A tak powaznie to nic, słuchaj obydwu skoro muzyka tworzona przez te dwie zacne kapele sprawia Ci przyjemność. Co sprawia wiekszą, zależy od chwili, ilości trunków spozytych w takich a nie innych okolicznościach, nastroju i pewnie 2487 innych rzeczy, więc na nic zda się kłótnia o to, która z tych załóg dzierży berło na death metalowym tronie.
535

15-05-2018, 19:42

Nasum pisze:...na nic zda się kłótnia o to, która z tych załóg dzierży berło na death metalowym tronie.
Przecież ja się nie kłócę, a już szczególnie o te załogi. Dla mnie sprawa jest jasna.
Awatar użytkownika
Ascetic

15-05-2018, 20:48

Self pisze:Ja pierdolę, jak dzieci.

Ja tylko dodam, że dość mocno męczyłem ostatni album i ma naprawdę kilka zajebistych momentów. Już to pisałem w swojej notce na blogaSSku, ale oni nie mogli w sumie nagrać w tym momencie innej płyty, żeby nie popaść w autoparodię (gdyby próbowali nawiązywać do klasyków A-D) lub nie nagrać totalnego kału (kontynuacja "eksperymentów" IDI). Ale teraz rzadko raczej do niej wracam. Będę musiał za jakiś czas powrócić i sprawdzić, jak się prezentuje ze świeżą głową, gdy kurz po zadymie całkowicie opadnie.

DEAD CONGREGATION oczywiście zajebiste, ale co oni mają wspólnego z MA poza przynależnością podgatunkową to ja nie wiem. Równie dobrze można by było napisać, że GOLGOTHAN REMAINS > ostatnie MORBID ANGEL (bo pewnie dla niektórych to stwierdzenie będzie prawdziwe. Dla mnie będzie, bo Australijczycy nagrali znakomitą płytę), tylko po co i czego to dowodzi? Tego że już nie nagrywają przełomowych i rewelacyjnych płyt? Murzynie prośba. Dla niezorientowanych - ostatnią taką płytę nagrali 18, a może nawet 20 lat temu. Czy to musi od razu oznaczać taką antagonizację opinii: "guwno 2/10 trzeba być dałnem żeby się jarać nowym MA" vs "bogi death metalu rozstawiają konkurencję po kątach"? Tzn. nie mam nic do antagonizacji opinii samej w sobie, bardziej do poziomu dyskusji w temacie. Ja wiem, że od jakiegoś czasu każda gorętsza dyskusja na forume kończy się wyzwiskami na lewo i prawo, ale tego tematu czytać się już nie da. Ostatnie kilka stron tylko przekartkowałem w poszukiwaniu jakichś wartościowych wypowiedzi i było ich kilka na krzyż. Pozostałe z nich można zamienić na krótkie "spierdalaj" i ich wartość merytoryczna by specjalnie nie spadła. Wytrwałość niektórych w obsrywaniu swoich oponentów jest zatrważająca, przecież od premiery płyty minęło prawie pół roku.

Weźcie się ogarnijcie, na spacer idźta, pobawcie się z dzieckiem, wyruchajcie żonę/dziewczynę/sąsiadkę, cokolwiek.
UUUU. gruba konstatacja. UUUUU.
pożartowalim, a tera na poważnie.
Ty tak na poważnie?

lubię. (to podkreślone).
od momentu jak Plastusz nam zeszedł zdecydowanie za mało ekscesów jest.
może jakaś petycja? list otwarty? albo szantaż? może kurwia(sz)ż wróci
lys på slutten av lys
Karkasonne

15-05-2018, 20:50

Ascetic, jesteś pewien że to ,,się" w sygnaturze jest potrzebne?
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

15-05-2018, 20:52

Ujebały mi się właśnie rzepy w Kubotach więc upuszczę trochę jadu i z kronikarskiego obowiązku tylko kamratom przypomnę, że Morbid Angel dzierżył zasłużenie berło na Death Metalowym tronie tak do 98' roku, w okolicach 2011 roku David Vincent postanowił sobie owo berło wsadzić w dupę i nasrać na Death Metalowy tron popełniając najbardziej żałosną płytę w historii Death Metalu. NIKT NIGDY nie upadł tak kurewsko nisko z tak wysoka w całej historii ekstremalnego grania więc twierdzenie, że owa święta krowa dalej siedzi na tronie z berłem jest równie kuriozalne jak twierdzenie, że Adversarial czy Blood Incantation to "kolejna 10 woda po kisielu Incantation" bo żeby pierdolić takie farmazony to trzeba mieć naprawdę potężną wiedzę o Death Metalu i co najmniej kupować sobie bilet na trybuny na koncert Slayera.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-05-2018, 20:57

Morbid Angel dzierżył zasłużenie berło na Death Metalowym tronie tak do 98' roku, w okolicach 2011 roku David Vincent postanowił sobie owo berło wsadzić w dupę i nasrać na Death Metalowy tron popełniając najbardziej żałosną płytę w historii Death Metalu. NIKT NIGDY nie upadł tak kurewsko nisko z tak wysoka w całej historii ekstremalnego grania.
Prawda. Niestety jednak dla tego forum - a moze i stety, bo jest z czego smiac sie - do pewnych madryjolow to nie dociera. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic

15-05-2018, 21:04

Karkasonne pisze:Ascetic, jesteś pewien że to ,,się" w sygnaturze jest potrzebne?
myślę, że jest zbyteczne.
stop. wiem to na pewno.
niech sobie będzie,ok?
lys på slutten av lys
byrgh
zahartowany metalizator

15-05-2018, 21:08

Karkasonne pisze:Obrazek
Sram w hipopotamim stylu w nowe Morbid Angel i Dead Congregation. Lepiej?
Karkasonne

15-05-2018, 21:13

Ascetic pisze:
Karkasonne pisze:Ascetic, jesteś pewien że to ,,się" w sygnaturze jest potrzebne?
myślę, że jest zbyteczne.
stop. wiem to na pewno.
niech sobie będzie,ok?
Nie no, ja go nie wyganiam
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-05-2018, 21:14

ten poważny spór można rozstrzygnąć jedynie na Wielickiej
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

15-05-2018, 22:10

To łączenie Morbid Angel z Dead Congregation jest bez sensu. MA to można porównywać z Deicide czy Obituary, a DC to na przykład z Blood Incantation.
To trochę tak jakby zestawić ze sobą Burzum i Nordvrede. Albo Slayer i Aura Noir.
dobry kościół to kościół spalony
ODPOWIEDZ