KAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KAT
Fajnie, że już macie CD. Ja kupiłem w poniedziałek, do razu opłaciłem i jeszcze nie ogarnęli wysyłki. Qrwa, za 80 zł to serwis powinien lecieć 24 h na dobę. :-)
all the monsters will break your heart
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Ja brzmienie Zwierciadła lubię, ale nie oszukujmy się - do najlepszych nie należy i w momencie ukazywania się płyty było sporym regresem i jedną z głównych wad. Nie chciałbym w tej wersji słuchać Popióra. Tak jak jest teraz jest okej. Gitary rzeczywiście brzmią dosyć sterylnie, ale nie oszukujmy się - to nie tylko kwestia ukręcenia tak, a nie inaczej gałek, ale też sposobu gry Hiro, który gra idealnie równiutkie z chirurgiczną precyzją. Zupełnie inaczej niż Regulski chociażby.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Kto ma ten ma. Ja wypożyczyłem, bo kupowac nie mam zamiaru ;)nicram pisze:Fajnie, że już macie CD. Ja kupiłem w poniedziałek, do razu opłaciłem i jeszcze nie ogarnęli wysyłki. Qrwa, za 80 zł to serwis powinien lecieć 24 h na dobę. :-)
- Medard
+1 nie kupiłem i pewnie nie kupię.Harlequin pisze:Kto ma ten ma. Ja wypożyczyłem, bo kupowac nie mam zamiaru ;)nicram pisze:Fajnie, że już macie CD. Ja kupiłem w poniedziałek, do razu opłaciłem i jeszcze nie ogarnęli wysyłki. Qrwa, za 80 zł to serwis powinien lecieć 24 h na dobę. :-)
To będzie straszne dla wielu, co teraz napiszę, ale nie mam już żadnej płyty Kata. Z klasyków polskiej sceny thrash pozostawiłem sobie dwa pierwsze Wolf Spidery.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
ta czesc faktycznie jest straszna.Medard pisze:+1 nie kupiłem i pewnie nie kupię.Harlequin pisze:Kto ma ten ma. Ja wypożyczyłem, bo kupowac nie mam zamiaru ;)nicram pisze:Fajnie, że już macie CD. Ja kupiłem w poniedziałek, do razu opłaciłem i jeszcze nie ogarnęli wysyłki. Qrwa, za 80 zł to serwis powinien lecieć 24 h na dobę. :-)
To będzie straszne dla wielu, co teraz napiszę, ale nie mam już żadnej płyty Kata. Z klasyków polskiej sceny thrash pozostawiłem sobie dwa pierwsze Wolf Spidery.
Guilty of being right
- Drone
Szok i zdumienie! Metalowcy go nienawidzą! ;)Medard pisze: To będzie straszne dla wielu, co teraz napiszę, ale nie mam już żadnej płyty Kata.
Ale to nic, ja poszedłem dużo dalej: kupiłem "MInd Cannibals A.D. 2016" - poza kilkoma wzmiankami nie wyczerpującymi tematu, nie natrafiłem na szczegółową recenzję, czym to cudo się różni od pierwotnej wersji. Jak przyjdzie, to napiszę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Medard
To będziesz miał jeszcze większy problem, nie przesłuchałem do tej pory Mind Cannibals, nawet z youtuba.Drone pisze:Szok i zdumienie! Metalowcy go nienawidzą! ;)Medard pisze: To będzie straszne dla wielu, co teraz napiszę, ale nie mam już żadnej płyty Kata.
Ale to nic, ja poszedłem dużo dalej: kupiłem "MInd Cannibals A.D. 2016" - poza kilkoma wzmiankami nie wyczerpującymi tematu, nie natrafiłem na szczegółową recenzję, czym to cudo się różni od pierwotnej wersji. Jak przyjdzie, to napiszę.
- Medard
Tego nie wiem, ale wielu ludzi na tym forum ma taki problem, zbyt wielu.Drone pisze:Sugerujesz, że skala moich problemów jest zależna od tego, jakie płyty przesłuchałeś, a jakich nie?
- Block69
- zahartowany metalizator
Właśnie przesłuchałem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Chętnie kupiłbym teraz CD, ale nie złamię się, ni chuja. Pójdę na koncert i tam im dam zarobić. Bardzo fajne są te śląskie wtrącenia i wielka szkoda, że jest ich tak mało. A teksty świetne. MOSZ RECHT ROMAN.
PENIS METAL
- maciek z klanu
Dokładnie tak!!! Brakuje tego tutaj.Andrew G. pisze:Ja to wolałem jak Roman śpiewał o diabłach i czarownicach. Poważnie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Myślę że sam nie wie. Ja to interpretuje że porusza się w 3 tematach tj. anty kościół, seks i sytuacja w państwie.Nasum pisze:A o czym śpiewa teraz?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Nasum
Teksty Romana zawsze były dość......no nie wiem jak to nazwać, żeby nie urazić fanbojów, powiem że słabe. Oczywiście dla mnie, ktoś może odnaleźć w nich nawet jakieś przesłanie czy poetycki wymiar, ja jakoś bardziej nieczuły jestem. Natomiast chodziło mi o ogólne określenie sensu tych liryk, jakiegoś kierunku, motywu przewodniego. Tak więc podziękował.
Romanowi też, bo jak teksty o szatanie, diabłach, czarownicach sensu zbyt wielkiego mieć nie muszą, to już ocenianie sytuacji społeczno-politycznej w jego wykonaniu może okazać się karkołomnym zadaniem.
Romanowi też, bo jak teksty o szatanie, diabłach, czarownicach sensu zbyt wielkiego mieć nie muszą, to już ocenianie sytuacji społeczno-politycznej w jego wykonaniu może okazać się karkołomnym zadaniem.
- Drone
Można zarzucić tym tekstom - i często słusznie - rozchełstanie i brak kierunku, ale trudno im jednocześnie odmówić specyficznej poetyki i siły wyrazu. Zresztą miał teksty lepsze i gorsze. Dla mnie benchmarkiem tak muzycznym, jak i lirycznym jest "Zawieszony sznur" z "Bastarda".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Hatefire
Z tekstami Romana jest tak że nie należy się nad nimi zastanawiać tylko pozwolić im płynąć obok muzyki. W sumie jego liryki to taki trochę strumień świadomości, stąd brakuje im często dyscypliny. Przekładając na film Roman stawia klimat a nie na fabułę. Ja lubię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
uwazaj, bo okazuje sie, ze 3/4 forume uwaza go za czwartego wieszcza narodowego ;-)Nasum pisze:Teksty Romana zawsze były dość......no nie wiem jak to nazwać, żeby nie urazić fanbojów, powiem że słabe. Oczywiście dla mnie, ktoś może odnaleźć w nich nawet jakieś przesłanie czy poetycki wymiar, ja jakoś bardziej nieczuły jestem. Natomiast chodziło mi o ogólne określenie sensu tych liryk, jakiegoś kierunku, motywu przewodniego. Tak więc podziękował.
Guilty of being right
-
Nasum
Zbiera się na deszcz.
... Już smoki grzmią.
Rozwścieczony wiatr tańczy swoje fru...
Lubię deszcz.
Zasmarkany maj.
Ence pence,
Puchną ręce.
- Stary trzyma kij.
Czemu, komu pierdziel w domu
I miłosne sny.
Po niemiłosnym dniu?
Lej mnie, lej
... A gorzkie mlecze lśnią.
Z nich wianki tkam dla cór.
Kiedyś dopłyną do ich rąk.
Krzyku trzeba mi.
- Kiedy szept bojaźliwie łka.
Śmiechu trzeba mi.
- Kiedy ktoś tymi łzami łgał.
Ence pence,
Puchną ręce.
Czarny trzyma kij.
Czemu mistrze krzyż w tornistrze
I miłosne sny,
Po niemiłosnym dniu?
Lej mnie, lej
A gorzkie mlecze lśnią
Z nich wianki tkam dla cór...
Kiedyś dopłyną do ich rak.
W rzece świętej, lecz brudnej z życia
Zwilżcie ciała.
Piachem wodnym chrzczę
- Bursztynowy duch podziemi
Z tym tekstem to - jeśli byłby rozpracowywany na lekcjach języka polskiego - na pytanie "co autor miał na myśli" , rozłożyłbym bezradnie ręce i poprosił o pałę.
... Już smoki grzmią.
Rozwścieczony wiatr tańczy swoje fru...
Lubię deszcz.
Zasmarkany maj.
Ence pence,
Puchną ręce.
- Stary trzyma kij.
Czemu, komu pierdziel w domu
I miłosne sny.
Po niemiłosnym dniu?
Lej mnie, lej
... A gorzkie mlecze lśnią.
Z nich wianki tkam dla cór.
Kiedyś dopłyną do ich rąk.
Krzyku trzeba mi.
- Kiedy szept bojaźliwie łka.
Śmiechu trzeba mi.
- Kiedy ktoś tymi łzami łgał.
Ence pence,
Puchną ręce.
Czarny trzyma kij.
Czemu mistrze krzyż w tornistrze
I miłosne sny,
Po niemiłosnym dniu?
Lej mnie, lej
A gorzkie mlecze lśnią
Z nich wianki tkam dla cór...
Kiedyś dopłyną do ich rak.
W rzece świętej, lecz brudnej z życia
Zwilżcie ciała.
Piachem wodnym chrzczę
- Bursztynowy duch podziemi
Z tym tekstem to - jeśli byłby rozpracowywany na lekcjach języka polskiego - na pytanie "co autor miał na myśli" , rozłożyłbym bezradnie ręce i poprosił o pałę.