KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bień
- postuje jak opętany!
Re: KRIEGSMASCHINE
Ok plyty w posiadaniu..bardzo podoba mi sie wydanie.Pomysl z digi trafiony w 10.Material przeslucham jak wyjde z roboty wiec byle do 16.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
i jak ? słuchał już ktoś ?
- morbid
- rasowy masterfulowicz
słuchał już ktos,bo inaczej sznury samobójcze zastosujemy.....Bloodcult pisze:i jak ? słuchał już ktoś ?
- twoja_stara_trotzky
no przecież wam napisałem, jaka jest płyta :D
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
dziękujemy ci za twą mądrość mistrzu zen !twoja_stara_trotzky pisze:no przecież wam napisałem, jaka jest płyta :D
ale jeśli jest taka faktycznie (w co niewątpię) to bdb!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Immanis
- postuje jak opętany!
Ja słuchał ale tylko raz, bo potem się ze szczęścia najebalim...
- Sova
- rasowy masterfulowicz
nie chcę wkurwiać ludzi, bo płyty/szirty dopiero jutro odbieram osobiście z Krakowa, tłocznia rzeczywiście się nie spisała i dostarczyła tylko garstkę płyt dla zespołu, aby premiera była w zapowiedzianym dniu. ale do rzeczy:
to jest bardzo brzydka płyta. wsysa jak czarna dziura. nie daje słuchaczowi chwili oddechu. polecam posłuchać jej na mega kacu, serio, wiem co piszę. 6 utworów, 6 bolesnych dla ciała i duszy utworów.
rzeczywiście Darkside oszalał.
nr 1 w tym roku a jak ktoś przebije ten album to szacun.
to jest bardzo brzydka płyta. wsysa jak czarna dziura. nie daje słuchaczowi chwili oddechu. polecam posłuchać jej na mega kacu, serio, wiem co piszę. 6 utworów, 6 bolesnych dla ciała i duszy utworów.
rzeczywiście Darkside oszalał.
nr 1 w tym roku a jak ktoś przebije ten album to szacun.
- COFFIN
Grunt, żeby do piątku doszła.Sova pisze:nie chcę wkurwiać ludzi, bo płyty/szirty dopiero jutro odbieram osobiście z Krakowa, tłocznia rzeczywiście się nie spisała i dostarczyła tylko garstkę płyt dla zespołu, aby premiera była w zapowiedzianym dniu.
Bardzo dobrze:]Sova pisze: rzeczywiście Darkside oszalał.
'Come the Blessed Madness'
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
A wiadomo czy płyty sprzedawane przez no-solace juz poszły, czy ten sam problem?
this is a land of wolves now
- Sova
- rasowy masterfulowicz
jestem pewien, że No-Solace działa sprawnie i wysyła sukcesywnie płyty. Jednak trzeba uwzględnić fakt, że zamówień jest ogrom a to jest mały, podziemny label i moce przerobowe nie są nieograniczone.Riven pisze:A wiadomo czy płyty sprzedawane przez no-solace juz poszły, czy ten sam problem?
- Bień
- postuje jak opętany!
Przez no solace(przynajmniej allegro) juz poszly bo dostalem.
Plyte sluchalem narazie 2 razy i pierwsze wrazenie jest bardzo pozytywne ale by napisac cos wiecej potrzebuje jeszcze z 2 odsluchy ;]
Plyte sluchalem narazie 2 razy i pierwsze wrazenie jest bardzo pozytywne ale by napisac cos wiecej potrzebuje jeszcze z 2 odsluchy ;]
- Riven
- Kontakt:
- COFFIN
Ale widać niezły ruch - strona nowa, fejsy, sklep itd. Zaczynają działać na 'poważnie'?. Możnaby zadać pytanie - po co w takim razie jeszcze M. NH?:)Sova pisze: jestem pewien, że No-Solace działa sprawnie i wysyła sukcesywnie płyty. Jednak trzeba uwzględnić fakt, że zamówień jest ogrom a to jest mały, podziemny label i moce przerobowe nie są nieograniczone.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Dystrybucja na świecie to nie jest jednak łatwa sprawa, a NH ma swoją renomę i kontakty - po co rezygnować z dobrego kontaktu.COFFIN pisze:Ale widać niezły ruch - strona nowa, fejsy, sklep itd. Zaczynają działać na 'poważnie'?. Możnaby zadać pytanie - po co w takim razie jeszcze M. NH?:)Sova pisze: jestem pewien, że No-Solace działa sprawnie i wysyła sukcesywnie płyty. Jednak trzeba uwzględnić fakt, że zamówień jest ogrom a to jest mały, podziemny label i moce przerobowe nie są nieograniczone.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- COFFIN
To wiem, chodziło mi raczej o kwestię praw autorskich itp. Ale mechanizm działa i widać, że układ gra:)
- DST
- rasowy masterfulowicz
Listonosz zapewnił mi dzisiaj świetny start w nowy dzień przynosząc mi nowe Kriegsmaschine. Jestem po dwóch przesłuchaniach, ale taki album trzeba będzie posłuchać z kilkanaście razy, żeby coś tam się zaczęło układać. Płyta ładnie, acz dość ascetycznie, wydana. Bębny to jest jakaś masakra - koleś tak popuścił lejce, że ma się wrażenie jakby leciał co chwilę "pod prąd" i momentami wręcz grał na opak. Ciężko wytłumaczyć, ale Ci co posłuchają powinni wiedzieć o co mi chodzi. No i gratuluje przykładania wagi do dynamiki w graniu na bębnach, co jest rzadkością w takim graniu.
- Riven
- Kontakt:
Ciezko czytac mi w/w posty, w sumie to uswiadomilem sobie, ze na zaden inny album od dawna tak nie czekalem ;).
this is a land of wolves now
- COFFIN
Zobaczymy, może dzisiaj i do mnie dotrze:)
e: chyba jest, listonosz dzwonił:)
e: chyba jest, listonosz dzwonił:)
Ostatnio zmieniony 05-02-2014, 12:10 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
-
535
Bez słuchania zgaduję, że mamy do czynienia z pojętnym uczniem Carla-Michaela Eide.DST pisze: Bębny to jest jakaś masakra - koleś tak popuścił lejce, że ma się wrażenie jakby leciał co chwilę "pod prąd" i momentami wręcz grał na opak. Ciężko wytłumaczyć, ale Ci co posłuchają powinni wiedzieć o co mi chodzi.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Teksty to też sprawa, która zasługuje na osobne omówienie. Podobnie jak w przypadku Mgły, inspiracje egzystencjalizmem (na moje oko) aż skaczą do oczu. I mam też wrażenie, że mogło znaleźć się miejsce na odniesienia do myśli pewnego zwichrowanego francuza, który bardzo często posługiwał się metaforą słońca i uczynił z niego symbol swej specyficznej ekonomii. Ale to drugie może być moją nadinterpretacją:)