Fajny żart. :)Skaut pisze: Prochu nie wymyślili niestety, a nawet ostatnie Funebrarum zjada "Towards the Megalith" z palcem w dupie.
DISMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DISMA - [201?]
Dokładnie. Tu nikt przecież nie twierdzi, że to jest odkrywcze i wnosi dużo nowego do tematu. Po prostu zrobili perfekcyjny album w określonej stylistyce. Dla mnie wystarczy, żeby się zachwycać.
- Block69
- zahartowany metalizator
FUNEBRARUM jest dobre, jednak wole DISME. Jest wolniej, bardziej ponuro i z lepszym soundem (i okładką i wokalem itd.).
PENIS METAL
-
tak właśnie
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Przysnąłem słuchając tego. Takie współczesne Abhorrence, tyle, że bez młodzieńczej iskry. Funebrarum zresztą generuje dokładnie te same nasenne wibracje, jeno w szybszych tempach. Jak wymoszczą coś na poziomie Slumber Of Sullen Eyes, Nespithe albo jankeskiego Infestera to mnie obudźcie...
- Lykantrop
Kraft pisze:Przysnąłem słuchając tego. Takie współczesne Abhorrence, tyle, że bez młodzieńczej iskry. Funebrarum zresztą generuje dokładnie te same nasenne wibracje, jeno w szybszych tempach. Jak wymoszczą coś na poziomie Slumber Of Sullen Eyes, Nespithe albo jankeskiego Infestera to mnie obudźcie...
Przecież oni takie Slumber of Sullen Eyes czy Nespithe zjadają na śniadanie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kraft
Wyższe stany średnie i nic więcej. Ekscytacja solidną nowością przy zalewie szamba - wiadoma sprawa, ale żeby od razu takie banialuki pisać... Jeszcze Graves Of The Archangels nad Mortal Throne postaw.
- Glene
Chyba Cie troche ponioslo. Debiuty Demigod i Demilich to klasyki gatunku, wyznaczajace jego rozwoj i ramy. Disma jest zespolem wtornym, zamrozonym w latach 90. Album jest dobry lecz nic ponad to.
Po przesłuchaniu sampla wziąłem to w ciemno i spodziewam sie porządnego death metalu, ale czytając ten wątek mam momentami wrażenie, że Disma to jakieś objawienie, na którego pełnoczasowy debiut wszyscy od dawna czekali itd. Ja tam się z forum dowiedziałem, że cos takiego istnieje...
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Jakiej płyty?Maleficio pisze:Jest dla mnie idealne... Szkoda, ze kolesie z Azarath nie nagrali takiej płyty
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: DISMA
Jakbyś słuchał non stop CRIONICS, FRONTSIDE i VIRGIN SNATCH też byś tak pierdolił :)
Takoż i ja dowiedziałem się o tym z forum. Nawet nie wiedziałem, że Pillard tukej się udziela, ale kurwa, to je fajowe w chuj!Conflagrator pisze:Po przesłuchaniu sampla wziąłem to w ciemno i spodziewam sie porządnego death metalu, ale czytając ten wątek mam momentami wrażenie, że Disma to jakieś objawienie, na którego pełnoczasowy debiut wszyscy od dawna czekali itd. Ja tam się z forum dowiedziałem, że cos takiego istnieje...
PENIS METAL
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
dzisiaj przyszła płyta, z oryginału brzmienie kruszy mury
będzie dostępny winyl?
będzie dostępny winyl?
- Lykantrop
Zależy co za tymi kilkunastoma innymi tytułami nazwy się kryją. Jeśli myślałeś o pierwszeństwie nowego Vader przed Disma to odpowiedź jest pozytywna - fajna, słuchać, nie stawiać na półce do czasu gruntownego zbadania tematu.IRONMIL pisze:to fajna ta płyta czy nie fajna - bo dzisiaj przyszła razem z kilkunastoma innymi i nie wiem czy jej słuchać czy tylko postawić na półce :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kraft
Pułkownik zdecydowanie. Taki z metra cięty - odtąd dotąd się poruszamy, żeby się nie daj boże oldskuloffcom nie narazić. Jebniemy gruby przester, naniesiemy na wszystko tonę reverbu i echa i dawaj liczym talary. Żeby tu chociać jeden oryginalny riff był... Ni chuja panie.
Włączyłem jako pierwszą - zaciekawiło mnie po lekturze tego tematu. Nic odkrywczego albo zajebiście brzmi, bardzo dobre wokale. Po pierwszym kawałku już się cieszę z tego zakupu (zaczął się drugi - bardzo wolny i cholernie ciężki, piękny...) . Bardzo lubię takie granie.