SEPTIC FLESH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-02-2008, 16:54

Pelson
rasowy masterfulowicz

07-02-2008, 17:12

O, Attila.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

07-02-2008, 18:11

Autoportret Setha? Czy te oczy mogą kłamać... ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-02-2008, 18:19

absinthe_patriote pisze:
rob pisze:
absinthe_patriote pisze:Dimmu Borgir - be, Septic Flesh - cacy. Logika "osób tu piszących, które słuchają metalu".
podaj przykład
Przykładów ogólnej niechęci do tego przebrzydle zepsutego komercją DB namnożyło się od początku istnienia tego forum już zapewne tysiące, trudno żebyś nie zauważył:) Peany na czesć SF też niejednokrotnie się przewijały, nie tylko w tym temacie.
A porównałem te dwa zespoły, bo dla mnie to w dużej mierze identyczny schemat grania "metalu".
rob pisze:tutaj każdy jest mizantropijnym guru, na Masterfulu słuchanie metalu i przyznanie się publicznie do tego jest passe, pamiętaj o tym
Tak Cię ubodły te niepochlebne opinie? proponuję zluzowac szczęki, bo tu każdy ma prawo do opinii na każdy temat, i nic na to nie poradzisz, a juz napewno nie wylewając swe żale na wyimaginowanych "mizantropijnych guru";)))
nikomu niczego nie zabraniam, a zwłaszcza wypowiadania własnych opinii,żalów też nie wylewam,naucz sie czytać ze zrozumieniem, nic mnie nic tu nie ubodło(chyba tylko ciebie), tylko stwierdzam fakt, że od jakiegoś czasu na tym forum stało się modne jebanie kapel metalowych i osób które słuchają takiej muzy, na topie jest walenie sobie konia np. przy Rykardzie Parasol(tak na marginesie ciekawa muza) itp wykonawców z jednej strony ,a z drugiej właśnie jechanie po kapelach metalowych np Deicide,Obituary itp.jak kiedyś już to napisałem karierę robi tu stwierdzenie-METALOFCZYK czyli ogólnie mówiąc ma to być osoba ograniczona pod względem gustu muzycznego,a często tak mówią osoby które mają gówniane pojęcie o szeroko pojętej muzyce jak i staż(akurat tego nie uważam za jakąś wadę,tylko niektórzy nie znają swojego miejsca w szyku) uważam że parę osób tu piszących nie ma wogóle pojęcia o muzyce metalowej(czy ogólnie o muzyce) a głośno drą japę w temacie..., a jeszcze inni pomylili forum...
zaś mówienie o identycznym schemacie grania metalu przez DB i SF uważam za pomyłkę i nieporozumienie, są to dwie rożne kapele o innych inspiracjach i grające inaczej, wykorzystywanie elementów symfonicznych jest takim samym schematem jak gra na dwóch stopach czy używanie przesterów gitarowych, proponuje na nowo posłuchać w całości dyskografie jednych i drugich,
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

07-02-2008, 18:43

zaś mówienie o identycznym schemacie grania metalu przez DB i SF uważam za pomyłkę i nieporozumienie, są to dwie rożne kapele o innych inspiracjach i grające inaczej...
schemat moze inny, ale jesli chodzi o nowy kawalek to sa bardzo blisko DB. Takie mialem odczucia przy nowym samplu. Ale o calosci wypowiem sie, gdy przeslucham. Mam tylko pewne obawy, bo "Sumerian Daemons" to kawal dobrej muzy byl.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-02-2008, 18:48

Skaut_Kwatermaster pisze:
zaś mówienie o identycznym schemacie grania metalu przez DB i SF uważam za pomyłkę i nieporozumienie, są to dwie rożne kapele o innych inspiracjach i grające inaczej...
schemat moze inny, ale jesli chodzi o nowy kawalek to sa bardzo blisko DB. Takie mialem odczucia przy nowym samplu. Ale o calosci wypowiem sie, gdy przeslucham. Mam tylko pewne obawy, bo "Sumerian Daemons" to kawal dobrej muzy byl.
nie znam nowej płyty, więc się nie wypowiadam, `Sumerian ...` to JEST kawał dobrej muzy
jebać frajerów
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

07-02-2008, 19:58

rob pisze: stwierdzam fakt, że od jakiegoś czasu na tym forum stało się modne jebanie kapel metalowych i osób które słuchają takiej muzy, na topie jest walenie sobie konia np. przy Rykardzie Parasol(tak na marginesie ciekawa muza) itp wykonawców z jednej strony ,a z drugiej właśnie jechanie po kapelach metalowych np Deicide,Obituary itp.jak kiedyś już to napisałem karierę robi tu stwierdzenie-METALOFCZYK czyli ogólnie mówiąc ma to być osoba ograniczona pod względem gustu muzycznego
Smutne...:(
Przesadzasz;)

rob pisze:,a często tak mówią osoby które mają gówniane pojęcie o szeroko pojętej muzyce jak i staż(akurat tego nie uważam za jakąś wadę,tylko niektórzy nie znają swojego miejsca w szyku) uważam że parę osób tu piszących nie ma wogóle pojęcia o muzyce metalowej(czy ogólnie o muzyce) a głośno drą japę w temacie..., a jeszcze inni pomylili forum...
Tjaa...Proponuję zamknąć forum dla osób "niekompetentnych" w jakikolwiek sposób, niech zostaną sami "starzy wyjadacze", "metalowi koneserzy" i "prawdziwi znawcy Prawdziwego Metalu", a przynajmniej wyrzućmy tych, którzy owych "znawców" irytują...
rob pisze:wykorzystywanie elementów symfonicznych jest takim samym schematem jak gra na dwóch stopach czy używanie przesterów gitarowych, proponuje na nowo posłuchać w całości dyskografie jednych i drugich,

"Symfonika" w tym przypadku nie jest tylko detalem technicznym, który wpływa na brzmienie klasycznego instrumentarium metalowego...
Wykorzystanie klawiszy i elementów pseudooperowych na większą skalę, w połączeniu z tymi bardziej ekstremalnymi odmianami metalu to element charakterystyczny dla tych dwóch zespołów i umiejscawiający je w pewnej konkretnej niszy, w ramach której moge je porównywać i znajdować punkty zbiezne.
I gwoli ścisłości - mam tu na myśli ogół twórczości SF, nie tylko ostatnią płytę.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-02-2008, 20:13

W takim razie chyba nie masz pojecia o "ogole tworczosci" SF.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-02-2008, 20:21

absinthe_patriote - napisałem ci wcześniej naucz się czytać ze zrozumieniem ,byś nie tworzył później takich głupot jak ta:

`Tjaa...Proponuję zamknąć forum dla osób "niekompetentnych" w jakikolwiek sposób, niech zostaną sami "starzy wyjadacze", "metalowi koneserzy" i "prawdziwi znawcy Prawdziwego Metalu", a przynajmniej wyrzućmy tych, którzy owych "znawców" irytują...`

i ponawiam: posłuchaj sobie dokonań ww. kapel, odnoszę wrażenie że tak naprawdę nie znasz ich twórczości, tylko coś tam pobieżnie przesłuchałeś,mogę się oczywiście mylić, ale swoja wypowiedzią coś takiego sugerujesz
jebać frajerów
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

07-02-2008, 20:22

Od debiutu znam wszystko, czasy demówek jakoś mi umknęły, ale chyba nie maja tu szczególnego znaczenia. Pojęcie rzecz względna...
Z mojej strony eot, nie ma nad czym drzeć szat.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-02-2008, 20:24

twoja sprawa leje na to
jebać frajerów
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

07-02-2008, 20:34

rob pisze:absinthe_patriote - napisałem ci wcześniej naucz się czytać ze zrozumieniem ,byś nie tworzył później takich głupot jak ta:

`Tjaa...Proponuję zamknąć forum dla osób "niekompetentnych" w jakikolwiek sposób, niech zostaną sami "starzy wyjadacze", "metalowi koneserzy" i "prawdziwi znawcy Prawdziwego Metalu", a przynajmniej wyrzućmy tych, którzy owych "znawców" irytują...`
To akurat była odpowiedz na Twoje starcze biadolenie o tym jak Ci niedobrzy, niekompetentni ludzie przychodzą i niszczą Twój świat metalowych świętości. Nie koniecznie tak poważnie musiałeś to odbierać, wybacz, ze nie użyłem emotki;)Nauki czytania ze zrozumieniem nie polecam, bo chyba już na to za poxno;)))
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-02-2008, 21:39

absinthe_patriote pisze:
rob pisze:absinthe_patriote - napisałem ci wcześniej naucz się czytać ze zrozumieniem ,byś nie tworzył później takich głupot jak ta:
To akurat była odpowiedz na Twoje starcze biadolenie o tym jak Ci niedobrzy, niekompetentni ludzie przychodzą i niszczą Twój świat metalowych świętości. Nie koniecznie tak poważnie musiałeś to odbierać, wybacz, ze nie użyłem emotki;)Nauki czytania ze zrozumieniem nie polecam, bo chyba już na to za poxno;)))
człowieku, zapytam się kolokwialnie co ty pierdolisz? ile ty masz lat? jakie starcze biadolenie? piszesz człowieku jedną bzdurę w której są jakieś twoje chore wyobrażenia na temat mojej osoby, by po chwili przywalić jeszcze większą z jakimiś debilnymi insynuacjami w stosunku do mnie, kolejny fantasta na forum
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

08-02-2008, 22:01

Nie podoba mi się ten nowy numer. Plastik do kwadratu.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

16-02-2008, 17:00

wielbie ten zespół od lat wiec dlaczego mialbym odpuścic sobie nowy album?! na podstawie jednego kawałka wyrwanego z kontekstu nie będę oceniał czy genialnie czy tylko berdzo dobrze (bo tylko taka jest mozliwość) a porównania do Dimmu Burger potraktuje jednym stwierdzeniem: Smiech na sali ! :)
aryman
postuje jak opętany!

21-02-2008, 12:17

"Sumerian" plasuje się w ścisłej czołówce moich ulubionych płyt, a przy "Virtues Of The Beast" drżą mi szyby w oknach, nowy kawałek całkiem dobry, no ale ja nie jestem true, bo lubię czasem posłuchać Dimmu, a nawet (o zgrozo!) Cradle of Filth.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

21-02-2008, 14:02

aryman pisze:"Sumerian" plasuje się w ścisłej czołówce moich ulubionych płyt, a przy "Virtues Of The Beast" drżą mi szyby w oknach, nowy kawałek całkiem dobry, no ale ja nie jestem true, bo lubię czasem posłuchać Dimmu, a nawet (o zgrozo!) Cradle of Filth.
jesteś TRV bo słuchasz DSO ;)
jebać frajerów
aryman
postuje jak opętany!

21-02-2008, 14:48

rob pisze:
aryman pisze:"Sumerian" plasuje się w ścisłej czołówce moich ulubionych płyt, a przy "Virtues Of The Beast" drżą mi szyby w oknach, nowy kawałek całkiem dobry, no ale ja nie jestem true, bo lubię czasem posłuchać Dimmu, a nawet (o zgrozo!) Cradle of Filth.
jesteś TRV bo słuchasz DSO ;)
E nie wiedziałem, że DSO jest true, chyba za dużo ambientu. :wink:
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

21-02-2008, 14:53

aryman pisze: E nie wiedziałem, że DSO jest true, chyba za dużo ambientu. :wink:
to już wiesz ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

22-02-2008, 21:14

Zabralem sie dzis za ten nowy kawalek i podoba mi sie coraz bardziej. Mam nadzieje, ze pozostale kawalki beda bardziej gitarowe, mogloby sie pojawic troche wiecej elektroniki tez.
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ