ULCERATE /New Zealand/

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: ULCERATE /New Zealand/

15-01-2011, 22:23

AroHien pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:wpływy DsO celowo pomijasz? ;)
Podobieństwa pomiędzy tym zespołami są oczywiście słyszalne tyle, że wydaje mi się, wynika to z faktu czerpania z tego samego zródła jakim jest bez watpienia 'trójka' Gorguts. Nie będę jednak kruszył kopii o tak,w sumie, mało istotną sprawę. Najważniejsze, że płyta robi spore 'kuku' i prawdopodobnie swoje tajemnice będzie odkrywać dość długo, dostarczając wszystkim zainteresowanym dużo radochy.
Major influences for us would have to be Immolation, Deathspell Omega, Shining, Gorgoroth, Bohren und Der Club of Gore, Angelcorpse, Suffocation, Origin, Isis, Hate Eternal, Cryptopsy, Neurosis

http://www.globaldomination.se/intervie ... e-st-merat

:D

ale im się chyba Gorguts z Gorgoroth pomylił :lol:
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

15-01-2011, 22:41

twoja_stara_trotzky pisze:Bohren und Der Club of Gore
I jesli slychac to na plycie to zaraz wlaczam :wink:
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 09:39

Drone pisze: Chyba wszyscy już to kupili za 20 zł :lol:
niedługo Ulcerate sprzeda w Polsce więcej płyt niż Vader :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

16-01-2011, 10:23

twoja_stara_trotzky pisze:Shining, Gorgoroth
Prawda li to to? Zwłaszcza w kontekście miksu z wymienionymi deathowymi łamańcami?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

16-01-2011, 10:52

ale się wszyscy nagle sprali na ten zespół. Wystarczyło, aby mystic tylko promocję zrobił :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 11:00

raczej wystarczy, że nagrali nowy - ZNACZNIE LEPSZY OD POPRZEDNIEGO - album ;)
Awatar użytkownika
Skaut

16-01-2011, 11:22

twoja_stara_trotzky pisze:raczej wystarczy, że nagrali nowy - ZNACZNIE LEPSZY OD POPRZEDNIEGO - album ;)
ale bzdury, czekam aż posłuchasz z CeDe :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 12:00

podejrzewam, że ocena rzeczywiście skoczy nieco do góry, bo to naturalne, że nowa płyta nieco ociepli mój stosunek do tego zespołu, ale nie spodziewam się rewolucji, bo ja do nich wcześniej naprawdę KILKA ŁADNYCH RAZY podchodziłem i po prostu nie grało to tak, jak miało grać. jak nie słyszysz tego, że nowy album to zupełnie inna półka, to zwyczajnie głuchy jesteś ;)
Awatar użytkownika
Skaut

16-01-2011, 18:02

twoja_stara_trotzky pisze:podejrzewam, że ocena rzeczywiście skoczy nieco do góry, bo to naturalne, że nowa płyta nieco ociepli mój stosunek do tego zespołu, ale nie spodziewam się rewolucji, bo ja do nich wcześniej naprawdę KILKA ŁADNYCH RAZY podchodziłem i po prostu nie grało to tak, jak miało grać.
a ja ci powiem jak kolega Bonny rzekł, upartyś jak chuj :lol: No ale spoko, dobrze słyszeć, że jednak się przekonujesz do znakomitego zespołu ;)
twoja_stara_trotzky pisze:jak nie słyszysz tego, że nowy album to zupełnie inna półka, to zwyczajnie głuchy jesteś ;)

to nie jest zupełnie inna półka, bo dalej grają te same patenty, tylko nieco bardziej rozwinięte. Proste ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

16-01-2011, 18:21

knaar pisze:
Drone pisze: Chyba wszyscy już to kupili za 20 zł :lol:
niedługo Ulcerate sprzeda w Polsce więcej płyt niż Vader :lol:
ba, nawet więcej niż Behemoth ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 18:48

twoja_stara_trotzky pisze: Major influences for us would have to be Immolation, Deathspell Omega, Shining, Gorgoroth, Bohren und Der Club of Gore, Angelcorpse, Suffocation, Origin, Isis, Hate Eternal, Cryptopsy, Neurosis
Jesli sami tak twierdzą, to nie zamierzam z nimi polemizować :wink: Możliwe, ze czerpią z Deathspell Omega z pominięciem Gorguts z którego ci pierwsi czerpią na potęgę. Jak wspomniałem nie jest to dla mnie zbyt znacząca sprawa kto kim się inspiruje, liczy się raczej efekt tych inspiracji.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

Re:

16-01-2011, 19:14

Skaut pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:podejrzewam, że ocena rzeczywiście skoczy nieco do góry, bo to naturalne, że nowa płyta nieco ociepli mój stosunek do tego zespołu, ale nie spodziewam się rewolucji, bo ja do nich wcześniej naprawdę KILKA ŁADNYCH RAZY podchodziłem i po prostu nie grało to tak, jak miało grać.
a ja ci powiem jak kolega Bonny rzekł, upartyś jak chuj :lol: No ale spoko, dobrze słyszeć, że jednak się przekonujesz do znakomitego zespołu ;)
twoja_stara_trotzky pisze:jak nie słyszysz tego, że nowy album to zupełnie inna półka, to zwyczajnie głuchy jesteś ;)

to nie jest zupełnie inna półka, bo dalej grają te same patenty, tylko nieco bardziej rozwinięte. Proste ;)
nie, nie proste. nowa płyta to w zasadzie to im się nawet stylistyka zmieniła ;)
DCI Hunt

16-01-2011, 19:19

Pewnie tak bys sie nie przyznał, że nie doceniłeś poprzedniej kiedy wyszła ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 20:05

ale mnie poprzednia cały czas nie przekonuje.
simondebelem
zaczyna szaleć
Kontakt:

16-01-2011, 20:08

poprzednia płyta była w huj dobra a nawet przezajebista i na początku myslałęm nawet że nowa nie dorównuje poprzedniczce ale tu muszę się z trockim zgodzić nowa płyta otwiera nową stylistykę i choc słychac ze to ten sam zespół to jednak inne granie. Nasówa mi się skojarzenie od czapy z prastarym VOIVOD i okresem Dimension Hatross - Nothing Face ten sam zespół a jakie inne płyty...
EF niszczy obiekty każdym dzwiękiem jest trudniejsza w odbiorze i na pewno nie wchodzi w czerep tak jak ta nowiuśka...
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 20:26

simondebelem pisze:...choc słychac ze to ten sam zespół to jednak inne granie. Nasówa mi się skojarzenie od czapy z prastarym VOIVOD i okresem Dimension Hatross - Nothing Face ten sam zespół a jakie inne płyty...
Zajebiście celne porównanie. Obydwa materiały świetne, inne, ale równocześnie bardzo ze sobą tożsame. Jestem trochę zaskoczony, że wielu ludzi nie zna Everything Is Fire a inni zaniżają jego wartość :wink: . Choć, z drugiej strony, sam jeszcze debiutu nie znam więc moze nie będę innych piętnował... :wink:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 20:31

kurde, próbuję jeszcze raz... no i kurwa nie mogę - nigdy tej płyty nie docenię przez te pierdolone stopki, nie potrafię tego słuchać z przyjemnością ;)

nie wiem, poprzednia to jest dla mnie niecdo zakręcony i inspirowany DsO / Immo brutalnych techniczny death metal, a nowa to jest inspirowany DsO / Immo post metal ;)

tak to widzę ;)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 20:32

czy Ulcerate to ten sam zespół, który grał jakiś rok/dwa temu w Warszawie, przed Krisiun?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

16-01-2011, 20:35

Przed Krisiun, Grave i Nile na koncercie w Progresji, 17 listopada 2009 roku.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-01-2011, 20:40

nie, nie dałem rady wysłuchać nawet w połowie tej poprzedniej i wracam do nowej. puśćcie je sobie jedna po drugiej, a usłyszycie TEN SKOK JAKOŚCIOWY I STYLISTYCZNY. porównanie z Voivod zupełnie z czapy. ja mam inne, chociaż podobne stylistycznie. CORONER. niby na wszystkich płytach Szwajcarów słychać, że to ten sam zespół, pojawiają się charakterystyczne patenty, ale dwóch pierwszych ich krążków praktycznie nie da się dziś słuchać. to jest właśnie taki skok, jak między RIP i Punishment a Mental Vortex i Grin (celowo pomijam No More Color, bo to etap przejściowy, który Ulcerate od razu pominęło). i nikt mi nie wmówi, że czarne jest białe i odwrotnie. to jest różnica klas. różnica we wszystkim, od muzycznego wyczucia i wyobraźni, po aranżacje i brzmienie.
ODPOWIEDZ