DAMNABLE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
- weteran forumowych bitew
Re: DAMNABLE
Masz na myśli, że nie jest popularny jak zespół na literę X, Y czy Z? Chyba kto miał docenić, to docenia od czasu kiedy grali do dziś.
- uglak
- hcpig
-
Może to trochę kwestia zasięgu wytwórni, dostępności wydawnictw - nie wydawali raczej w wybitnie prężnych labelach.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
-
Czyli plotki okazały się prawdziwe. Nie wiedziałem jedynie kto to będzie wznawiał.
-
Takie czasy, że wznowienie czegokolwiek to kwestia... czasu 

-
Wiedziałem, że wyjdzie to w tym roku.Ciekawe, czy oprócz winyla będzie także cd
-
Na tej ulotce widnieje tylko nr katalogowy DP/039LP, tekst też dotyczy tylko winyla...
-
Zapytam Wojtka, jak tylko będę miał okazję.
-
Pewnie jak będzie zainteresowanie, a chyba jakieś będzie, to może wcale niewykluczone.
-
- postuje jak opętany!
-
Zakup obowiązkowy. Z takich zapowiedzi bardziej oficjalnych jak i bardziej pokątnych - takim był Damnable - to nadal czekam na wznowienie "De profundis" Vadera. Z polskiego przemysłu metalurgicznego to są dwie pozycje obowiązkowe, które chcę na winylu w tym roku.
- Mol
- zahartowany metalizator
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Nareszcie ktoś to wznowił, więc kilka słów o :
DAMNABLE - Inperdition
https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... ition.html
DAMNABLE - Inperdition
https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... ition.html
-
To prawda, "Inperdition" to płyta po prostu klasyczna. Z każdej strony. Niesamowicie ciężkie, przytłaczające wręcz brzmienie, które mimo wszystko nie zlewa się w jeden, mało rozpoznawalny bulgot pełen sprzężeń i charkoczących głośników. Nie jest to album najszybszy, ale był na pewno brutalniejszy niż cokolwiek, co wyszło pod logiem Vader. Wokalnie ta płyta po prostu wbija w fotel. Głęboki, intensywny wokal ozdobiony wysokimi wrzaskami robi wrażenie nawet dziś. Moim zdaniem to była najbrutalniejsza rzecz jaka pojawiła się na naszym podworku aż do momentu wydania debiutu Reinfection.....
Oczywiście, miłośnicy porównań wszelakich odnajdą tutaj odnośniki prowadzące do takich kapel jak Dying Fetus czy Napalm Death, wszystko to okraszone własnymi pomysłami. Utwory nie tryskają tysiącami riffów, czasem jest ich niewiele, ale mają taką moc, że klękajcie narody. Introsy to doskonałe przerywniki, które pozwalają łapczywie zaczerpnąć brakującego nam powietrza. Całość, dość krótka, pozostawia niezapomniane wrażenie. Tak jak w roku 1996 tak i teraz ta muzyka zrobi z was mielonkę.
Zakupiłem sobie zarówno cd jak i winyl - i wierzcie mi, jest to wydane naprawdę dobrze. Wstyd nie mieć na półce.
Oczywiście, miłośnicy porównań wszelakich odnajdą tutaj odnośniki prowadzące do takich kapel jak Dying Fetus czy Napalm Death, wszystko to okraszone własnymi pomysłami. Utwory nie tryskają tysiącami riffów, czasem jest ich niewiele, ale mają taką moc, że klękajcie narody. Introsy to doskonałe przerywniki, które pozwalają łapczywie zaczerpnąć brakującego nam powietrza. Całość, dość krótka, pozostawia niezapomniane wrażenie. Tak jak w roku 1996 tak i teraz ta muzyka zrobi z was mielonkę.
Zakupiłem sobie zarówno cd jak i winyl - i wierzcie mi, jest to wydane naprawdę dobrze. Wstyd nie mieć na półce.
- Żułek
placki, nowe świerzutkie placuszki
𝗗𝗔𝗠𝗡𝗔𝗕𝗟𝗘 / 𝗜𝗡𝗖𝗔𝗥𝗡𝗔𝗧𝗘𝗗 - split LP!
Underground Front Records (przy współpracy z The Dice Records) przygotował winylową wersję splitu wydanego oryginalnie na CD 27 lat temu.
Materiał zremasterowany, nieokrojony, jak w wersji CD, z oryginalną okładką Incarnated. Archiwalne zdjęcia, nowa szata graficzna. Esencja Death/Grind!!!!
Nakład 300 sztuk, 100 na biało-czerwonym splatterze (nakład bliski wyprzedania), 200 na czarnym krążku.
Płyta dostępna poprzez FB stronę UndergroundFrontRecords, bądź mailowo: ufrec@wp.pl.
Polecamy!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist