MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: MY DYING BRIDE
^
^^
Nawet na tym forum można przeczytać sporo krytyki pod adresem niektórych płyt, wydanych w tym wieku, często dość ostrej. Natomiast o co mi chodzi z "The Angel...", otóż chodzi mi o zbudowanie numeru na zapętlonym, melodyjnym, spokojnym motywie. Puśćcie sobie to, a zaraz później "Cry of Mankind". Luźne skojarzenie, ale od razu przyszło mi do głowy. I szczerze, próbuję sobie wymyślić jakieś "lepsze, nowe melodyjne death/doomy". Staram się, serio. Po latach (bo biała płyta jest specyficzna, inaczej patrzę na nią teraz, niż w momencie premiery czy kilka lat po niej) stwierdzam, że takowe chyba nie istnieją.
^^
Nawet na tym forum można przeczytać sporo krytyki pod adresem niektórych płyt, wydanych w tym wieku, często dość ostrej. Natomiast o co mi chodzi z "The Angel...", otóż chodzi mi o zbudowanie numeru na zapętlonym, melodyjnym, spokojnym motywie. Puśćcie sobie to, a zaraz później "Cry of Mankind". Luźne skojarzenie, ale od razu przyszło mi do głowy. I szczerze, próbuję sobie wymyślić jakieś "lepsze, nowe melodyjne death/doomy". Staram się, serio. Po latach (bo biała płyta jest specyficzna, inaczej patrzę na nią teraz, niż w momencie premiery czy kilka lat po niej) stwierdzam, że takowe chyba nie istnieją.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Rattlehead
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Lepszych w znaczeniu z tej lepszej części całej nowej puli, a nie lepsze niż Angel ;-)
Guilty of being right
- Lukass
- moonfire
Ja również. Ale też nieco kojarzy mi się z wolniejszymi numerami z ostatnich płyt PL, szczególnie gdy wchodzi growl.Rattlehead pisze:Cry of Mankind również miałem pierwsze skojarzenie.
Ogólnie kawałek mi się podoba. Nie oczekuję od nich rewolucji, ale starego dobrego smęcenia i dramaturgii.
- uglak
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Idea teledysku, w którym przez większość czasu zespół gra, jakoś do mnie nie trafia. Bo w sumie po co takie coś robić?
Na album, rzecz jasna, czekam jak zwykle z pełnymi majtami.
Na album, rzecz jasna, czekam jak zwykle z pełnymi majtami.
- Lukass
^ Jaki budżet, taki teledysk. Co zrobić. Czekam na koncert w PL, najlepiej z Jo Quail na supporcie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bez przesady, nie jest to jakiś tragiczny teledysk.
+1Chal-Chenet pisze:Na album, rzecz jasna, czekam jak zwykle z pełnymi majtami.
all the monsters will break your heart
- moonfire
Posłuchałem sobie bez uprzedzeń "For Lies I Sire" i muszę odszczekać to, co pisałem o tej płycie. Zdziwiłem się, że to naprawdę ciekawy album, który nie zszedł poniżej pewnego poziomu. A że był wydany po rewelacyjnym "Songs of Darkness..." oraz bardzo dobrym "A Line of Deathless Kings", uprzedziłem się do niego, mając bardzo wysokie oczekiwania. Album ten faktycznie nie należy do ścisłej czołówki dokonań MDB, ale wstydu nie przynosi.
- Żułek
[youtube][/youtube]
nastepny ;)
nastepny ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Dziwne trochę... Jeśli wokal ma być podobny na całej płycie, muszę się przyzwyczaić . Na tę chwilę pierwszy kawałek bardziej mi leży.
- uglak
Słabiutko. Coś mi się wydaję, że po dwóch lepszych albumach znowu będzie spadek formy.
Guilty of being right
- nicram
Te nowe kawałki są tak przeciętne, że aż boli. Czuję w kościach, że będzie to najgorsza płyta tego zespołu.
all the monsters will break your heart
-
Beznadziejny utwór. Nawijanie nudy na uszy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Bardzo słaby utwór. Wielka szkoda.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Słabo, brzmi to jak niemiecki cover band MDB ;(
- moonfire
Coś w tym jest, cholera, a taką miałem ochotę czekać na ten album.Bohdan pisze:Słabo, brzmi to jak niemiecki cover band MDB ;(
Moja spiskowa teoria jest taka, że wszystkiemu winien Nuclear Blast. Klątwa największego paździerzu labelowego działa.
-
To nie jest takie głupie. Oczywiście poczekajmy na całość, ale jeśli będzie lipa to oskarżenia o sprawstwo kierownicze tej wytwórni będą miały uzasadnienie.moonfire pisze:Moja spiskowa teoria jest taka, że wszystkiemu winien Nuclear Blast. Klątwa największego paździerzu labelowego działa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
Źle im było w Peaceville? Za mało Niemców słuchało?Pacjent pisze:To nie jest takie głupie. Oczywiście poczekajmy na całość, ale jeśli będzie lipa to oskarżenia o sprawstwo kierownicze tej wytwórni będą miały uzasadnienie.moonfire pisze:Moja spiskowa teoria jest taka, że wszystkiemu winien Nuclear Blast. Klątwa największego paździerzu labelowego działa.