my tu tylko pijemy.ot,czasem ktos komus rozbije butelke na lbie i dalej sie pije :Dwitchfinder pisze:25 stron napierdalacie się o to, co się komu bardziej podoba, "a jak ktoś sądzi inaczej niż ja, jest zjebem niech idzie do laryngologa". No ja pierdole ;)
SLAYER vs METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SLAYER vs METALLICA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
Znamienne jest to, że przed Metą Vesania. Niby to żartem, ale jak widać na Slayera się ręki nie podnosi nawet w żartach :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
- zahartowany metalizator
oj mylisz sie co do zamorznosci chłopakow ze Slaya - był okres gdzie byli całkowicie spłukani, wywalili ok 2 mln zielonych na prawnikow przy procesach... ale od wielu lat zyja spokojnie i z inwestycjiZenek pisze: Lombardo musi zapierdalać w salce żeby zarobić na chleb i zostawia pieniądze na ulicy,
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- ultravox
25 stron? Przecież całe to forum się na takich dyskusjach opiera już od wielu lat ;)witchfinder pisze:25 stron napierdalacie się o to, co się komu bardziej podoba, "a jak ktoś sądzi inaczej niż ja, jest zjebem niech idzie do laryngologa". No ja pierdole ;)
-
535
Tak, tak. Pamiętam to zdjęcie w szlafroku...[V] pisze:lars to biznesman i facet z duzym ego.
Otóż to i w tym pojedynku wygrywa Slayer - przypominam wszystkim, którzy o tym zapominają.Riven pisze:temat brzmi metalica vs slayer.
- Adrian696
i dobrze nam z tym :)ultravox pisze:25 stron? Przecież całe to forum się na takich dyskusjach opiera już od wielu lat ;)witchfinder pisze:25 stron napierdalacie się o to, co się komu bardziej podoba, "a jak ktoś sądzi inaczej niż ja, jest zjebem niech idzie do laryngologa". No ja pierdole ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- longinus696
Masz rację, ale z drugiej strony, jakim wyznacznikiem jest tutaj Mgła, która jest odbitką z którejś tam kolejnej fali black metalu? Wydaje mi się, że lektura "Hell Awaits" odbija się jakoś na produkcjach blackmetalowych z początku lat 90-tych.ultravox pisze:Czy ja wiem? Jak słucham takich zespołów jak Mgła to jednak zbyt wiele tam slayerowskich patentów nie słyszę. A podobnych przykładów jeszcze pewnie sporo by się znalazło. Oczywiście nie znaczy to, że ci muzycy nie znają/lubią twórczości Slayer, ale trudno to wychwycić w ich twórczości.
Ja nie mówię, że Slayer był jedynym źródłem inspiracji dla tych zespołów. Twierdzę natomiast, że był decydującym bodźcem, który przechylił szalę w kierunku konkretnej stylistyki grania. I tu naprawdę nie ma mowy o przesadzie - praktycznie większość współczesnego metalu - tego szybszego - to riffy i kanonady perkusyjne zerżnięte jednak w znacznym stopniu ze Slayera. Wystarczy poczytać wywiady, albo najlepiej po prostu posłuchać płyt, żeby załapać, że tym ludziom opadły szczęki po usłyszeniu "Reign in Blood". Zmienił się ówczesny thrash, wykiełkował death. Drugim chyba równie zasłużonym dla gatunku zespołem jest tylko Celtic Frost - te dwie kapele tworzą esencję ekstremalnego metalu - w tym sensie, że ukonkretniły image, warstwę tekstową i sposób przekładania na dźwięki pewnego rodzaju emocji.ultravox pisze:Prawda jest taka, że dla niektórych zespołów z tych mocniejszych nurtów metalu Slayer mógł być ważniejszy niż Metallica z racji tego, że grał bardziej ekstremalnie, ale nie da się tego przedstawić tak, że był jedynym źródłem inspiracji i twórcą definiującym cały gatunek od a do z (można zamiast Slayer wstawić ważniejszy zespół, pokroju Venom czy nawet jeszcze ważniejszy Black Sabbath, ale nawet w ich przypadku nie da się wszystkiego co powstało w tym gatunku przez ostatnie 30 lat sprowadzić do twórczości jednej kapeli, tak jakby wszystko inne nie istniało). Podejrzewam, że większość kapel powstałych w latach 80/90 inspirowała się i Metallica i Slayer, plus całym tabunem ich nieco mniej utalentowanych/obdarzonych szczęściem* rówieśników. Nie sposób tego moim zdaniem sprowadzić do jednego zespołu. To był żywy nurt, w który każda znacząca kapela wprowadzała jakieś swoje elementy, ale tak naprawdę muzycznie więcej te zespoły łączyło niż dzieliło.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
[V]
nie wiem jakie wywiady czytasz ale w tych co ja przerabialem,z Death,Possessed, etc muzycy tych zespolów rownie czesto cytuja Metallike jak zródlo inspiracji.Zgoda natomiast,ze kapele pokroju Slayer ukonkretnily image,warstwe tekstowa etc aczkolwiek zgodze sie z tym co kiedys juz tutaj padlo ze ten caly quasi satanizm i okultyzm jest jednym z najwiekszych komunalów jakie kiedykolwiek pojawily sie w tej muzyce rockowej/ekstremalnej.Zwlaszcza jesli podany jest w takiej trywialnej,banalnej oprawie.ale to juz inny temat.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- zekke
- weteran forumowych bitew
hahahahMorph pisze:Znamienne jest to, że przed Metą Vesania. Niby to żartem, ale jak widać na Slayera się ręki nie podnosi nawet w żartach :D
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Wakacje się zbliżają i już niedługo pielgrzymki się zaczną. Będziecie wtedy pisać z tych waszych nowoczesnych telefonów na internet? Bo ja odrzucę diabelskie cybernetyczne nowinki, założę mokasyny i pójdę z chrześcijańską pomocą wyposzczonym dewotom:)Adrian696 pisze:i dobrze nam z tym :)ultravox pisze:25 stron? Przecież całe to forum się na takich dyskusjach opiera już od wielu lat ;)witchfinder pisze:25 stron napierdalacie się o to, co się komu bardziej podoba, "a jak ktoś sądzi inaczej niż ja, jest zjebem niech idzie do laryngologa". No ja pierdole ;)
-
Holi
- w mackach Zła
SLAYER !!!!
- Adrian696
no kazdy mowił ze wzorował sie takze na Metce, ale na demosach głownie słychac wkurwionego Sleyera :)[V] pisze:nie wiem jakie wywiady czytasz ale w tych co ja przerabialem,z Death,Possessed, etc muzycy tych zespolów rownie czesto cytuja Metallike jak zródlo inspiracji.
-
535
Kolejne starcie wisi w powietrzu. Tym razem METALLICA vs THE CULT. Mimo "rasowego rockowego" zacięcia M ponownie bez szans. Niestety Astbury ma taką siłę, że nawet faceci mają mokro w gaciach, gdy zaintonuje "brother wolf , sister moon..."
-
nightspiryt
deathmatch wygrał slayer i przechodzi do półfinału, gdzie zmierzy się z napalm death. zwycięzca spotyka się w finale z fear factory i w ten sposób zostanie objawiona PRAWDA. miłego dnia, idę harować na swój ciężki los
- Morph
- Kontakt:
Niepokoi mnie to, że Slayer ma mniej głosów niż Meta+Vesania+AD :/
- Morph
- Kontakt:
I to na złą stronę :/
-
aryman
- postuje jak opętany!
Nie wiem, co Wy palicie, żeby toczyć tak zawziętą debatę. To tak jak z Mickiewiczem i Słowackim. Przecież są sobie równi, tylko że Słowacki fajniejszy. Metallica i Slayer też są sobie równi, tylko że Slayer o wiele lepszy. I liczy się suma dorobku, a nie pierwsze 4 płyty.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)