PENTAGRAM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: PENTAGRAM
akurat plastiku na ostatniej produkcji mety nie ma, plyta jest natomiast MASAKRYCZNIE glosna
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No zgoda, za dużo plastiku nie ma (chociaż momentami efekty nakładane na gitary są nie do zniesienia, jak dla mnie), ale głośna to ona jest, to fakt ;)
The madness and the damage done.
- Xapapote
Na demówkach albo na live. Z tego co się tu od jakiegoś czasu lansuje "Last rites" jawi się jako jakiś best of, a tak zwyczajnie nie jest. Na każdej regularnej płycie Pentagram są kawałki, które albo grali wcześniej (przede wszystkim na demach) albo które Leibling napisał "do szuflady". To nie jest taka sama sytuacja jak gdyby Slayer nagrał najlepsze kawałki z SNM, HA i drugich stron singli.Triceratops pisze:Pentagram ODEGRALO kilka nagranych juz wczesniej kawalkow..
Temat swego czasu ostro wałkowany. Ciekawe jak rozwiązali to na edycji winylowej?Deathless King pisze:akurat plastiku na ostatniej produkcji mety nie ma, plyta jest natomiast MASAKRYCZNIE glosna
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Deathless King
nie mam pojecia, wiem natomiast ze na potrzeby guitar hero zrobiony ponowny master i wyszlo o niebo lepiej
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Na potrzeby guitar hero, lol :)
Chociaż, jeśli dobrze kojarzę, była jakaś korzyść z tego całego Guitar Hero. Gdzieś słyszałem "And Justice For All" z oryginalnymi ścieżkami basu naniesionymi na utwory.
edyta: Nie Guitar Hero tylko jakieś Rock Band (link). Jeden pies.
Chociaż, jeśli dobrze kojarzę, była jakaś korzyść z tego całego Guitar Hero. Gdzieś słyszałem "And Justice For All" z oryginalnymi ścieżkami basu naniesionymi na utwory.
edyta: Nie Guitar Hero tylko jakieś Rock Band (link). Jeden pies.
Ostatnio zmieniony 19-05-2011, 12:25 przez Kurt, łącznie zmieniany 2 razy.
The madness and the damage done.
- Xapapote
tak, wiem. było o tym sporo textów w branżowej prasie :)Deathless King pisze:nie mam pojecia, wiem natomiast ze na potrzeby guitar hero zrobiony ponowny master i wyszlo o niebo lepiej
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- w mackach Zła
Ale ja mówię o sobie. To że ty ją odbierasz z bólami zębów czy bez to nie mój problem ;)Deathless King pisze:no to tu juz przesadziles, pentagram przesluchalem kilkanascie razy z przyjemnoscia i pewnie nie raz jeszcze wroce. ostatnia metallica jest dla mnie nie do przesluchania na raz bez bolu zebow.
no guitar hero wiadomo target dla dzieci nie może być zbyt brudno głośno przestery i w ogóle, najlepiej żeby zrobili to w wersji wypolerowanej niczym pudel metal dla dziewczynek, wtedy już będzie naprawdę cud miód malina ;)Deathless King pisze:nie mam pojecia, wiem natomiast ze na potrzeby guitar hero zrobiony ponowny master i wyszlo o niebo lepiej
Znajomy słuchał wersji audiofilskiej wydanej jako 5LP (5 x 12" zasadniczo) i podobno brzmi zajebiście.Xapapote pisze:temat swego czasu ostro wałkowany. ciekawe jak rozwiązali to na edycji winylowej?
- Deathless King
Czyli jestem dzieckiem. ;) Nie myl brudnego brzmienia z totalnie spartolona produkcja.Raf pisze:no guitar hero wiadomo target dla dzieci nie może być zbyt brudno głośno przestery i w ogóle, najlepiej żeby zrobili to w wersji wypolerowanej niczym pudel metal dla dziewczynek, wtedy już będzie naprawdę cud miód malina ;)Deathless King pisze:nie mam pojecia, wiem natomiast ze na potrzeby guitar hero zrobiony ponowny master i wyszlo o niebo lepiej
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Brzmi niewiele mniej chujowo niż CeDe, muszę ją w końcu sprzedać.Raf pisze:Znajomy słuchał wersji audiofilskiej wydanej jako 5LP (5 x 12" zasadniczo) i podobno brzmi zajebiście.Xapapote pisze:temat swego czasu ostro wałkowany. ciekawe jak rozwiązali to na edycji winylowej?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Raf, to, że uważasz "DM" za album witalny, energiczny i młodzieńczy, jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale nie pisz, że podoba Ci się brzmienie, które tam ukręcili :)
-
- w mackach Zła
Bo to jest thrash z odniesieniami do hard rocka, stąd rozbudowana i długa forma utworów, ja lubię rozbudowane numery Budgie czy Deep Purple więc dla mnie jest jak najbardziej w porządku,Kurt pisze:Veto ! Ostatni Meta jest nudna i makabrycznie przepitolona, idealny przykład przegadania płyty. Zamiast skondensować kawałki i zawrzeć w nich kilka, ale za to naprawdę dobrych riffów, oni postanowili je obudować jakimiś nudnymi sekwencjami, które zanudzają słuchacza [a przynajmniej mnie :)]. Produkcja też jest plastikowa i, że się tak wyrażę, nieprzyjazna ;)Raf pisze:Ale akurat "Death Magnetic" jest albumem znacznie bardziej witalnym energicznym i młodzieńczym niż ostatni Pentagram
A plastik to leci tonami z produkcji death metalowych, jak sobie posłucham tych bezsensu striggerowanych nienaturalnych syntetycznych bębnów, to do takiej Metki wracam z niekłamaną przyjemnością.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Raf - nie obronisz ostatniej Mety - nie da sie :D i Meta nie jest rozbudowana, tylko przekombinowana
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Deathless King
nawet nie jest przekombinowana, jest zwyczajnie nudna. biedne riffy posklejane na odpierdol, bez ladu i skladu, bez jakiejs mysli przewodniej.
-
- w mackach Zła
Jest przesterowane i głośne ale przez to brudne, chropawe, niektórzy pewnie lubią jak brzmienie jest wypolerowane i czyściutkie niczym psie jaja, w innych rodzajach jak rock progresywny się to sprawdza ale w thrash metalu nie jest to zbyt pożądane. ;)Pteroczłek pisze:Raf, to, że uważasz "DM" za album witalny, energiczny i młodzieńczy, jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale nie pisz, że podoba Ci się brzmienie, które tam ukręcili :)
- Deathless King
spoko, masz prawo lubic brzmienie zjebane i pozbawione dynamiki, Twoja wola
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A RiB ma wypolerowane?Raf pisze:Pewnie lubią jak brzmienie jest wypolerowane i czyściutkie niczym psie jaja, w innych rodzajach jak rock progresywny się to sprawdza ale w thrash metalu nie jest to zbyt pożądane ;)
Give birth to something dead
- __________
- zaczyna szaleć
to samo można napisać o ostatnich DEATH czy Pestilence, ba, całym techno thrashuAdrian696 pisze:Raf - nie obronisz ostatniej Mety - nie da sie :D i Meta nie jest rozbudowana, tylko przekombinowana
До свидания Mother Fuckers
- Adrian696
Eeee - wymień choć jedną płytę techno thrashu, która jest tak rozwleczona na siłę jak ostatnia Metka.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- __________
- zaczyna szaleć
- Adrian696
Hmmm - no na silke naciagasz... oni juz zaczeli tam skrecac w inna strone.