IRON MAIDEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: IRON MAIDEN
Ja też mam już dawno zamowioną za samą okładkę. Mam nadzieje, że to bedzie zwykły jewel case a nie papierowa tandeta.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Nowy numer całkiem fajny. Tak powinni grać. Obawiam się faktycznie tych długich molochów, bo przecież to właśnie takie proste, w miarę krótkie i konkretne numery to ich działka. Klip głupi ale watchable.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Nigdy w życiu nie słyszałem żadnej plyty Iron Maiden od początku do końca. Nie lubię i chuj.
-
- rozkręca się
no wreszcie coś nagrali energetycznego i bez męczenia buły w średnich tempach
-
Myślę, że gdyby wiedzieli o tym to nie nagrywaliby całej płyty, tylko jakąś EP ;)TheDude pisze:Nigdy w życiu nie słyszałem żadnej plyty Iron Maiden od początku do końca. Nie lubię i chuj.
- Drone
- TheDude
Do różnych albumów robiłem podejścia ale wielokrotnie miałem syndrom DNIA ŚWISTAKA i odpuściłem. Bywa :)est pisze:Myślę, że gdyby wiedzieli o tym to nie nagrywaliby całej płyty, tylko jakąś EP ;)TheDude pisze:Nigdy w życiu nie słyszałem żadnej plyty Iron Maiden od początku do końca. Nie lubię i chuj.
-
Czasami muzyki nie wystarczy słuchać, trzeba ją usłyszeć. Jako szczeniak kłóciłem się z matką, że Rolling Stones czy The Beatles wcale nie jest, tak jak uważała, ponadczasowe, a dzisiaj kiedy ją odwiedzam to czasami razem słuchamy muzyki i nie opowiadam już głupot :)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
To spierdalajTheDude pisze:Nigdy w życiu nie słyszałem żadnej plyty Iron Maiden od początku do końca. Nie lubię i chuj.
this is a land of wolves now
- mad
Jasna sprawa. Nie znać dobrze,na wyrywki przynajmniej 5 płyt Iron Maiden to po prostu ignorancja. Dyskwalifikująca ignorancja. Radzimy szybciutko nadrobić zaległości.Riven pisze:To spierdalajTheDude pisze:Nigdy w życiu nie słyszałem żadnej plyty Iron Maiden od początku do końca. Nie lubię i chuj.
Co do nowego utworu: taki sobie. Ani parzy, ani ziębi - poprawny. Zobaczymy, jakie będzie brzmienie z CD, bo te wersje internetowe nie wyglądają najlepiej. Ten utwór pokazuje dobitnie, że Maiden może tworzyć wielkie dzieła już tylko w zakresie dużych form, gdyż w krótkich utworach nie jest w stanie nawiązać do swoich największych osiągnięć. Nie chciałbym, aby nowa płyta składała się np. z 10 takich "Speed Of Light". Liczę jednak na większe formy.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ale jak kogoś interesują płyty tylko do roku 1990 to jest OK?mad pisze: Jasna sprawa. Nie znać dobrze,na wyrywki przynajmniej 5 płyt Iron Maiden to po prostu ignorancja. Dyskwalifikująca ignorancja. Radzimy szybciutko nadrobić zaległości.
Nowy klip - zajebisty. Piosenka nie wiem jaka, ale dobrze robi za podkład :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- mad
OK. Rozumiem, że komuś może nie odpowiadać Brave New World, The X Factor lub A Matter of Life and Death. Dziwię się, ale rozumiem. Lata 80-90 to jednak jazda obowiązkowa.
- nicram
Nowa piosenka ok. Bez ochów i achów, ale słychać w nim jak zajebistym wokalistą jest Bruce. Pomimo upływającego, bez litości, czasu.
edit. I nie naskakujcie na kolegę The Dude. Jak mu nie podchodzi to co ma chłopak zrobić. Zabić się? Nie dajmy się zwariować.
edit. I nie naskakujcie na kolegę The Dude. Jak mu nie podchodzi to co ma chłopak zrobić. Zabić się? Nie dajmy się zwariować.
all the monsters will break your heart
-
- rozkręca się
Zabić to może nie, ale zacząć poznawanie całego tego metalu od nowa. To nie jest kwestia "podchodzi/nie podchodzi", tylko teraz dobrze jest zanegować jakąś legendę, a najlepiej pokazać jakim to się jest alternatywnym, pokazać swoją indywidualność i niezależność. Gówno prawda. Nie dajmy się zwariować. Jak ktoś już jest na tym forum, to dobrze wie, że bez Iron Maiden nie ma mowy o żadnym metalu. Każda próba podważenia tego jest śmieszna. Czy istnieje gust obiektywny czy nie, to jednak fakt nie wyczucia stylu tego zespołu może być wytłumaczalny jedynie miernym osłuchaniem lub kiepskim gustem muzycznym w ogóle. A jeśli ktoś faktycznie nie może wysłuchać całej płyty Ironów od początku do końca, powinien spróbować czegoś innego a już na pewno nie ujawniać tego faktu na forum publicznym, bo to zwyczajna żenada. Gdyby nie te siedemset postów, jestem przekonany, że takiego zawodnika skreślono by z miejsca. Nie znam kolegi The Dude i nic do niego nie mam, ale powtórzę, nie dajmy się zwariować ;)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Jak to się mówi... Złote Wary?Rambo8wTelewizji pisze: Jak ktoś już jest na tym forum, to dobrze wie, że bez Iron Maiden nie ma mowy o żadnym metalu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- rozkręca się
No i po co wyciągasz ten aksjomat, ten truizm, który w mojej wypowiedzi podkreśla jedynie prostotę prawdy w niej zawartej. Złote wary powinno się przyznawać, za takie bohomazy jak "nie przesłuchałem żadnej płyty Iron Maiden" ale tylko w kategorii "ignorancja", bo jak rozumiem nagroda ta należy się przede wszystkim wyżynom w kategorii "Dowcipy, jaja, debilizmy", a żeby tam zabłysnąć potrzeba o wiele więcej. Masz coś do dodania w kontekście przedmiotu tego forumowego tematu?
-
Rambo8wTelewizji pisze:No i po co wyciągasz ten aksjomat, ten truizm, który w mojej wypowiedzi podkreśla jedynie prostotę prawdy w niej zawartej. Złote wary powinno się przyznawać, za takie bohomazy jak "nie przesłuchałem żadnej płyty Iron Maiden" ale tylko w kategorii "ignorancja", bo jak rozumiem nagroda ta należy się przede wszystkim wyżynom w kategorii "Dowcipy, jaja, debilizmy", a żeby tam zabłysnąć potrzeba o wiele więcej. Masz coś do dodania w kontekście przedmiotu tego forumowego tematu?
w sumie racja. lubić nie trzeba, ale żeby nie znać? lol
- Drone
- Żułek
klip zajebisty
kawałek też niczego sobie
spodziewałem się srogiego gówna (pewnie te długie takie bedą hehe) i sie zaskoczyłem na +
jednak Bruce już niedomaga, zwłaszcza słychać to w refrenie
powinni to nagrać 10 lat temu ;)
kawałek też niczego sobie
spodziewałem się srogiego gówna (pewnie te długie takie bedą hehe) i sie zaskoczyłem na +
jednak Bruce już niedomaga, zwłaszcza słychać to w refrenie
powinni to nagrać 10 lat temu ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist