O na nowej będą covery Dido i Muse. Jeśli już ma być jakaś przeróbka.
SHINING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
jesterSS
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ma ktoś z was split SHINING / FUNERAL DIRGE wydany przez Old Temple? Zawiera pierwsze epki (a wypadku FD to nawet jedyne i nie tylko epki ale i nagrania w ogole) i muszę przyznać że o ile FD to całkiem przeciętny stuff (+ wieśniakowanie), to epka SHINING jest zajebista. Posępny jak chuj z pewnej kultowej fotki, gdzie wystawał jakiemuś pomalowanemu wokaliście z dziury w spodniach, black metal z zajebistą sekcją bas/perka, nie będący jednak jakimś mdłym plumkaniem... No tak se słuchałem pół dnia wczoraj.
-
jesterSS
- Duban
- weteran forumowych bitew
Mam i nawet FD nie jest takie tragiczne, jak piszesz. Ale co prawda, to prawda - Shining na tym materiale poraża aurą. Niby taka mała ciekawostka, a cieszy.Czesław pisze:Ma ktoś z was split SHINING / FUNERAL DIRGE wydany przez Old Temple? Zawiera pierwsze epki (a wypadku FD to nawet jedyne i nie tylko epki ale i nagrania w ogole) i muszę przyznać że o ile FD to całkiem przeciętny stuff (+ wieśniakowanie), to epka SHINING jest zajebista. Posępny jak chuj z pewnej kultowej fotki, gdzie wystawał jakiemuś pomalowanemu wokaliście z dziury w spodniach, black metal z zajebistą sekcją bas/perka, nie będący jednak jakimś mdłym plumkaniem... No tak se słuchałem pół dnia wczoraj.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ale weź nie gadaj o mnie i ze mnąjesterSS pisze:Bo w ogóle o Shining pojęcie masz mgliste, pewnie nawet nie słyszałeś Angst, Eerie Cold i Halmstad. Ja epkę mam na składaku "Through Years of Oppression" - oczywiście jest genialna, mnóstwo Burzum, totalny dół, choć całość w porównaniu z wielką trójką pozostaje nieco w tyle.
-
jesterSS
-
długopisyyyyyyyyyy
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
-
długopisyyyyyyyyyy
-
długopisyyyyyyyyyy
to jest taki black który ja uważam za black czystej wody. Nie chcę mi się tu każdego wyrażnienia, czy wyrazu swojego przekładać... ale ok... co charakteryzuje dla mnie "black czystej wody" - przede wsyzstkim takie jakby proste, zadziorne w średnim tempie chrakterystyczne zagrywki w Norweskich zepołach black metalowych. Duzo takich zagrywek, momentów znajduje się na starym Darkthrone czy też starym Immortal. W nowym Shining też się znajdują... Są na bardzo wysokim poziomie i sa doskonałe. Muzycy black metalowi grając te momenty mają zazwyczaj przkrzywione w strasznym grymasie miny, twarze. Bardzo lubie te momenty.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
-
długopisyyyyyyyyyy
-
długopisyyyyyyyyyy
-
jesterSS