DISSECTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DISSECTION
Podsumujmy zatem. Dissection co prawda nigdy nie nagrali tak znakomitej płyty jak Rebel Extravaganza, ale za to w melodyjnym graniu są dwie ligi wyżej od Satyricon. Nie musicie dziękować.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a ja bym podsumował to inaczej. kilku nie może się pogodzić z tym, że dla kogoś to zespół przed którym nie zgina się w pół, klęcząc na jednym kolanie. kwestię patatajców i słodziuchnego melo łaskawie pominę.
lys på slutten av lys
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
z całym szacunkiem, ale porównywanie geniuszu Dissection do geniuszu "Rebel..." to jak porównywanie geniuszu Pelego do geniuszu M. Jordana...535 pisze:Podsumujmy zatem. Dissection co prawda nigdy nie nagrali tak znakomitej płyty jak Rebel Extravaganza, ale za to w melodyjnym graniu są dwie ligi wyżej od Satyricon. Nie musicie dziękować.
odpuśćmy sobie to pierdolenie
a takie "Storm..." Reinkaoos..." "Rebel..." nie wiem, ... może jeszcze "Legion", albo "South of heaven" stawiam w jednym rzędzie, ale daleki jestem od porównywania ich bo to jest po prostu kurwa bez sensu.
- dzik
Lubię Dissection, mam ich płyty, cenię wszystkie (a Storm of the Light's Bane nawet bardzo). Jednak do Satyricon, jak dla mnie, nie ma startu. I nie widzę w tym nic kontrowersyjnego.
W sumie to panicz Stoigniew dobrze pisze.
W sumie to panicz Stoigniew dobrze pisze.
dobry kościół to kościół spalony
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Kurwa mać, panowie! Gdzie Satyricon a gdzie Dissection? Przecież to dwa zupełnie inne klimaty!! Szanujmy się, do chuja.
Z całym szacunkiem, ale nie ja jestem autorem zestawiania dokonań Szwedów z tym co zaproponowali Norwegowie.Stoigniew pisze:z całym szacunkiem, ale porównywanie geniuszu Dissection do geniuszu "Rebel..." to jak porównywanie geniuszu Pelego do geniuszu M. Jordana...535 pisze:Podsumujmy zatem. Dissection co prawda nigdy nie nagrali tak znakomitej płyty jak Rebel Extravaganza, ale za to w melodyjnym graniu są dwie ligi wyżej od Satyricon. Nie musicie dziękować.
odpuśćmy sobie to pierdolenie
a takie "Storm..." Reinkaoos..." "Rebel..." nie wiem, ... może jeszcze "Legion", albo "South of heaven" stawiam w jednym rzędzie, ale daleki jestem od porównywania ich bo to jest po prostu kurwa bez sensu.
- hcpig
Przy takim poziomie jaki panuje na 'Rebel...' i dwójce Dissection nie ma już sensu wartościować płyt bo to jest spór rzędu która ma 9,23/10 a która 9,47/10535 pisze:Podsumujmy zatem. Dissection co prawda nigdy nie nagrali tak znakomitej płyty jak Rebel Extravaganza, ale za to w melodyjnym graniu są dwie ligi wyżej od Satyricon. Nie musicie dziękować.
Przewaga Satyricon polega na tym, że nie jest to zespół jednej płyty.
Yare Yare Daze
-
- weteran forumowych bitew
Niektórzy tu mocno odlecieli. Zwłaszcza ci wojownicy dobrego imienia Sigurda :D
- nicram
Poprawiłem. :-)Wódka i Piwo pisze:Niektórzy tu mocno odlecieli. Zwłaszcza ci wojownicy dobrego imienia Jona
all the monsters will break your heart
- trup
Satyra to taki Nergal norweskiej sceny metalowej. A to wino wypusci. A to sobie rękę zabadazuje i udaje że go boli... A to laskę z cycki do telefysku zaprosi... A to orkiestra symfoniczna...
Dissection to jest inna bajka. W tym pisu pisu jest więcej magii i diabła niż we wszystkich w skąd inąd bdb rifach Satyrycy.
Dissection to jest inna bajka. W tym pisu pisu jest więcej magii i diabła niż we wszystkich w skąd inąd bdb rifach Satyrycy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Bzdura, choć zastanawiam się, jak mierzyć poziom diabła w riffach? Diabłoriffomierzem?trup pisze:
- uglak
- ozob
Zacne. (:uglak pisze:Łatwiej zmierzyć poziom Nergala w Satyrze.
No, ale tak jest. Modne ciuszki, okularki, fryzurki, winka, orkiestry, dupeczki itd.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Na to pytanie może odpowiedzeić tylko samozwańczy doktor Dundersztyc!535 pisze:Bzdura, choć zastanawiam się, jak mierzyć poziom diabła w riffach? Diabłoriffomierzem?trup pisze:

all the monsters will break your heart
- trup
Myślę, że tak samo jak Zajebiostoriffomierzem mierzysz zajebistośc rifów.535 pisze:Bzdura, choć zastanawiam się, jak mierzyć poziom diabła w riffach? Diabłoriffomierzem?trup pisze:
- hcpig
Chyba satyry w Nergalu. Jak można w ogóle te osoby porównywać?uglak pisze:Łatwiej zmierzyć poziom Nergala w Satyrze.
Taaaa, zwłaszcza 'Reinkaos'. Ta płyta to fenomen.trup pisze: Dissection to jest inna bajka. W tym pisu pisu jest więcej magii i diabła niż we wszystkich w skąd inąd bdb rifach Satyrycy.
1. Zarąb In Flejmsom 'The Jester Race'
2. Przerób na okultystyczną modłę.
3. (...)
4. Kvlt.
Jak to dobrze, że Dr. Sybir z domu Doom nie wyciął tego tematu... wszystkich historycznych rewizjonistów zapraszam do lektury początku topicu z roku 2006.
Yare Yare Daze
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ostatnie dwie strony tego wątku są dowodem na to, że detoks na Masterfulu powinien być normą dla każdego szanującego się użytkownika. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- uglak
Nie! Jon przeczytał i się zastrzelił ;-(hcpig pisze:wszystkich historycznych rewizjonistów zapraszam do lektury początku topicu z roku 2006.
Guilty of being right
- trup
Rozumiem. Nie lubisz Reinkaos.hcpig pisze:Chyba satyry w Nergalu. Jak można w ogóle te osoby porównywać?uglak pisze:Łatwiej zmierzyć poziom Nergala w Satyrze.
Taaaa, zwłaszcza 'Reinkaos'. Ta płyta to fenomen.trup pisze: Dissection to jest inna bajka. W tym pisu pisu jest więcej magii i diabła niż we wszystkich w skąd inąd bdb rifach Satyrycy.
1. Zarąb In Flejmsom 'The Jester Race'
2. Przerób na okultystyczną modłę.
3. (...)
4. Kvlt.
Jak to dobrze, że Dr. Sybir z domu Doom nie wyciął tego tematu... wszystkich historycznych rewizjonistów zapraszam do lektury początku topicu z roku 2006.
Co to zmienia?
- Drone
Lektura tego wątku to przykre doświadczenie. Pokazuje też, że nie zawsze realizacja pozytywistycznych ideałów z pracą u podstaw na czele, przynosi jakiekolwiek efekty.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.