SUFFOCATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SUFFOCATION
Tak jak w przypadku Immolation , po 10? Moznaby, z tym że trzeba podliczyć wcześniejsze głosy, bo w temacie o Immo już chyba nikt się nie wypowie;-)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak jak napisałem w temcie o Immo - wszystko jakoś podliczę gdy miesiąc się skończy:)
-
Ok, w takim razie co, napierdalamy dziesionę Suffo?
-
Tak, wykręcimy chujom dziesionę;)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ej, ale po co - pchać na listę np. Infecting, bo resztę obligatoryjnie zajmuje całe Pierced? Bezsęsu.
(no dobra, też zrobię)
(no dobra, też zrobię)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Dałem mniej więcej kolejność, w jakiej chętnie bym to na żywo usłyszał. ;)
1. Liege of Inveracity
2. Funeral Inception
3. Pierced from Within
4. Abomination Reborn
5. Torn into Enthrallment
6. Reincremation
7. Marital Decimation
8. Catatonia
9. Brood of Hatred
10. Infecting the Crypts
W sumie zastanawiałem się, czy nie dać czegoś z BO zamiast Marital (no tam też ten kawałek jest, ale wiadomo, pierwotnie z BtS), np. Cataclysmic Purification, ale uznałem, że brak utworu z dwójki byłby krzywdzący dla zestawienia. ;)
Dawać swoje!
1. Liege of Inveracity
2. Funeral Inception
3. Pierced from Within
4. Abomination Reborn
5. Torn into Enthrallment
6. Reincremation
7. Marital Decimation
8. Catatonia
9. Brood of Hatred
10. Infecting the Crypts
W sumie zastanawiałem się, czy nie dać czegoś z BO zamiast Marital (no tam też ten kawałek jest, ale wiadomo, pierwotnie z BtS), np. Cataclysmic Purification, ale uznałem, że brak utworu z dwójki byłby krzywdzący dla zestawienia. ;)
Dawać swoje!
-
- postuje jak opętany!
Zaczyna się i się zaczyna.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie ma tu żadnego cwaniaka, to dawać po dyszce. ;)
Tak poza tym to pomyślałem sobie, jak to zajebiście byłoby na żywo Devoid of Truth usłyszeć - taką typową Cerritową pigułę pokroju Dethroned z debiutu HE. No i właśnie się dowiedziałem, że grali to w tym roku parę razy na żywo.
^ =
W ogóle ich setlista z Maryland Deathfest rozpierdala (zakładając, że nie ma tu żadnych omyłek): http://www.setlist.fm/setlist/suffocati ... ff636.html
Tak poza tym to pomyślałem sobie, jak to zajebiście byłoby na żywo Devoid of Truth usłyszeć - taką typową Cerritową pigułę pokroju Dethroned z debiutu HE. No i właśnie się dowiedziałem, że grali to w tym roku parę razy na żywo.
^ =

W ogóle ich setlista z Maryland Deathfest rozpierdala (zakładając, że nie ma tu żadnych omyłek): http://www.setlist.fm/setlist/suffocati ... ff636.html
Ostatnio zmieniony 30-09-2012, 18:23 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Bardzo fajny numer, nawet mnie się wrył w pamięć już za pierwszym odsłuchem. A może to przez teledysk, sam nie wiem.Self pisze: 4. Abomination Reborn
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
nie wiem, ja nie jestem w stanie wybrać. jakoś ich płyty traktuję jako całość, nie mam w zasadzie ulubionych kawałków.
na tego typu analizy mogę się chyba zdobyć tylko w przypadku absolutnie ulubionych kapel, a do takich suffo z pewnością się nie zalicza.
na tego typu analizy mogę się chyba zdobyć tylko w przypadku absolutnie ulubionych kapel, a do takich suffo z pewnością się nie zalicza.
- Self
- rasowy masterfulowicz
W sumie mam podobnie. Z tym że Suffo zalicza się do moich absolutnie ulubionych kapel. :)
- Riven
- Kontakt:
Teledysk jest ok, ale muzyka miazdzy. Gitary rozkurwiaja niesamowicie, zlo jak huj.Alsvartr pisze:Bardzo fajny numer, nawet mnie się wrył w pamięć już za pierwszym odsłuchem. A może to przez teledysk, sam nie wiem.Self pisze: 4. Abomination Reborn
this is a land of wolves now
- Self
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, człowiek naprawdę uczy się przez całe życie. Jakoś nigdy się nie interesowałem singlem Surgery of Impalement, a tam taka bomba - nagrane na nowo Funeral Inception. No i wielkie szukanie po Sieci, byle znaleźć tę wersję, ale po pobieżnym przejrzeniu wyników gugli czy innych torentów widzę, że raczej ciężko z tym będzie.
Mol, masz to? :D
EDYTA: Aha, i jeszcze jedno. Dawno Zanegowanych Dusz nie słuchałem i stwierdziłem, że może warto się z nią ponownie zmierzyć. Niniejszym po paru soldnych przesłuchaniach przepraszam za jakiekolwiek oszczerstwa wobec tego albumu i oświadczam również, iż mój pogląd na dyskografię Suffo delikatnie się zmienił. Mianowicie murzyny wespół z Panem Czołgiem nigdy nie nagrali przeciętnego materiału. Wszystkie są co najmniej bdb.
Mol, masz to? :D
EDYTA: Aha, i jeszcze jedno. Dawno Zanegowanych Dusz nie słuchałem i stwierdziłem, że może warto się z nią ponownie zmierzyć. Niniejszym po paru soldnych przesłuchaniach przepraszam za jakiekolwiek oszczerstwa wobec tego albumu i oświadczam również, iż mój pogląd na dyskografię Suffo delikatnie się zmienił. Mianowicie murzyny wespół z Panem Czołgiem nigdy nie nagrali przeciętnego materiału. Wszystkie są co najmniej bdb.
- Mol
- zahartowany metalizator
wszystkie wersje, ktore mialem zawieraly Funeral Inception w wersji z Despise the Sun, wiec nie wiem jak z tym jest naprawde, trzeba byloby zapytac u zrodla.
- Grindead
- postuje jak opętany!
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- ultravox
- Mol
-
Szkoda kurde. Plus za szczerość i za to, że nie pierdoli od rzeczy.
- Grindead
- postuje jak opętany!
+1est pisze:Szkoda kurde. Plus za szczerość i za to, że nie pierdoli od rzeczy.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
Ale na płytach będzie ryczał Frank, tylko tournee będzie z innym wokalem, tak? Więc jeszcze tak źle nie jest. Chyba że coś pokręciłem.