no przecież było audioteleDrone pisze:Czekam teraz na procesję pokutną z Trockim na czele, żałującą za grzech przedwczesnego zjebania tej przepięknej płyty ;)
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTODON
ja sobie zrobiłem przerwę, czekam na płytę, której szczęśliwym posiadaczem stanę się w piątek. A póki co delektuję się chyba najlepszą płytą Voivod :)
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Dokładnie! Mastodon połączył ogień z wodą. Zajebisty rokendroll i progresywność. Zakochałem się w tej płycie. Zdecydowanie najlepsza ich płyta.lucass pisze:Ja juz sie uzalezniłem. Geniusz tej płyty jawi sie w tym, ze z pozoru łatwe numery czyt. piosenki powoli zaczynają bujac a jak juz to bujanie osiagnie maksimum to z tej prostoty nagle okazuje sie, wychodzi piekne złozone, przemyslane granie i co najciekawsze cała ta technika nie zaburza swobodnego bujania, w które numery wprowadziły nas nieco wczesniej:D Mistrzowski album.Deathless King pisze:JEST ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!
Z kazdym przesluchaniem uzalezniam sie od tej plyty, tam wszystko jest na swoim miejscu. Wlasnie mam stargasm.
No i przeciez, mimo wszystko to jest klaszyczne Mastodonowe granie. Po pierwszych dzwiekach słychac, ze to nie kto inny tylko Mastodon.
Klawisze na tej płycie są kosmiczne.
Niech mi kto powie czy goscinnie nie podspiewuje w niektórych momentach Homme.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Deathless King
Jeszcze pare dni temu powiedzialbym, ze grubo przesadzasz, ale teraz wracam do sluchania, zastanowie sie nad tym pozniej ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- YNKE
- w mackach Zła
np. w "Dry Bone Valley" , ale to nie Josh Homme tylko Brent Hinds tak nam tu ładnie wszystko wyśpiewałlucass pisze:Ja juz sie uzalezniłem. Geniusz tej płyty jawi sie w tym, ze z pozoru łatwe numery czyt. piosenki powoli zaczynają bujac a jak juz to bujanie osiagnie maksimum to z tej prostoty nagle okazuje sie, wychodzi piekne złozone, przemyslane granie i co najciekawsze cała ta technika nie zaburza swobodnego bujania, w które numery wprowadziły nas nieco wczesniej:D Mistrzowski album.Deathless King pisze:JEST ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!
Z kazdym przesluchaniem uzalezniam sie od tej plyty, tam wszystko jest na swoim miejscu. Wlasnie mam stargasm.
No i przeciez, mimo wszystko to jest klaszyczne Mastodonowe granie. Po pierwszych dzwiekach słychac, ze to nie kto inny tylko Mastodon.
Klawisze na tej płycie są kosmiczne.
Niech mi kto powie czy goscinnie nie podspiewuje w niektórych momentach Homme.
ps. płyta rozdaje, ze trzy kawałki bym ujebał ale to szczegół
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- twoja_stara_trotzky
pewnie trzy najlepsze :D
mi się Spectrelight nie podoba...
mi się Spectrelight nie podoba...
- YNKE
- w mackach Zła
chujowe "Octopus Has no Friends" w pierwszej kolejności( za dużo YES), "All The Heavy Lifting" i "Blasteroid" następne w kolejce, powiedz że nie wkurwia cię ten refrenik w ATHL :)
- twoja_stara_trotzky
fajny jest, taki w stylu Linkin Park :D
- Morbid Marcin
zaczyna mi sie podobac. odszczekuje pierwsza reakcje ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- YNKE
- w mackach Zła
a ty z nimi nie rapowałeś ostatnio?twoja_stara_trotzky pisze:fajny jest, taki w stylu Linkin Park :D
- twoja_stara_trotzky
no ba!
-
- w mackach Zła
A dziękuje, widzę tu też ostatni Exodus co jest ciekawe bo wczoraj wyszedłem z Media Markt właśnie z takim zestawem ;) Mastodon i Exodus. :)Drone pisze:Prosię:Hollowman pisze:No właśnie ciekawi mnie jak wygląda środek normalnej edycji ;) Zrób ktoś skany ;)
http://imageshack.us/f/26/img9312wd.jpg
"All The Heavy Lifting" nigdy bym z płyty nie wyrzucił, to jest jeden z jej najlepszych momentów :)
- mad
A ja się utwierdzam coraz bardziej w przekonaniu, że jest to - jak dla mnie - płyta słaba. Przesłuchałem prawie 10 razy wersję flac i za cholerę nie odnajduję żadnej głębi za fasadą prostych piosenek. Można by spośród nich co nieco wybrać, ale i tak za mało, by zbudować dobry album. Pomysły wtórne, nachalna melodyka. Przyznaję, że ta prostota została nawet w ciekawy sposób zaaranżowana (właśnie aranżacje uważam za mocny punkt płyty), ale to za mało, żeby mnie ruszyło. Kiedy pojawia się nadzieja, że zaraz może stać się coś ciekawego, wyjeżdżają panowie z refrenem do dupy, albo z takim chujowym wokalnym początkiem jak np. "Dry Bone Valley".
Z zespołu nowatorskiego stali się żonglerami prostych patentów. Innymi słowy clownami. Oczywiście taki cyrk na pewno dobrze się sprzeda.
Z zespołu nowatorskiego stali się żonglerami prostych patentów. Innymi słowy clownami. Oczywiście taki cyrk na pewno dobrze się sprzeda.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Sam jesteś słaby.
A cyrk to masz tutaj co najwyżej.
A cyrk to masz tutaj co najwyżej.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- mad
Nie "co najwyżej", ale "również".
- hcpig
To już 4 wojowników co tak twierdzi vs Triceps, który nie słyszy tam Linkin Parka. Hough!twoja_stara_trotzky pisze:fajny jest, taki w stylu Linkin Park :D
Ostatnio zmieniony 27-09-2011, 18:05 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- mad
Może coś w tym jest - ale co na to poradzę? Nie mogę zdzierżyć tych pstrych refreników, do bólu melodyjnych i przewidywalnych wokali. Trudno, nie jestem w stanie dostrzec geniuszu ani nowej płyty Mastodon, ani Pentagram, o Burzum nie wspominając. Ale z tych 3 może nawet Burzum byłby najmniej wkurzający.
O Morbid Angel profilaktycznie się nie wypowiadam, bo płyta znajduje się jakby na krawędzi...
O Morbid Angel profilaktycznie się nie wypowiadam, bo płyta znajduje się jakby na krawędzi...
- Deathless King
vs Triceps i ja ;) predzej mi sie ten refren z Black Sabbath/solowy Ozzy skojarzyl, ale LP? no prosze...hcpig pisze:To już 4 wojowników co tak twierdzi vs Triceps, który nie słyszy tam Linkin Parka. Hough!twoja_stara_trotzky pisze:fajny jest, taki w stylu Linkin Park :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!