PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PESTILENCE
Nie uzylem terminu z zadnego innego slownika jak wlasnego a o tym, ze jestes wlasnie oszolomem swiadczy fakt, ze kazdy przejaw myslenia czy wyrazania sie, musi wedlug ciebie byc uwarunkowany uzywaniem juz wczesniej skonstruowanych ram, slownikow czy tym podobnych schematow, ktore to, nota bene wlasnie sa tworzone dla takich zjebow jak ty, ktore nie potrafia samodzielnie myslec.
woodpecker from space
- null
- starszy świeżak
prawicowy oszołom faktycznie jest nieco zgrany...proponuję brunatnego zjeba i będzie spokójPacjent pisze: Użyłeś terminu ze słownika, w którym znajdują się "skrajna prawica", "sprawiedliwość społeczna", "państwo neutralne światopoglądowo" czy "homofobia", co plasuje cię na miejscu przeznaczonym dla lewicowego ignoranta, człowieka ograniczonego, który bezrefleksyjnie przyjmuje hasła podane mu przez socjalistyczne media.
- Triceratops
No w sumie racja, wystarczy uzywac terminow nie ze "slownika" i wtedy bedzie jak dziecko we mgle.
woodpecker from space
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A to opcja polityczna (lub jej brak) determinuje w jakikolwiek sposób wrażliwość i gust muzyczny ?
The madness and the damage done.
-
Pieprzysz. Wyraźnie napisałem, że występuje u ciebie mechanizm odwrotny tzn. używasz pewnych terminów i schematów, bo nie myślisz samodzielnie. Gdybyś wyszedł poza te ramy i napisał coś od siebie dyskusja byłaby inna. Podobnie jak koleś "Null", który został tak wyruchany przez lewicowe media, że prawica kojarzy mu się z kolorem brunatnym.Triceratops pisze:Nie uzylem terminu z zadnego innego slownika jak wlasnego a o tym, ze jestes wlasnie oszolomem swiadczy fakt, ze kazdy przejaw myslenia czy wyrazania sie, musi wedlug ciebie byc uwarunkowany uzywaniem juz wczesniej skonstruowanych ram, slownikow czy tym podobnych schematow, ktore to, nota bene wlasnie sa tworzone dla takich zjebow jak ty, ktore nie potrafia samodzielnie myslec.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Ja pierdole, weźcie się przenieście z tą dyskusją do odpowiedniego działu, albo do tematu o Morbid Angel... W tym drugim będzie to miła odmiana od wrzucania info o powrocie Vincenta i wycieku tracklisty ;)
Wszystko prawda, ale po odsłuchaniu płyty wygląd okładki zupełnie przestał mi przeszkadzać :)Edinazzu pisze:Okładka chujowa w ogóle nie pasuje do klimatu PESTILENCE. Powiedziałbym zbyt dosadna jak na ten zespół
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Tylko co to ma wspólnego z muzyką? Chcesz się czepiać "prawicowego oszołomstwa" zapraszam do tematu "Politykowanie". Poza tym gust muzyczny z poglądami muzycznymi nie ma nic wspólnego drogi Lewaku. :-)Triceratops pisze:z kolei rekomendacja w ustach prawicowego oszoloma to niezbyt dobra rekomendacja
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Headcrab
- Kontakt:
Wyluzujcie, są ważniejsze sprawy niż polityka np. wyciek playlisty nowej płyty morbid angel. ;)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- rasowy masterfulowicz
- Headcrab
- Kontakt:
Kurde, musiało się wydać, zaraz zaiks, riaa itp do mnie wpadną i pozamiatane.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- mad
Przesłuchałem pół płyty (nie lubię stosunków przerywanych, ale jakoś tak wyszło) i jest świetnie. Nawet obawiam się, czy nie za świetnie - czy po paru przesłuchaniach zbyt proste i oczywiste się to okaże. No mam nadzieję, że nie, że w każdym kolejnym przesłuchaniu coś ciekawego się znajdzie.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No to mierzę się ponownie z Doktryną. Instrumentalnie całkiem OK (choć bez spustów), wokalnie tragedia. Zresztą w kontekście Pestilence liczy się to:

a nie o jakaś nowa sraka.
CHRONIC... INNFFEEEECTIOOOOOOONNN

a nie o jakaś nowa sraka.
CHRONIC... INNFFEEEECTIOOOOOOONNN
- mad
No ale chyba nie tylko to?
- Self
- rasowy masterfulowicz
No nie tylko, ale przede wszystkim. W sumie to wszystko sprzed rozpadu łykam (jeno Testimony jakoś mi w gardle staje), ale CI to moim skromnym zdaniem, jeden z najlepszych europejskich death metali w historii. Mam jebaną słabość do tego materiału.
PESTILENCE nigdy nie nagrał płyty słabej - żadnego z ich albumu nie nazwałbym nawet dobrym, dla mnie poruszają się w przedziale od bardzo dobry do genialny. Cholernie lubię ich wszystkie krążki - od thrashowego, świetnego, porywającego Malleus Maleficarum, przez dwa monumenty Consuming Impulse oraz Testimony of the Ancients, niepowtarzalny Sharpes aż po potężny Resurrection Macabre.
Za kilka dni zanurzę zęby (uszy) w ich nowej płycie i cholera, mało rzeczy na świecie jestem tak pewien, jak tego, że będzie to bardzo przyjemna chwila.
Za kilka dni zanurzę zęby (uszy) w ich nowej płycie i cholera, mało rzeczy na świecie jestem tak pewien, jak tego, że będzie to bardzo przyjemna chwila.
- mad
To będzie więcej niż przyjemna chwila.IRONMIL pisze: Za kilka dni zanurzę zęby (uszy) w ich nowej płycie i cholera, mało rzeczy na świecie jestem tak pewien, jak tego, że będzie to bardzo przyjemna chwila.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Coś w ten deseń, choć ja obsłuchiwałem ją solidnie jeszcze czekając na nową. Nie rozumiem narzekań na wokale na nowym albumie. Przecież wcale nie odbiegają one tak daleko od tego co Patrick nagrał na "Testimony..." i "Spheres".Skaut pisze:Przez nową płytę wróciłem do poprzedniej i znów tak jakoś oczko wyżej podskoczyła w moich notowaniach...
- Triceratops
O znowu nowe Pestilence wyszlo? Trzeba obadac.IRONMIL pisze:niepowtarzalny Sharpes
woodpecker from space
- panthyme
- w mackach Zła
Bo to wersja japońska jest. ;-)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl