To oczywiste.Poza tym każdy kocha wywiady.535 pisze:Każdy ma swoje sposoby.Bloodcult pisze:Czasem mam wrażenie Vulture że oceniasz zespoły po wywiadach :)
[youtube][/youtube]
OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OPETH
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie wiem jak szwedzka wersja ale inglisz już śmiga na wypożyczalniach ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Medard
Posłuchałem szwedzkiej, sporo pomysłów znanych z poprzednich ich progrockowych płyt. Dobrze wyprodukowane to.
Więcej jazzu niż w dotychczasowych płytach. Banemannen to jakbym Mike'a Pattona słuchał w jakimś jazzowym projekcie, do tego wpleciona trąbka.
Oczywiście ma klimat Opeth, ten od Heritage i później.
Nie wiem, czy to już moja muzyka. Jeszcze posłucham angielskiej wersji. Coraz bardziej się ten zespół rozjeżdża porównując ich początki z obecnymi płytami.
Jak daleko dojdzie? Będzie grać na Warsaw Summer Jazz Days?
Więcej jazzu niż w dotychczasowych płytach. Banemannen to jakbym Mike'a Pattona słuchał w jakimś jazzowym projekcie, do tego wpleciona trąbka.
Oczywiście ma klimat Opeth, ten od Heritage i później.
Nie wiem, czy to już moja muzyka. Jeszcze posłucham angielskiej wersji. Coraz bardziej się ten zespół rozjeżdża porównując ich początki z obecnymi płytami.
Jak daleko dojdzie? Będzie grać na Warsaw Summer Jazz Days?
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Album doskonale wyprodukowany i jeszcze śmielej nawiązujący do fascynacji akerfeldta i okresu w muzyce który on wielbi najbardziej. Jest to w zasadzie zespół jednego człowieka.
Najlepszy krążek odkąd skręcili w prog/hipisowskie rozjazdy.
Najlepszy krążek odkąd skręcili w prog/hipisowskie rozjazdy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Harlequin
Posłuchałem inglish version. Dość bogata aranżacyjnie, sporo nieoczywistych melodii, chyba mniej chwytliwa niż poprzednia i mniej subtelna niż Pale Komuchów. Całkiem niezła w ogólnym rozrachunku, może i nawet najlesza z tych retrorockowych. Co nie zmienia faktu, że to i tak już poza moim obszarem zainteresowań
-
A ja mam wrażenie, że ten zespół jest całkowicie wykastrowany. Miękkie to wszystko, łatwe i przyjemne.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Oni juz nie chcą w metal.Trzeba mieć właśnie jaja żeby grać to co się naprawde chce niż tłuc non stop te same schematy.Pacjent pisze:Miękkie to wszystko, łatwe i przyjemne.
- Harlequin
A teraz nie tłuką tych samych schematów tylko w innej konwencji?[V] pisze:Oni juz nie chcą w metal.Trzeba mieć właśnie jaja żeby grać to co się naprawde chce niż tłuc non stop te same schematy.Pacjent pisze:Miękkie to wszystko, łatwe i przyjemne.
-
No właśnie nie,przecież każdy album od Heritage ma własną tożsamość.Harlequin pisze:A teraz nie tłuką tych samych schematów tylko w innej konwencji?[V] pisze:Oni juz nie chcą w metal.Trzeba mieć właśnie jaja żeby grać to co się naprawde chce niż tłuc non stop te same schematy.Pacjent pisze:Miękkie to wszystko, łatwe i przyjemne.
- nicram
^ Tak jest. Tyle tylko, że przy okazji Heritage całkowicie się wypstrykali i każda kolejna płyta jest gorsza. I żeby tę jałowość twórczej pustyni jakoś zamaskować, coraz więcej pawich piór przyodziewają mając nadzieję, że ludzie nabiorą się na tę pstrokaciznę. I się nabierają.
all the monsters will break your heart
- Medard
Sorceress miało trochę inną sekcję rytmiczną, najnowsza ma więcej pejzaży dźwiękowych. Ale trzymają się jednego, to nie jest taka różnorodność jak u Stevena Wilsona i jego Porków, który co kilka płyt zmienia podejście.nicram pisze:^ Tak jest. Tyle tylko, że przy okazji Heritage całkowicie się wypstrykali i każda kolejna płyta jest gorsza. Przy tym, żeby tę jałowość twórczej pustyni jakoś zamaskować, coraz więcej pawich piór przyodziewają mając nadzieję, że ludzie się nabiorą na tę pstrokaciznę. I się nabierają.
- Medard
Ale wszystkie rozpoznawalne od razu jako opeth, może morningrise trochę bardziej skok w bok.Harlequin pisze:A wcześniej nie miały? Moim zdaniem do "Damnation" każdy album był inny.[V] pisze:No właśnie nie,przecież każdy album od Heritage ma własną tożsamość.
- Harlequin
Toć Morningrise najlepsza. Dla mnie to kwintesencja Opeth.Medard pisze:Ale wszystkie rozpoznawalne od razu jako opeth, może morningrise trochę bardziej skok w bok.Harlequin pisze:A wcześniej nie miały? Moim zdaniem do "Damnation" każdy album był inny.[V] pisze:No właśnie nie,przecież każdy album od Heritage ma własną tożsamość.
-
Po kolejnych przesłuchaniach ICV powoli dociera do mnie,że to może być ich najlepszy pełniak.
Dla mnie z pewnością płyta roku.
-
W takim razie odłożę na bok swoje oczekiwania i posłucham tej płyty jakbym wcześniej nie znał tego zespołu.[V] pisze:Po kolejnych przesłuchaniach ICV powoli dociera do mnie,że to może być ich najlepszy pełniak.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Ha! Oczywistym było, że dojdzie do tego stwierdzenia. Ale dlaczego trwało to tak długo?![V] pisze:Po kolejnych przesłuchaniach ICV powoli dociera do mnie,że to może być ich najlepszy pełniak.
Mnie zastanawia słowo wyśpiewane w tekście Ingen sanning är allas, tu jako znak zapytania. Występuje też raz pod koniec utworu. Mam swój typ, ale pewności brak.
Som svetten lackar i ett ansikte av snö
Det finns en tid att leva och en tid att dö
[?]
Du har väntat allt för länge
Men Våren kom till slut
Du har älskat allt för starkt
Men sorgen hittar ut