MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: MGŁA

07-09-2019, 11:26

Prodi pisze:Ale wy jesteście pojebani :] "dziewczęca muzyka", "kobiecy black metal", kto da więcej? Dejta spokój już z tym napierdalaniem, ciągle te same argumenty, które nijak się mają do rzeczywistości.
Kwestionujesz ogólnie rozumianą przystępność tego co tworzą panowie w kapturach?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-09-2019, 12:32

Prodi pisze:Ale wy jesteście pojebani :] "dziewczęca muzyka", "kobiecy black metal", kto da więcej? Dejta spokój już z tym napierdalaniem, ciągle te same argumenty, które nijak się mają do rzeczywistości.
No nie wiem, liczba kobiet na ich koncertach mówi sama za siebie, jeśli już koniecznie chcesz związku z rzeczywistością.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
dcd
postuje jak opętany!

07-09-2019, 12:44

Jeszcze parę postów i okaże się, że Mgwah to zespół feministyczny.... ;D
Co do samej płyty - na razie nie słuchałem jej zbyt uważnie i wstrzymuję się z opinią, bo za oknem zbyt ładna pogoda i nie ma co tracić czasu na ponurą muzykę.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

07-09-2019, 12:52

535, od jak dawna kolegujesz się z Mikołajem, że robisz Mgle taką reklamę? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

07-09-2019, 12:52

To nie jest ponura muzyka.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

07-09-2019, 12:57

Tylko In Flames emo metalu.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2019, 13:21

dcd pisze:Jeszcze parę postów i okaże się, że Mgwah to zespół feministyczny.... ;D
Biorąc pod uwagę że The Fall gra w Ashes to jest to jak najbardziej możliwe :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Heretyk

07-09-2019, 13:34

kurcze, do mnie płyta przyjdzie dopiero w przyszłym tygodniu, ale nie wytrzymałem i posłuchałem parę razy z youtube. szykuje się, jak zawsze zresztą, prawdziwa uczta
Awatar użytkownika
Medard

07-09-2019, 13:39

Lukass pisze:
No nie wiem, liczba kobiet na ich koncertach mówi sama za siebie, jeśli już koniecznie chcesz związku z rzeczywistością.
Ja nie mam z tym problemu, że czasami słucham muzyki przeznaczonej głównie dla kobiet, takich guns n roses, czy niektóre płyty paradise lost jak symbol of life. Nie ma się o co kłócić tak naprawdę.

Unikam chłopców w rajtuzach, bo to co innego.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

07-09-2019, 13:40

Lukass pisze:
No nie wiem, liczba kobiet na ich okoncertach mówi sama za siebie, jeśli już koniecznie chcesz związku z rzeczywistością.
To jest fakt i to, że chętnie noszą koszulki mgły.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

07-09-2019, 13:49

Medard pisze:
Lukass pisze:
Ja nie mam z tym problemu, że czasami słucham muzyki przeznaczonej głównie dla kobiet, takich guns n roses, czy niektóre płyty paradise lost jak symbol of life. Nie ma się o co kłócić tak naprawdę.

.
niby w jaki sposób gunsi i paradise lost, to muzyka dla kobiet? dla bab to są wykonawcy typu Kwiatkowski czy inny Rojek.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-09-2019, 13:54

Medard pisze:Mgła to kobieca muzyka
Tak jak Iron Maiden czy Mayhem, no i co w związku z tym?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Heretyk

07-09-2019, 13:58

nic mnie nie obchodzi, kto poza mną słucha Mgły. mogą to być hipsterzy z brodami, lesbijki, zwolennicy PO, wegetarianie i żydzi. jeden chuj
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

07-09-2019, 14:24

Nie zapominajcie o pedałch, jak coś się podoba kobietom to pedałom też!

Wy sobie hejtujcie, a ja już pod nosem śpiewam

What has to be done, has to be done
The human nature is what it is
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
dcd
postuje jak opętany!

07-09-2019, 14:27

ozob pisze:To nie jest ponura muzyka.
Masz rację. Liryki wprost ociekają optymizmem i radością. Mój błąd.
Awatar użytkownika
Medard

07-09-2019, 14:39

Dragazes pisze:Nie zapominajcie o pedałch, jak coś się podoba kobietom to pedałom też!

Wy sobie hejtujcie, a ja już pod nosem śpiewam

What has to be done, has to be done
The human nature is what it is
Pedały to inna liga, jakieś tribulation na ten przykład.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

07-09-2019, 14:47

535 pisze:
Kwestionujesz ogólnie rozumianą przystępność tego co tworzą panowie w kapturach?
No wiesz, "przystępność" może być różnie definiowana. Przykładowo: bardziej strawne dla przeciętnego słuchacza U2 czy innego Stinga to się robiły utwory Anathemy od "Eternity" czy Tiamatu od "DKOS", u Mgły nie widzę tego wybiegu - to nadal jest niszowy napierdol, który trafi raczej tylko do ludzi z klimatu (znajdzie uznanie bądź nie, ale to już rzecz gustu), a to że jakieś laski przyjdą na koncert ze swoimi wyżelowanymi chłoptasiami nie czyni tej muzyki "dziewczęcą".
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Heretyk

07-09-2019, 14:54

Prodi pisze:
535 pisze:
No wiesz, "przystępność" może być różnie definiowana. Przykładowo: bardziej strawne dla przeciętnego słuchacza U2 czy innego Stinga to się robiły utwory Anathemy od "Eternity" czy Tiamatu od "DKOS", u Mgły nie widzę tego wybiegu - to nadal jest niszowy napierdol, który trafi raczej tylko do ludzi z klimatu (znajdzie uznanie bądź nie, ale to już rzecz gustu), a to że jakieś laski przyjdą na koncert ze swoimi wyżelowanymi chłoptasiami nie czyni tej muzyki "dziewczęcą".
no ale nie wytłumaczysz. to nie jest Antaeus co nakurwia godzinę blastami. kurwa, to można nawet zanucić przy goleniu, czyli nie black metal. natomiast same teksty są tak... no nie wiem. pesymistyczne? nihilistyczne? że aż się chce wyć ze szczęścia. no bo to wszystko nie ma sensu tak naprawdę. pogódźcie się z tym ;)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

07-09-2019, 14:56

Trzy przesłuchania za mną i na razie nie wyrokuję jak dobra jest to płyta, natomiast śmiało mogę stwierdzić, że zarzuty o kopiowanie EiF są dość bzdurne,
Heretyk

07-09-2019, 14:58

trzymają się swojego stylu i nie zamierzają odkrywać ameryki. normalne. o jakim kopiowaniu tu w ogóle mowa. litości
ODPOWIEDZ