MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: MGŁA
Nr 2,3 i 6 sa co najmniej dobre. Jednakze gluchym musialbym byc, aby nazwac te plyte najlpesza Mgla. Ot, dobry album i tyle. Odwrocenie w kilku miejscach gitarowych proporcji z KSM to zbyt tani zabieg, a juz szczegolnie, gdy na poprzedniczce tez mialo to miejsce choc w mniejszym stopniu.
Ostatnio zmieniony 06-09-2019, 19:00 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- weteran forumowych bitew
Gra perkusisty robi wrażenie, ale poza tym jest to dla mnie płyta boleśnie przewidywalna.
-
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Po kilkunastu przesłuchaniach wyróżnia się jeszcze nr 4. Tak trochę z aosoth chyba czerpali.ozob pisze:Nr 2,3 i 6 sa co najmniej dobre. Jednakze gluchym musialbym byc, aby nazwac te plyte najlpesza Mgla. Ot, dobry album i tyle. Odwrocenie w kilku miejscach gitarowych proporcji z KSM to zbyt tani zabieg, a juz szczegolnie, gdy na poprzedniczce tez mialo to miejsce choc w mniejszym stopniu.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Dragazes
- w mackach Zła
4 to pierwszy i jak narazie jedyny utwór który wyróżnił mi się z całości
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Rattlehead
Piątka mi najbardziej wykonuje. Mniej mgłowa od poprzedniej Mgły.
support music, not rumors
- Drone
Piątka zawiera kluczowe - moim zdaniem - frazy będące jakby "odpowiedzią" na zarzuty o to, że grają w kółko to samo i o tym samym:
A bargain pilgrimage to the heart of darkness
The stay got extended quite a good bit
View is always the same: sorrow upon sorrow
And the orchestra keeps playing same song on repeat
A canticle arranged for gnashing of teeth
Howling of hearts and cracking of spines
And there's a hundred eager razors
Underneath the conductor's suit
Trzeba wsłuchać się w szczegół, tam są te brzytwy!
A bargain pilgrimage to the heart of darkness
The stay got extended quite a good bit
View is always the same: sorrow upon sorrow
And the orchestra keeps playing same song on repeat
A canticle arranged for gnashing of teeth
Howling of hearts and cracking of spines
And there's a hundred eager razors
Underneath the conductor's suit
Trzeba wsłuchać się w szczegół, tam są te brzytwy!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ozob
Przy okazji kolejnej juz plyty czytam identyczna diagnoze. Jestes jak lekarze w UK, ktory na wszystko przepisuje paracetamol. (:Drone pisze:Trzeba wsłuchać się w szczegół, tam są te brzytwy
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Drone
A jaką diagnozę można wystawić 25 lat po pojawieniu się kluczowych płyt BURZUM i DARK THRONE? Przecież MGŁA nie definiuje nowego gatunku, eksploruje te same rejony, tylko z coraz większą dokładnością.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- vicek
Ale brak dzikości i wszystko za ładnie brzmi ...Drone pisze:A jaką diagnozę można wystawić 25 lat po pojawieniu się kluczowych płyt BURZUM i DARK THRONE? Przecież MGŁA nie definiuje nowego gatunku, eksploruje te same rejony, tylko z coraz większą dokładnością.
- WaszJudasz
Jakiej, kurwa, dzikości :D :D :D
A album brzmi - ja zawsze Mgła - zajebiście. Tak powinien brzmieć tego rodzaju black metal: brzmienie surowe, a jednocześnie zajebiście nagrane, zamiast dorabiania ideologi do bylejakości.
A album brzmi - ja zawsze Mgła - zajebiście. Tak powinien brzmieć tego rodzaju black metal: brzmienie surowe, a jednocześnie zajebiście nagrane, zamiast dorabiania ideologi do bylejakości.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- maciek z klanu
Zgodzę się całkowicie. Idealnie wyprodukowany do takiej muzyki.WaszJudasz pisze:Jakiej, kurwa, dzikości :D :D :D
- maciek z klanu
Coś w tym jest. Dla mnie z dlugograjow groza to było to coś, potem słabiej ale myślę że to jedyny album mgły, który miał trafić w ta sama publiczność co hvis.. i under.. później wypracowali swój melodyjny styl, który miał trafiać do szerszego grona słuchaczów i udało się. Pogratulować i tyle. Jak dla mnie nowy album jest całkiem dobry, cieszę się że nie poszli jeszcze bardziej w miękki bm bo wtedy byśmy się nie polubili. Nawet stwardnieli w stosunku do poprzednika i dobrze535 pisze:Macie rację. Idealna produkcja dla takiej muzyki. Zapewne stąd tyle dziewcząt na koncertach. Muszę wam zdradzić że nawet mojej małżonce na którymś z brutali, także się podobało. Oczywiście, ani hvis ..., ani tym bardziej under... kompletnie nie trawi.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sama prawda. Przy poprzedniej płycie, którą katowałem w pracy na maksa, jak jakaś koleżanka wpadała do mnie do pokoju, to zawsze mówiła - "ale fajne". A klasyka gatunku, nie wzbudza takich reakcji, co zawsze mnie smuci. Tak troszeczkę, ale jednak.535 pisze:Macie rację. Idealna produkcja dla takiej muzyki. Zapewne stąd tyle dziewcząt na koncertach. Muszę wam zdradzić że nawet mojej małżonce na którymś z brutali, także się podobało. Oczywiście, ani hvis ..., ani tym bardziej under... kompletnie nie trawi.
all the monsters will break your heart
- Prodi
- postuje jak opętany!
Ale wy jesteście pojebani :] "dziewczęca muzyka", "kobiecy black metal", kto da więcej? Dejta spokój już z tym napierdalaniem, ciągle te same argumenty, które nijak się mają do rzeczywistości.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...